ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συναθροίσεις: Ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους!

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Ελεύθερος Τύπος και το Eleftherostypos.gr σας φανερώνουν όλα όσα είναι στο σκοτάδι.     

Στον εισαγγελέα όσοι παραβιάζουν το νόμο για τις συναθροίσεις 

Οταν παραβιάζονται διατάξεις του νόμου για τις συναθροίσεις, θα εντοπίζονται οι υπεύθυνοι πολιτικών φορέων, συνδικαλιστικών σωματείων, συλλόγων, συνδικάτων, ομοσπονδιών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, προκειμένου να καταθέτουν. Ο εισαγγελέας θα κρίνει αν θα ασκούνται ποινικές διώξεις ή οι υποθέσεις θα μπαίνουν στο αρχείο.

Σε κάθε συνάθροιση που έχει γίνει μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, όπου έχουν καταγραφεί παραβάσεις, έχουν σχηματιστεί δικογραφίες από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και στην περίπτωση που σημειώνονται επεισόδια από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Το ίδιο έγινε και προχθές για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, καθώς παραβιάστηκε ο νόμος περί συναθροίσεων, δεν υπήρξε αναγγελία της συγκέντρωσης και δεν είχε οριστεί οργανωτής, παρότι αναζητήθηκε με μεγάφωνα και στον τόπο συγκέντρωσης στα Προπύλαια, υπήρξε παραβίαση του νόμου για τη διασπορά του ιού λόγω του συνωστισμού και παραβίαση της διαταγής του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., που όριζε πλαφόν τα 100 άτομα για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

ΚΟΥΙΖ:Είναι αλήθεια ότι στην Κουμουνδούρου προσπαθούσαν να περάσουν στα… ψιλά το εύρημα της δημοσκόπησης (Metron Analysis) ότι το 39% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την πανεπιστημιακή αστυνομία;
Νέα πρωτοβουλία από την «Ελλάδα 2021»

Πολύ έντονη είναι η προώθηση του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Είδαμε, μάλιστα, αρκετές φορές το σχετικό σποτ να παίζει στις τηλεοράσεις. Στέλεχος της Επιτροπής μας έλεγε πως το στοίχημα είναι να καταφέρουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από το πρόγραμμα, καθώς αυτά θα επιστρέψουν στην κοινωνία μέσα από τη χρηματοδότηση των δράσεων που έχουν υποβληθεί στην Επιτροπή. Ετσι έγινε, άλλωστε, με τη χρηματοδότηση της έρευνας του Νοσοκομείου Παπανικολάου για το φάρμακο με τα Τ-λεμφοκύτταρα κατά του Covid-19. Οπως ακούμε, μάλιστα, σύντομα επίκειται και νέα πρωτοβουλία-έκπληξη της Επιτροπής στον τομέα της Υγείας.

Η έκπληξη Λιβανού στον Πρωθυπουργό

Μια έκπληξη περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν την Παρασκευή το πρωί επισκέφθηκε τον Σπήλιο Λιβανό στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με εντολή του κ. Λιβανού στην αίθουσα συσκέψεων είχε ετοιμαστεί ένα ελληνικό πρωινό, με χορτόπιτες, τυρόπιτες σκαλτσούνια, γραβιέρα, παξιμάδια, μέλι, χυμούς από ρόδι και πορτοκάλια και φυσικά τσάι του βουνού. Ο κ. Λιβανός επισήμανε ότι στόχος του ΥΠΑΑΤ είναι να μπει επίσημα το ελληνικό πρωινό στα ξενοδοχεία, ενώ δεν έλλειψε και η τοπικιστική… «κόντρα» για το ποια γραβιέρα είναι καλύτερη, η κρητική ή η γραβιέρα Αμφιλοχίας. Ο κ. Μητσοτάκης τίμησε και τη χορτόπιτα Σερρών, τόπος καταγωγής της υφυπουργού Φωτεινής Αραμπατζή και την τυρόπιτα Λαμίας, τόπο καταγωγής του υφυπουργού Γιάννη Οικονόμου. Και τα δύο εδέσματα τα συνόδευσε με τσάι του βουνού

