ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας – Ένα γενναίο βήμα μπροστά

Newsroom eleftherostypos.gr

Η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ευθύς από την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1974 ταυτίστηκε με τις βαθύτερες αναζητήσεις της πλειοψηφίας των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας. Είχε στόχο να ενώσει και όχι να διχάσει τους Ελληνες.

Γράφει ο Ιάσονας Φωτήλας*

Από τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάνει βήματα διεύρυνσής της, δεχόμενος στις τάξεις της προσωπικότητες όπως τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Πολλοί τον κατηγορούσαν από τότε ότι πρόδιδε την ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας!

Σήμερα, όμως, όλοι αναγνωρίζουν ότι έβλεπε πολύ μπροστά και θεμελίωσε την Ελλάδα ως μία σύγχρονη δυτικού τύπου Δημοκρατία!

Ιστορικά δικαιωμένη απέναντι στις ιδεολογίες του μίσους και του ολοκληρωτισμού, η Νέα Δημοκρατία και σήμερα ακολουθεί την ίδια συνεπή και συνετή πολιτική με τον αρχηγό της και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συστατικό στοιχείο αυτής της πολιτικής αποτελεί η εκ νέου διεύρυνσή της. Μία διεύρυνση που ακολούθησε την τολμηρή ανανέωση που υπήρξε σε πρόσωπα ήδη από το 2016 με το Μητρώο Στελεχών, την αναδιοργάνωση της Νεολαίας της, αλλά και την ανανέωση των κομματικών της δομών.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αδιαμφισβήτητα κυρίαρχος πολιτικά και στο κόμμα μας και στην πολιτική σκηνή της χώρας, κάνει μία γενναία προσπάθεια διεύρυνσης της παράταξης.

Εντάσσει στις γραμμές της άξια στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους, σε υπουργικό επίπεδο αλλά και σε άλλες θέσεις του κράτους στην Ελλάδα ή αξιώματα σε διεθνείς οργανισμούς. Κάνει αυτό ακριβώς που επιτάσσουν οι καιροί!

Ενα διαρκώς δηλαδή ανανεούμενο κόμμα, όχι κλειστοφοβικό, αλλά κόμμα που θα προσαρμόζεται στις αυξημένες ανάγκες των καιρών για στελέχη με τεχνοκρατική επάρκεια και μεταρρυθμιστικό πνεύμα.

Στελέχη που θα μπορούν να φανούν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πολύ δύσκολης συγκυρίας σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός μας καταλαβαίνει πολύ καλά τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και κάνει ένα γενναίο βήμα μπροστά, παντρεύοντας δημιουργικά στη Νέα Δημοκρατία άξια στελέχη από άλλους κομματικούς χώρους -και ειδικά το χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου- πλάι στην πλειοψηφία των επίσης άξιων στελεχών της φιλελεύθερης παράταξής μας!

Αλλωστε, ένα κόμμα που διαρκώς ανανεώνεται σημαίνει ότι έχει αυτοπεποίθηση και δεν φοβάται τα πολιτικά πρόσωπα με τα οποία μπορεί να συνεργαστεί – σε όποιο χώρο του δημοκρατικού τόξου και εάν ανήκαν. Πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Και οι στόχοι που έχει θέσει αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ υψηλοί για την πατρίδα!

*Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι  βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

ΝΔ κατά ΕΣΗΕΑ: Διαστρέβλωση των όσων προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο για τις υπερωρίες

Τις εκλογές τις κερδίζεις, δεν τις υφαρπάζεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα γκάλοπ και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Στα μέσα Δεκεμβρίου το 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Έρευνα Opinion Poll: Ο ελληνικός λαός δίπλα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Στο ναδίρ η δημοφιλία του Τσίπρα

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Ποιος ήταν ο άνδρας που ενσάρκωσε την πολιτική ιστορία της Ελλάδας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Καλογρίτσας στην Προανακριτική: Έδινα λεφτά και «Στο Κόκκινο»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προανακριτική-ΝΔ: Προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα από την κατάθεση Καλογρίτσα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δημοσκόπηση Interview: 15,5 μονάδες διαφορά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom