ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έκθεση-σοκ για τον Ερντογάν και όχι μόνο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Ελεύθερος Τύπος και το Eleftherostypos.gr σας φανερώνουν όλα όσα είναι στο σκοτάδι.     

Σχέσεις Ερντογάν με ισλαμιστές στην Ολλανδία

Προκλητικός Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι οι «τρελοί» ΤούρκοιΣε εξέλιξη είναι σχέδιο εξισλαμισμού μέσω υποστήριξης σκληροπυρηνικών ισλαμιστικών ομάδων από τον Ερντογάν βάσει έκθεσης των ολλανδικών μυστικών υπηρεσιών AIDV, που τμήματά της είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την 32 σελίδων έκθεση, το κυβερνών κόμμα AKP εμπλέκεται και συνδέεται με την αύξηση των εξτρεμιστών ισλαμιστών στην Ολλανδία.(ειδικά στις πόλεις Ρότερνταμ, Ουτρέχτη, Ντελφτ, Αμερσφορτ, Ντόντρεχτ, Αμστερνταμ κ.ά.).

Το έγγραφο αναφέρεται λεπτομερώς στις ενέργειες Ερντογάν για προώθηση του σαλαφισμού και ακραίου ισλαμισμού στην υπολογίσιμη αριθμητικά τουρκική κοινότητα της Ολλανδίας μέσω ιδιαίτερα δραστήριων «τουρκικών ενώσεων νεολαίας» που λειτουργούν σε αρκετές πόλεις και κωμοπόλεις.

Αυτές οι οργανώσεις έρχονται σε επαφή με τους «ιεροκήρυκες του μίσους» και προβάλλουν τις θέσεις τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δοξάζουν τους εξτρεμιστές σε Ιράκ, Συρία, Αφρική, Κασμίρ κ.α., ενώ ανταλλάσσουν αντιδυτική και αντιαμερικανική προπαγάνδα.

Σε έξι σελίδες τού διαβαθμισμένου εγγράφου με τίτλο «Στρατηγική ισλαμισμού του Ερντογάν: Πώς ευνοούνται οι ισλαμιστές», επισημαίνεται ότι ο Ερντογάν δίνει χώρο για τους ουαχαμπιστές-σαλαφιστές στην Τουρκία, ενώ αυτοί ανταποδοτικά ενισχύουν την εσωτερική πολιτική του δύναμη.

Μήνυμα ομοψυχίας από τα Ιωάννινα 

Μήνυμα ομοψυχίας και διαφύλαξης της ελευθερίας που χάρισαν στη χώρα μας οι ηρωικά πεσόντες στους απελευθερωτικούς αγώνες έστειλε από τα Ιωάννινα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης από τους Οθωμανούς. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Μπιζανομάχων, δήλωσε συγκινημένη: «Σήμερα τιμώ όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά για να απελευθερώσουν την Ηπειρο, όλους εκείνους που συνέβαλαν ώστε να ενσωματωθεί η πόλη των Ιωαννίνων στον εθνικό κορμό. Τους εθελοντές, τους αντάρτες, τους αξιωματικούς, τους απλούς στρατιώτες. Το παράδειγμά τους μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Μας θυμίζει ότι τα οχυρά πέφτουν όταν αγωνιζόμαστε με ομοψυχία και πίστη. Και μας καλεί να φανούμε αντάξιοί τους, διαφυλάσσοντας την ελευθερία που μας χάρισαν, εκπληρώνοντας τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν». Κατά την παραμονή της στα Ιωάννινα έστειλε επίσης μήνυμα αισιοδοξίας: «Λίγο απέχουμε από την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης, από την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επανέναρξη της κοινωνικής μας δραστηριότητας. Ο τόπος θα επανέλθει σύντομα σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Και η Ηπειρος μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη, προς όφελος όλης της χώρας. Το εγγυάται το ρηξικέλευθο, βαθιά προοδευτικό πνεύμα των Ηπειρωτών. Πιστεύω ότι, όπως και άλλοτε, έτσι και σήμερα θα κάνει το θαύμα». Στις εκδηλώσεις, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ενώ παρέστησαν οι βουλευτές Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφάλα. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]