7 στους 10 δηλώνουν ευχαριστημένοι για τις αλλαγές στην ΕΡΤ

Ανεβάζει τον πήχυ η ΕΡΤ στον τομέα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, 7 στους 10 πολίτες δηλώνουν ευχαριστημένοι για τις αλλαγές στην ΕΡΤ τους τελευταίους 12 μήνες ενώ θετικά είναι τα μηνύματα ακόμη και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 65,1% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο από τη συνολική εικόνα της τηλεόρασης ενώ η αποδοχή είναι μεγάλη από τους πολίτες – ψηφοφόρους όλων των κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 37,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι η ΕΡΤ τους τελευταίους 12 μήνες έχει βελτιωθεί σημαντικά ενώ αντίστοιχη απάντηση δίνει το 45,8% των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ. και το 48,7% του ΚΚΕ. Το ποσοστό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. αγγίζει το 52%. Στον ενημερωτικό τομέα, το 47,3% δηλώνει ότι έχει παρατηρήσει αλλαγή προς το καλύτερο. Και πάλι η αποδοχή είναι «διακομματική» καθώς «ναι» λέει το 67,8% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 35,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 64,4% των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ. και το 18,8% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ. Το 40,9% όσων τα παρακολουθούν έστω και περιστασιακά δηλώνει ότι συγκριτικά με το παρελθόν η δημόσια τηλεόραση είναι «πιο αντικειμενική, πλουραλιστική και ουδέτερη», έναντι μόλις του 7,4% που απαντά το αντίθετο. Eπίσης, σε σχέση με το παρελθόν οι ειδήσεις και γενικά η ενημέρωση στην ΕΡΤ κρίνεται πιο αντικειμενική, πλουραλιστική και ουδέτερη από το 61,3% όσων αυτοπροσδιορίζονται στην Κεντροδεξιά και από το 61,1% όσων αυτοπροσδιορίζονται στη Δεξιά. Επίσης από το 40,7% όσων λένε πως ανήκουν στο Κέντρο και από το 32,7% των ψηφοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται στην Κεντροαριστερά.

Σόου Βελόπουλου στο ΚΥΤ Εβρου 

Σόου για το ακροατήριό του έκανε χθες ο Κυριακός Βελόπουλος έξω από το ΚΥΤ Εβρου, αρνούμενος να μπει μέσα. Ο υπουργός Νότης Μηταράκης είχε δώσει εντολή όχι μόνο να επιτραπεί η είσοδος στον κ. Βελόπουλο, αλλά το προσωπικό της δομής να τον ξεναγήσει μέσα. Εκείνος ωστόσο, αν και συνομίλησε με τον διοικητή, ο οποίος του είπε να μπουν μέσα, αρνήθηκε και αποχώρησε αφού έκανε δηλώσεις στα τοπικά Μέσα.

Ο.ΣΥ.: Κανονικά οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Κανένα εμπόδιο για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ο.ΣΥ., απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα που θέλουν η διαδικασία να μην πραγματοποιήθηκε με κανόνες διαφάνειας. Συγκεκριμένα αναφέρει πως προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και χαρακτηρίζει ως ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που κάνουν αναφορές σε επιστροφές πινάκων από το ΑΣΕΠ καθώς και τον εντοπισμό «υποψήφιου οδηγού με δίπλωμα οδήγησης… δικύκλου και μόνο». Παράλληλα, προσθέτει πως ο διαγωνισμός για τη μίσθωση των 300 λεωφορείων είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του.

