ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πού πήγαν χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής επί ΣΥΡΙΖΑ;

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Ελεύθερος Τύπος και το Eleftherostypos.gr σας φανερώνουν όλα όσα είναι στο σκοτάδι.     

«Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έθαψε χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής»

Εγγραφο-βόμβα, από το οποίο αποκαλύπτονται οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για το «θάψιμο» – μέσω του Μνημονίου ΙΙΙ- χιλιάδων υποθέσεων φοροδιαφυγής οικονομικά ισχυρών προσώπων, ακόμη και πολιτικών, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Πρόκειται για το έγγραφο με το οποίο στις 27 Νοεμβρίου 2015 ο τότε ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Δάνης, υπέβαλε την παραίτησή του στον τότε υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο, καταγγέλλοντας τη συμφωνία της κυβέρνησης εκείνης με τους δανειστές, στο πλαίσιο του Μνημονίου ΙΙΙ, για αφαίρεση από το ΣΔΟΕ όλων των αρμοδιοτήτων διενέργειας φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων και μεταφορά τους στην τότε Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που μετέπειτα εξελίχθηκε στην σημερινή Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οπως προκύπτει, μεταξύ άλλων, από τα όσα κατήγγειλε τότε στο έγγραφο παραίτησής του ο κ. Δάνης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:

* κατήργησε αναδρομικά τη διάταξη του άρθρου 25 του ν. 4321/2015, που η ίδια είχε νομοθετήσει επί υπουργίας Βαρουφάκη, για την επανενεργοποίηση της ισχύος χιλιάδων πορισματικών αναφορών του ΣΔΟΕ για σημαντικές υποθέσεις, με αποτέλεσμα τη χρονική καθυστέρηση καταλογισμού φόρων, προστίμων και προσαυξήσεων ύψους 150 εκατ. ευρώ σε τουλάχιστον 600 υποθέσεις μείζονος σημασίας,

* συρρίκνωσε και απαξίωσε το ΣΔΟΕ αφαιρώντας του όλες τις αρμοδιότητες διενέργειας φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων και μεταφέροντας 500 υπαλλήλους του στις κατά τόπους ΔΥΟ,

* άφησε, για πολύ καιρό, εκκρεμείς και χωρίς έλεγχο, στο -απογυμνωμένο από αρμοδιότητες διενέργειας φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων- ΣΔΟΕ, πάνω από 36.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας, στις οποίες περιλαμβάνονταν και 1.571 περιπτώσεις φορολογουμένων της λίστας Λαγκάρντ!

ΚΟΥΙΖ:πιστευει ο κυριοσ τσιπρασ οτι με αντιπολιτευτικο κρεσεντο θα κερδισει ποντουσ στην κεντροαριστερα;

 

 

Τι αλλάζει στο νοσχέδιο του ΥΠΕΞ 

Μια σειρά από βελτιωτικές αλλαγές φέρνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών περί «Οργάνωσης και λειτουργίας υπουργείου Εξωτερικών, Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και ρύθμισης θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας».

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου οργανωτικού σχήματος, το οποίο θα διευκολύνει την αποτελεσματική άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και την προώθηση των εθνικών συμφερόντων, καθώς οι απαιτήσεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και η νέα, διευρυμένη πλέον, αποστολή του υπουργείου καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για τη μεταρρύθμιση των δομών και της λειτουργίας του υπουργείου.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη, οι νέες διατάξεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης διοικητικής μεταρρύθμισης, η οποία περιλαμβάνει επίσης την αναδιάρθρωση των Αρχών Εξωτερικού, την απλοποίηση – ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αναδιοργάνωση της Διπλωματικής Ακαδημίας, και που θα ακολουθήσουν εντός του έτους.

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου νόμου περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση της Οικονομικής Διπλωματίας, της Δημόσιας Διπλωματίας και του Απόδημου Ελληνισμού στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του υπουργείου και τον εκσυγχρονισμό του οργανωτικού σχήματος. Επίσης, την ενοποίηση δομών για την αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ανθρωπίνων πόρων, την αναδιάρθρωση του μηχανισμού διοικητικής υποστήριξης, την απλοποίηση διαδικασιών και περιορισμό της γραφειοκρατίας και την ενεργοποίηση εργαλείων ανθρωπιστικής αρωγής.

Αποκλείει τις πρόωρες εκλογές ο Γεραπετρίτης

Γεραπετρίτης: Οι υβριδικές, νέου τύπου απειλές της Τουρκίας θα στραφούν εναντίον της

Απάντηση με σαφή επιχειρήματα έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σχετικά με το σενάριο των πρόωρων εκλογών: «Υπάρχουν δύο τύποι κυβερνήσεων, εκείνη η οποία λειτουργεί επί τη βάσει του ποιο είναι το ωφέλιμο για τη χώρα και αυτή που κυρίως δρα επί τη βάσει του τι είναι ωφέλιμο για την ίδια», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης (Alpha): «Η τωρινή κυβέρνηση, επέμεινε, με αξιοπιστία και δουλειά, έχει κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο μπορείς να το επενδύσεις με δύο τρόπους: «Στην πρώτη μορφή κυβέρνησης θα πάμε σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, σε αλλαγή των δομών του κράτους που βρίσκονται σε αδράνεια επί δεκαετίες, θα επενδύσουμε πάνω στον εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη, ακόμη κι αν έχει πολιτικό κόστος». Ενώ «μια κυβέρνηση όμως που θα σκεφθεί πρώτα από όλα την ίδια, θα κοιτάξει να κεφαλαιοποιήσει ό,τι έχει κερδίσει, πηγαίνοντας σε εκλογές για να κερδίσει λίγο πολιτικό χρόνο».

