Ελεύθερος Τύπος
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Μαρέβα Μητσοτάκη χορεύει με τα Ελληνόπουλα της Νέας Υόρκης [βίντεο]

Newsroom eleftherostypos.gr

Στα ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης βρέθηκε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη επισκέφθηκε επισκέφτηκε το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και το «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού που συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές χόρεψε μαζί τους και ελληνικούς χορούς.

Δείτε το βίντεο από hellenicdna.com

Στο Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια την κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο Επίσκοπος Μηδείας, Απόστολος Κουφαλλάκης, η υποδιευθύντρια, Μπέτσυ Σιδέρη, ο γενικός πρόξενος Νέας Υόρκης, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Νίκος Ανδριώτης.

Η κυρία Μητσοτάκη σχολίασε θετικά μια αφίσα, ανηρτημένη στην είσοδο του Δημοτικού όπου έγραφε μεταξύ άλλων: «Είμαι Ελληνας, είμαι περήφανος για τον πολιτισμό της χώρας μου, τις αξίες από την οικογένειά μου και το φιλότιμο ενώ η καταγωγή μου με κάνει να είμαι ευγνώμων κάθε μέρα που είμαι Ελληνας».

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού στη συνέχεια επισκέφθηκε το σχολείο «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Εκεί την υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος όπου νωρίτερα τέλεσε τον Αγιασμό και μετά ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου. Πρώτα, πήγε στο κλειστό γυμναστήριο όπου συνομίλησε με τον γυμναστή Απόστολο Μπακάλη ο οποίος σπούδασε στην Ελλάδα και βρίσκεται στην Αμερική τα τελευταία τρία χρόνια.

«Σας αρέσει εδώ;», τον ρώτησε η σύζυγος του Πρωθυπουργού. «Πολύ. Νιώθω σα να είμαι σπίτι μου, σαν οικογένεια», απάντησε. «Αυτό είναι το σημαντικό, να νιώθεις σα να είσαι με την οικογένεια σου. Και να κάνεις αυτό που αγαπάς» σχολίασε η κ. Μητσοτάκη.

Η τάξη της 8ης ήταν η επόμενη στάση της κ. Μητσοτάκη στο μάθημα των Ελληνικών. «Σήμερα κάνουμε Πλάτωνα και για τη μαγεία της ελληνικής μουσικής» την ενημέρωσε η δασκάλα Π. Βολίκα. Η σύζυγος του Πρωθυπουργού τόνισε πόσο σημαντικό είναι το μάθημα της γλώσσας:

«Μην την ξεχνάτε τη γλώσσα γιατί αυτή μας ενώνει και είναι η ψυχή μας, όπως έλεγε ο Σεφέρης. Η μαμά μου ήταν και αυτή Ελληνίδα της Διασποράς από την Αίγυπτο. Και έλεγε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε όταν γύρισε στην Ελλάδα ήταν να μη σταματάει ποτέ να μιλάει τα ελληνικά. Ετσι κι εσείς είσαστε και Αμερικανοί, είσαστε και Ελληνες».

Προτεινόμενα για εσάς

Στο Καστελόριζο η Μαρέβα Μητσοτάκη – Συναντήθηκε με εθελοντές για τον κορωνοϊό

Evanthia Karra

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη: Οι τρυφερές αναρτήσεις τους για την γιορτή του γιου τους

Tinad

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του

Ανδρέας Ντίνης

Μαρέβα Μητσοτάκη: Eβγαλε δικές της μάσκες και έχει γίνει χαμός

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Η Μαρέβα Μητσοτάκη μας παρουσιάζει τις προστατευτικές μάσκες της εταιρείας της

Tinad

Η απάντηση της Μαρέβας Μητσοτάκη σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το αν ο οίκος της «ράβει μάσκες»

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Μαρέβα Μητσοτάκη: Την Κυριακή βγαίνουμε πάλι στο μπαλκόνι μας

Tinad

Η ανάρτηση της Μαρέβας Μητσοτάκη για την φιλοξενία της Μελάνια Τραμπ

Μιχάλης Μάρδας

Δείτε ποια είναι η μοναδική πολιτικός που επέλεξε ανάμεσα στις γυναίκες της χρονιάς η Μαρέβα Μητσοτάκη [εικόνα]

Μιχάλης Μάρδας