ΕΙΠΑΝ

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ:Μετείχαμε σε μια απόλυτα ειρηνική διαδήλωση διότι είναι υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας, δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης

 

ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ

εΧΟΥΜΕ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

                                                             

Το Viral της ημέρας: Μία 4χρονη βγάζει το δικό της τραγούδι και σαρώνει 

Το βίντεο με τη μικρή Milan που τραγουδάει ένα τραγούδι που έβγαλε μόνη της με τίτλο «Άσε με ήσυχη» συγκέντρωσε πάνω από 240.000 προβολές σε μόλις λίγες ημέρες. Η μαμά της τετράχρονης, Jovan Phillips – Lloyd από την Φιλαδέλφεια, είπε στο goodmorningamerica.com ότι η κόρη της βγάζει συνέχεια τα δικά της τραγούδια, συνήθως όταν βρίσκονται στο αυτοκίνητο. Το τελευταίο της “hit” είναι το τραγούδι “Άσε με ήσυχη” και έχει γίνει viral στο Instagram και το έχει κάνει repost μέχρι και η ηθοποιός Taraji P. Hensen.

 

Το hashtag της ημέρας: #Metoo

@Mando_Buc

Eπεσαν οι μάσκες την εποχή που έγιναν υποχρεωτικές.

@tina_koul

Μπράβο σε όλες τις γυναίκες ηθοποιούς που βγαίνουν και μιλάνε. Να πέσουν οι μάσκες επιτέλους. Μακάρι να δούμε και άνδρες ηθοποιούς να σπάνε τη σιωπή, γιατί στάνταρ θα υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις.

@TassosIoannides

Δεν μας προλαβαίνω έτσι που πέφτουμε από τα σύννεφα με όσα συναφή μαθαίνουμε. Ολοι νομίζαμε πως είναι όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος;

Διαβάστε επίσης

25η Μαρτίου: Γιατί κλήθηκαν στην επετειακή παρέλαση Μακρόν, Πούτιν και Κάρολος

Ξέχασαν στον ΣΥΡΙΖΑ τον πρέσβη της Βενεζουέλας;

Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια για το «Αντ. Τρίτσης»

Τελικά τι συνέβη με τις συναθροίσεις;

Οριστικό: Δεν θα ντυθούν στα «γαλανόλευκα» τα Arleigh Burke

Το ξανασκέφτηκαν οι πρυτάνεις για την βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

Η επιστροφή Αβραμόπουλου στα γαλάζια ψηφοδέλτια και η μουτρωμένη Μελάνια!

«Και τους κυνηγούς θα αγαπήσουμε, και τους ψαράδες θα λατρέψουμε και όλα θα τα κάνουμε!»

Και εδώ ο Παπάς και εκεί ο Παπάς – Ο Καλογρίτσας επανήρθε με νέες καταγγελίες

Το σκίτσο της ντροπής, ο δάσκαλος που ήταν λεβεντιά και ο αιωνόβιος Κρητικός

Μετά την Μπεκατώρου σκάνε και άλλες… βόμβες

Η αναφορά του Μητσοτάκη σε μία λαμπρή αλλά άγνωστη ιστορία

Αποκάλυψη: Ακόμη δεν ορκίστηκε και άρχισε τα καψώνια στον Ερντογάν ο Μπάιντεν

Ο αψύς Σφακιανός πήρε το όπλο του!

Ο Τσιόδρας είναι «άρρωστος» και άλλες ιστορίες με δράκους…

Πώς ο Βορίδης… πετσόκοψε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή!

«Νίκο γύρνα γιατί θα φαρμακωθώ…»

Το πρωτοσέλιδο του Ε.Τ. που είναι ευαγγέλιο για τον Μητσοτάκη!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στους Δήμους Δελφών και Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Ανδρέας Ντίνης

Όλα αλλιώς για τη φύλαξη δημοσίων προσώπων

Μιχάλης Μάρδας

Τα viral νέα της Παρασκευής

Μαρίνα Μπενέκου

Αυτά είναι τα viral news της ημέρας

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας

Μαρίνα Μπενέκου

Τα viral της ημέρας

Μαρίνα Μπενέκου

Αυτά είναι τα viral της ημέρας

Μαρίνα Μπενέκου

Τι… ξεσκονίζει ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Μιχάλης Μάρδας

Τα viral νέα της ημέρας: Η σέξι φωτογράφιση της Jessie J στο Instagram και το ελάφι που…εισέβαλε σε σχολικό λεωφορείο

Μαρίνα Μπενέκου