Ελεύθερος Τύπος
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σημεία και τέρατα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Δωρεάν οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από τις 16:00 την Κυριακή

Κάνουν λόγο για απειλές, άσκηση ψυχολογικής βίας, μαζικές αποσπάσεις μη αρεστών, δυσμενείς μετακινήσεις και αντίστοιχα αντικατάσταση έμπειρων στελεχών με σοβαρά ακαδημαϊκά προσόντα από άπειρους υπαλλήλους των οποίων το μοναδικό προσόν είναι το «κομματικό διαβατήριο».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, οι οποίοι για ευνόητους λόγους προχωρούν στις καταγγελίες υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, «προτεραιότητα» στις κομματικές διώξεις έχουν οι μέτοχοι-εργαζόμενοι, οι οποίοι εμμέσως απειλούνται να μη διεκδικήσουν νομικά την περιουσία τους. Παράλληλα αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες η διοίκηση του Στέλιου Παππά (πατέρα του υπουργού Νίκου Παππά) έχει υιοθετήσει την τακτική της σύστασης διαφόρων ολιγομελών «επιτροπών», με προσχηματικά καθήκοντα και κύριο έργο να είναι το «αφτί και το μάτι» της διοίκησης στους εργασιακούς χώρους.

Σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, περίπου 200 συνάδελφοί τους έχουν «αυτοβούλως» εγγραφεί στον… ΣΥΡΙΖΑ σε μία προσπάθεια να κατοχυρώσουν τη θέση εργασίας τους και να μην υποστούν δυσμενή μετάθεση. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό παρουσιάζουν συγκεκριμένα παραδείγματα για να στοιχειοθετήσουν τις καταγγελίες. Ορισμένα από αυτά αφορούν τις θέσεις των τμηματαρχών, όπου τοποθετούνται συστηματικά υπάλληλοι χωρίς εξειδίκευση και εμπειρία και με υποδεέστερα ακαδημαϊκά προσόντα σε σχέση με άλλους υποψηφίους. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έδωσαν παραδείγματα και για… τιμωρητικές μετακινήσεις. Οπως υπαλλήλου του τμήματος Μισθοδοσίας, η οποία μετά από 26 χρόνια θητείας αποσπάστηκε ως συνοδός Πολιτιστικής Γραμμής, ενώ είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Επίσης, πρώην μέλος του Δ.Σ του ΟΑΣΘ, απόφοιτος ΑΕΙ, αποσπάστηκε από το Γραφείο Προμηθειών στο Γραφείο Ειδικών Συγκοινωνιακών Υπηρεσιών.

ΑΓΓ. ΑΓΓ.

Από την στήλη ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου 

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Ιούλιο

Tinad

Μείωση εισφορών: Τι θα κερδίσουν μισθωτοί και εργοδότες – Αναλυτικά παραδείγματα

Tinad

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: Όλες οι λεπτομέρειες και οι ΚΑΔ – Μέχρι 21 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Tinad

Επίδομα 534 ευρώ: Εγκρίθηκε το κονδύλι για την καταβολή του – Οι δικαιούχοι

Tinad

Καθαρή από κορωνοϊού η Βουλή: Αρνητικά και τα 1.820 τεστ σε υπαλλήλους και βουλευτές

Tinad

Μόνο στον «Ε.Τ.»: Ολόκληρο Δώρο Χριστουγέννων παρά τις αναστολές συμβάσεων – Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου Βρούτση

Tinad

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Μιχάλης Μάρδας

Η κεκτημένη ταχύτητα του συνδικαλισμού

Μιχάλης Μάρδας

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Θετικοί στον κορωνοϊό εννέα εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια

Tinad