ΚΟΥΙΖ:ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ/ΠΟΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΉ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΚΟ;

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση Μηταράκη-Τερζιίσκι

Τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που εντείνονται για τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής της Ε.Ε. συζήτησαν στη Σόφια ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Χρίστο Τερζιίσκι. Kατά τη διάρκεια των συνομιλιών, κατέστη σαφές ότι και οι δύο πλευρές είναι σύμφωνες «πως στο πλαίσιο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα κράτη-μέλη που προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. θα πρέπει να διεκδικήσουν και να έχουν την πλήρη στήριξη της Ε.Ε. και των εταίρων τους».

Καλαφάτης: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

«Η κυβέρνηση ούτε απειλείται ούτε φοβάται ούτε εκβιάζεται από κανέναν και για τίποτα. Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο. Η ασφάλεια των πολιτών είναι πρώτιστο μέλημα κάθε ευνομούμενης Πολιτείας», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης (Ράδιο Θεσσαλονίκη). «Στο πλαίσιο της Δημοκρατίας ο καθένας μπορεί να πιστεύει και να διαδηλώνει για οτιδήποτε. Αρκεί να μη φτάνει στο σημείο να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της πανδημίας. Η κοινωνία, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, είναι ικανοποιημένη από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτήν την πολύ δύσκολη κρίση… Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση κάνει το μέγιστο δυνατό, τηρουμένων των δεδομένων των συγκεκριμένων συνθηκών. Και δεν μπορεί κάποιος να της καταλογίσει κάτι αρνητικό», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.

Στο Μαξίμου ο ορειβάτης-αλπινιστής Αντώνης Σύκαρης 

Τον κορυφαίο Eλληνα ορειβάτη- αλπινιστή Αντώνη Συκάρη υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τον κάλεσε για τον συγχαρεί για την τελευταία του αποστολή στο φονικό βουνό Κ2 των Ιμαλαΐων. Ο πρωθυπουργός είχε δείξει ενδιαφέρον παρακολουθώντας τις προσπάθειες του Ελληνα αλπινιστή στα Ιμαλάια, όπου μαζί με την ελίτ της παγκόσμιας ορειβασίας προσπάθησαν για το ακατόρθωτο, να κατακτήσουν τη φονική κορυφή των 8.611 μέτρων μέσα στο χειμώνα. Ο Αντώνης Συκάρης, έχοντας φτάσει μια ανάσα από την κορυφή, αποφάσισε να μην προχωρήσει εξαιτίας κρυοπαγημάτων στα πόδια του. Η συνάντηση κράτησε περίπου 45 λεπτά, με τον πρωθυπουργό να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την ορειβασία και τον αλπινισμό.

ΕΙΠΑΝ

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να διαχειρίζεται έναν διακόπτη lockdown

 

ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ

ΕΝΩ εμεισ ειμαστε συνεχεια στο… OFF!      

Η απάντηση της ΝΔ στα τρικάκια για τον Κουφοντίνα

ΝΔ για Folli Follie: Ο ΣYΡΙΖΑ συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδραΤρικάκια υπέρ του Κουφοντίνα έριξαν άγνωστοι το Σάββατο έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Πειραιώς, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κόμματος: «Προς την ομάδα φωνακλάδων που πέρασαν μπροστά από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς για να ρυπάνουν το δρόμο με τα χαρτιά τους και να πουν τα χυδαία τους συνθήματα, τους ενημερώνουμε: Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, είναι καταδικασμένος δολοφόνος. Το χαρτάκι που πέταξαν το οποίο λέει “καμία δήλωση μετάνοιας”, απλώς δηλώνει πως συμφωνούν με τις πράξεις του. Οσο για το σλόγκαν πως “το κράτος δολοφονεί”, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως ο Κουφοντίνας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και το κράτος τον περιθάλπει. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Κράτους Δικαίου και υποστηρικτών αμετανόητων δολοφόνων», ήταν η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις

