Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

2.400 αιτήσεις για το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Με έναν πολύ σημαντικό αριθμό νέων στελεχών που αναδεικνύονται μέσα από τη διαδικασία του Μητρώου Στελεχών γίνεται καθοριστικό βήμα ανανέωσης στη Ν.Δ. και υλοποιούνται στην πράξη το προεκλογικό σύνθημα και η προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «Ν.Δ. από την αρχή».

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 40 ονόματα επιλεγέντων από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Μαζί με τους 15 που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ο αριθμός των νέων πολιτικών στελεχών της Ν.Δ. που πρόκειται είτε να ενταχθούν σε ψηφοδέλτια είτε να αξιοποιηθούν σε επόμενη διακυβέρνηση θα ξεπεράσει σύντομα τους 50. Και έπεται συνέχεια…

Σε εξέλιξη

«Το Μητρώο Στελεχών είναι μία δυναμική διαδικασία σε εξέλιξη. Μπορεί ο καθένας να μπει να κάνει αίτηση. Ηρθε πάνω από το 80% στη συνάντηση γνωριμίας. Δείχνει τη δυναμική του και το άνοιγμα της Ν.Δ. στην κοινωνία», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο η Ρεβέκκα Πιτσίκα, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Ν.Δ. και υπεύθυνη του εγχειρήματος αυτού, «πρωτόγνωρου για παραδοσιακό κόμμα», όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα που ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε από το βήμα της εκδήλωσης ήταν πως «εξακολουθούμε να πορευόμαστε με τις πόρτες και τα παράθυρα της Ν.Δ. ανοιχτά».
«Η διαδικασία του Μητρώου δεν θα σταματήσει εδώ. Και όσο περισσότεροι άξιοι άνθρωποι βλέπουν ότι μπορούν να προσφέρουν κάτι σε ένα παραδοσιακό κόμμα, το οποίο αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, τόσο περισσότεροι θα έρθουν κοντά μας», υπογράμμισε.

Θετική ανταπόκριση

Από τους 1.200 προσκεκλημένους στην προχθεσινή εκδήλωση της Αθήνας ανταποκρίθηκαν 970, ενώ το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνάντηση και στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κ. Πιτσίκα, οι αιτήσεις για το Μητρώο έχουν φθάσει ήδη τις 2.400. Από τον Οκτώβριο αξιολογήθηκαν 1.300 βιογραφικά, πραγματοποιήθηκαν 920 δομημένες συνεντεύξεις, ενώ επιστρατεύτηκαν 32 αξιολογητές.

Ο μέσος όρος ηλικίας των αιτούντων είναι 42 έτη, ενώ πάνω από 50% διαθέτει τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό. Η πλειοψηφία προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, από το χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά υπάρχουν και πολύ αξιόλογες αιτήσεις από εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

«Είναι η πρώτη φορά που το 80% όσων ήταν εδώ δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ενώ μέχρι τώρα, ίσχυε το αντίθετο. Στις εκδηλώσεις της Ν.Δ. το 80% γνωρίζονταν μεταξύ τους», σχολίαζε συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., μιλώντας για την έμπρακτη διεύρυνση και ανανέωση που σηματοδοτεί αυτή η διαδικασία. Από τη στιγμή μάλιστα που έφθασε ως εδώ, δεν υπάρχει επιστροφή, υπογραμμίζουν, προεξοφλώντας την επιτυχία του ανανεωτικού εγχειρήματος που ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι θα αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών.

8 στους 10 νέα μέλη

Γαλάζιοι κομματικοί παράγοντες επισημαίνουν ως «ουσιαστικό στοιχείο διεύρυνσης» το γεγονός ότι περίπου 8 στους 10 που ανταποκρίθηκαν για το Μητρώο δεν ήταν μέλη του κόμματος, ενώ πολλοί από αυτούς εντάχθηκαν ήδη σε εσωκομματικές ομάδες εργασίας. Για το λόγο αυτόν είχε διαμορφωθεί προχθές και ειδικός χώρος, όπου τα νέα στελέχη είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν τους τομεάρχες και τους γραμματείς της Ν.Δ.

Ως «πρόοδο», «καινοτομία», «ευκαιρία ανανέωσης», «γέφυρα μεταξύ πολιτών και πολιτικής», «αναγκαία συστράτευση νέων ανθρώπων», αλλά και ως «απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να λειτουργεί ως σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα» περιέγραφαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τα ίδια τα νέα στελέχη. Οσο για τον κ. Μητσοτάκη, έλεγε ότι «το καλύτερο εύσημο είναι όταν ακούω από τρίτους ότι άνθρωποι οι οποίοι μπήκαν στη διαδικασία με καχυποψία και επιφυλακτικότητα βγήκαν απολύτως πεπεισμένοι ότι κάτι πραγματικά αλλάζει στη Ν.Δ.».

Δεν περισσεύει κανείς

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δυνατότητες μετατροπής της Ν.Δ. «από μια κλειστή δομή, στην οποία έπρεπε να έχεις προσωπικές σχέσεις με τον εκάστοτε αρχηγό ή με τα κορυφαία στελέχη, σε μια ανοιχτή κυψέλη νέων άξιων ανθρώπων» και το κεντρικό μήνυμα που έστειλε μέσα από την εκδήλωση ήταν πως «στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, δεν περισσεύει κανείς».

«Η δουλειά που έχουμε μπροστά μας δεν μπορεί να βγει από λίγους. Χρειαζόμαστε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η χώρα», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας την προσωπική του δέσμευση να αξιοποιήσει τα καλύτερα στελέχη απ’ όπου και αν αυτά προέρχονται.

«Αν σε κάτι δεν δέχομαι να κάνω καμία απολύτως έκπτωση, είναι στην έννοια της αξιοκρατίας. Αξιοκρατία παντού, αξιολόγηση παντού», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατέληξε προτρέποντας τους πολίτες να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά: «Πολιτικοί είστε όλοι εσείς που κάνατε ένα πρώτο τολμηρό βήμα και είπατε “θα σηκωθώ από την άνεση του καναπέ, από την εύκολη κριτική που μπορεί να κάνω σε κάποιο τραπέζι με φίλους και θα αφιερώσω ένα κομμάτι του χρόνου μου στην προσπάθεια αυτή”».

Απόστολος Χονδρόπουλος

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Νέα Δημοκρατία: «Κατακεραυνώνει» τον Τσίπρα – «Με τη Χρυσή Αυγή κατέβαιναν στις πλατείες των αγανακτισμένων»

Λάμπρος Κατσαρός

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 13% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την άρση μέτρων και η δημοφιλία των υπουργών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η Ελλάς ανήκει και επιθυμεί να ανήκει εις την Ευρώπη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

Επίθεση ΝΔ σε Πολάκη: «Το alter ego του Τσίπρα εκφράζει διχασμό, μισαλλοδοξία και ρεβανσισμό»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δημοσκόπηση Marc: Ανοίγει την «ψαλίδα» η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας το 75,2% των πολιτών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου: O Τσίπρας αναφέρεται στην Ελλάδα ως «μικρή» γιατί θέλει να τη φέρει στα μέτρα του

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας με 191 «ναι»

Λάμπρος Κατσαρός