Προανήγγειλε έρευνα για τις τηλεοπτικές άδειες

Λιβάνιος: Ρυθμίζουμε το τοπίο των οπτικοακουστικών μέσων, βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών για την προστασία των πολιτώνΩς προαναγγελία διερεύνησης των υπόγειων ενεργειών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παροχή τηλεοπτικών αδειών με αντάλλαγμα βοσκοτόπια ερμηνεύτηκε η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας, Θοδωρή Λιβάνιου, στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπερασπιζόμενος τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η ΕΡΤ, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως τα προηγούμενα χρόνια «η πρώτη φορά Αριστερά μπήκε στον πειρασμό να ελέγξει τα ΜΜΕ. Με τον γνωστό διαγωνισμό, το περιβόητο Ινστιτούτο Φλωρεντίας και με τα βοσκοτόπια. Αλλά έρχεται η ώρα και γι’ αυτά». Υπενθυμίζεται ότι πριν από δέκα ημέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία με τις καταγγελίες του γνωστού εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα και αίτημα για περαιτέρω διερεύνηση των ενεργειών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά.

Πως ο Βαρουφάκης έκαψε τον Τσίπρα

Καρφί… γίγας ήταν αυτό που εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά του Τρύφωνα Αλεξιάδη. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 από το βήμα της Βουλής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ηρθε όταν ήμουν στο υπουργείο ένας κύριος συνδικαλιστής και μου είπε ότι θα πρέπει να διώξω την επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, δεν θα πω το όνομά της κυρίας. Αυτός ο συνδικαλιστής μού είπε να τοποθετήσω εκείνον και αυτός ο κύριος σήμερα είναι εδώ, είναι ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης». Η τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη προκάλεσε την αντίδραση του Τρ. Αλεξιάδη, που μίλησε για «άθλια ψέματα». «Περιμένω τα στοιχεία, πότε έγινε αυτό το ραντεβού και ποιοι άλλοι ήταν παρόντες. Από εμένα δεν πρόκειται να περάσει έτσι. Ως προς το άθλιο ψέμα περιμένω τα στοιχεία αλλιώς όποιος το είπε είναι άθλιος ψεύτης. Τα φληναφήματα έχουν και κάποιο όριο. Εγώ δεν ήμουν στο ίδιο κόμμα και χώρο με τον συγκεκριμένο υβριστή», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΙΠΑΝ

Ολγα Γεροβασίλη: Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση νομοθετεί νύχτα

 

ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ

ειπα προσχημα την πανδημία;      

Μάρτυρας προσπάθειας ο Καιρίδης

Αυτόπτης μάρτυρας της άοκνης δουλειάς των μάχιμων εναεαριτών, της ΕΜΑΚ και όλων των συνεργείων που δούλευαν μέρα και νύχτα για την αποκατάσταση των βλαβών ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος ήταν ένας από τους χιλιάδες κάτοικους των βορείων προαστίων που έμεινε χωρίς ρεύμα. Στη νυχτερινή του περιήγηση, μάλιστα, συνάντησε τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, που βρισκόταν και ο ίδιος συνέχεια στις περιοχές που αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Ο βουλευτής ευχαρίστησε και δημοσίως όλους τους εργαζομένους με ανάρτηση και φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τη δαιδαλώδη διαδικασία που απαιτείται για το κόψιμο επικίνδυνων κλαδιών και δέντρων.

Το Viral της ημέρας: Τα κόκκινα νύχια της Ελευθερίας γκρέμισαν το twitter

Μία εικόνα που έγινε viral δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facabook, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος. Με αφορμή τον χιονιά που έφερε η Μήδεια, ο κ. Μόσιαλος δημοσίευσε φωτογραφία με τον γείτονα του, ο οποίος καθάρισε τον δρόμο αλλά άφησε περίεργα σχήματα στον δρόμο.

Όταν αναρωτιέσαι μήπως ο γείτονας σου είναι κοκάκιας

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021

Το hashtag της ημέρας: #Τσιτσιπας

@floor_general_

Λογικά ρωτάει τον Θεό αν μπορεί να πανηγυρίσει ή αν πρέπει πρώτα να κερδίσει τη συμπάθεια του Ελληνάρα.

@DeusExBoreae

Στα σοβαρά τώρα, μόνο και μόνο πως ένας τενίστας έχει γίνει (και αυτό) αντικείμενο κομματικής διαμάχης δείχνει πόσο άρρωστη είναι η κατάσταση.

@NemesisSYRIZA

Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ναδάλ. Κλάμα στην Κουμουνδούρου. Εν αναμονή ανακοίνωσης ΣΥΡΙΖΑ για τον άδικο αποκλεισμό του τίμιου Ισπανού.

Διαβάστε περισσότερο ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΕΔΩ

Aκολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ποιοι εκθέτουν τον Τσίπρα;

Μιχάλης Μάρδας

Αφού ήξερες γιατί δεν μίλαγες;

Μιχάλης Μάρδας

Μας έκαψε το μυαλό η Νοτοπούλου: 2.000 km για να κάψουμε τις θερμίδες ενός κουλουριού – Χαμός στο Twitter

Ανδρέας Ντίνης

Κύριε Δρίτσα καταλάβατε τι είπατε;

Μιχάλης Μάρδας

Γιατί έφυγε ο Ταραντίλης;

Μιχάλης Μάρδας

Ρε φίλε θέλω τις γνώσεις σου…

Μιχάλης Μάρδας

Η Μενδώνη, η λάσπη και η κόντρα στη Βουλή

Μιχάλης Μάρδας

Έκθεση-σοκ για τον Ερντογάν και όχι μόνο

Μιχάλης Μάρδας

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα φαινόμενα κακοποίησης

Μιχάλης Μάρδας