Kαθόλου δεν άρεσαν στην Κουμουνδούρου τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco που προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το Open. Η κυβέρνηση διατηρεί σταθερά το προβάδισμά της (η ψαλίδα βρίσκεται στις 14,5 μονάδες) και όπως σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Ικαρία αλλά ούτε η «Μήδεια» κατάφεραν να προκαλέσουν «τραύματα» στο Μαξίμου. Το χειρότερο όμως είναι, έλεγαν τα ίδια στελέχη, πως τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρούν, γεγονός που σημαίνει πως ο αντιπολιτευτικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει καμία απήχηση στην κοινωνία. Και ο προβληματισμός μεγαλώνει καθώς οι εσωκομματικές διαφωνίες παραμένουν και η γκρίνια για να χαμηλά ποσοστά οδηγεί σε νέες συγκρούσεις.

Το Viral της ημέρας: Γκρέμισε το tik tok γιατρός που μιλάει για ρις κάλτσες στον ύπνο

Μία γιατρός έγινε πρόσφατα viral στο Tik Tok αφού μοιράστηκε ένα σούπερ απλό hack που θα μπορούσε να βοηθήσει οποιονδήποτε αγωνίζεται να πέσει για ύπνο– και περιλαμβάνει φθορά ρούχων που σίγουρα θα έχετε ήδη … ένα ταπεινό ζευγάρι κάλτσες! Η Δρ Jess Andrade, γιατρός με πάνω από ένα εκατομμύριο οπαδούς, εξηγεί ότι παρόλο που είναι ένα θέμα ταμπού για μερικούς, είναι σταθερά στο πλευρό του Team: Socks In Bed. «Ας μιλήσουμε λοιπόν για άτομα που φορούν κάλτσες στο κρεβάτι», ξεκινά το βίντεό της (το οποίο έχει προβληθεί πάνω από 19 εκατομμύρια φορές), πριν εξηγήσει, «Έτσι, φορώντας κάλτσες στον ύπνο κάνει τα πόδια σας ζεστά και αυτό ανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία που δροσίζουν το κάτω μέρος του σώματος». «Το σώμα που είναι δροσερό λέει στον εγκέφαλο ότι είναι ώρα για ύπνο, οπότε στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που φορούν κάλτσες τείνουν να κοιμούνται γρηγορότερα», αποκάλυψε η Δρ Jess και έγινε viral.

Το hashtag της ημέρας: #ΣΥΡΙΖΑ_ΒΟΥΡΚΟΣ

@ZafiriaF

Ο βιασμός ήταν κακούργημα και επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ έγινε πλημμέλημα… και έχουν και μούτρα και μιλάνε…

@GeorghyZhukov

20/4/2015 ο συριζα παύει τον διευθυντή του Εθνικού και διορίζει τον Λιβαθινό με απευθείας ανάθεση

12/5/2016 ανανεώνει τη θητεία του, για άλλα 3 χρόνια με απευθείας ανάθεση.

Το 2021 κατηγορεί την ΝΔ γιατί διόρισε διευθυντή με απευθείας ανάθεση.

@christsok

Έχουν δει πράματα και θάματα τα ματάκια τόσα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες είναι αποκρουστικό. Πραγματικός βούρκος.

Διαβάστε περισσότερο ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΕΔΩ

Aκολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ρε φίλε θέλω τις γνώσεις σου…

Μιχάλης Μάρδας

Η Μενδώνη, η λάσπη και η κόντρα στη Βουλή

Μιχάλης Μάρδας

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα φαινόμενα κακοποίησης

Μιχάλης Μάρδας

Γιατί κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους από την ατάκα του Λιβάνιου;

Μιχάλης Μάρδας

Πού πήγαν χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής επί ΣΥΡΙΖΑ;

Μιχάλης Μάρδας

Τα… φαντάσματα του ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια

Μιχάλης Μάρδας

Διερευνητικές επαφές χωρίς ξεκάθαρες εξηγήσεις δεν γίνονται

Μιχάλης Μάρδας

Γιατί οι φωνές του Χατζηδάκη ακούγονταν μέχρι τον δρόμο

Μιχάλης Μάρδας

Πάλι αδιάβαστος πιάστηκε ο Τσίπρας!

Μιχάλης Μάρδας