Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Δόγμα πειθούς για αρνητές και ασφάλεια για όλους

Θεοδωρικάκος: Αστυνομία φιλική απέναντι στον πολίτη, σκληρή στο έγκλημα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το δόγμα της πειθούς για την αντιμετώπιση συναθροίσεων με αρνητές του εμβολιασμού εν όψει και της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, την ασφάλεια για όλους χωρίς διακρίσεις, την αντιμετώπιση πιθανής εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία με αποφασιστικό τρόπο όπως τον Μάρτιο του 2020, την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό αστυνομικών υπηρεσιών για την εξοικονόμηση αστυνομικού προσωπικού, μέτρα για τη μείωση των αυξανόμενων δεικτών τροχαίων ατυχημάτων και ο «αγώνας δρόμου» να πειστούν πολίτες και ένστολοι να εμβολιαστούν είναι μερικά από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν από τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των συσκέψεων στο Μέγαρο της Κατεχάκη.

Το δόγμα ασφάλειας, που θέλει να δει να γίνεται πράξη ο νέος υπουργός, είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών, η προστασία της ζωής, της περιουσίας, αλλά και του δημόσιου χώρου, απέναντι σε κάθε απειλή. Ο κ. Θεοδωρικάκος σε κάθε σύσκεψη τονίζει πως η ασφάλεια είναι για όλους χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα από προσωπικά ή συλλογικά χαρακτηριστικά, την οικονομική και την κοινωνική κατάσταση, την πολιτική και την ιδεολογική ταυτότητα ή τη θρησκεία.

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει θέσει τις βασικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες θέλει να λειτουργήσει το αστυνομικό προσωπικό. Βασική προτεραιότητα είναι η στήριξη των αστυνομικών και η ανάδειξη του έργου τους και σε αυτό το πλαίσιο θα επιδιώξει οι νέοι άνθρωποι να νιώσουν ότι οι αστυνομικοί είναι δικοί τους άνθρωποι και μπορούν να κυκλοφορούν ανάμεσά τους. «Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, γιατί έργο τους είναι η προστασία τους και η ασφάλειά τους. Αυτή είναι η ατζέντα της παράταξης και η ατζέντα της κοινωνίας», ήταν η κατεύθυνση που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις πρώτες συναντήσεις που είχε με τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., όπως επισημαίνουν συνεργάτες του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Σύμφωνα με κύκλους του αρμόδιου υπουργού, θα επιχειρηθούν ένα άνοιγμα στην κοινωνία και ευρεία συνεννόηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και όποιων προβλημάτων ανακύπτουν στη νέα και απρόβλεπτη καθημερινότητά τους.

«Το θέμα της ασφάλειας μπορεί να ενώσει τους Ελληνες», τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνεργάτες του και παράλληλα προγραμματίζει επισκέψεις σε Αστυνομικά Τμήματα σ’ όλη τη χώρα, ώστε να διαμορφώσει προσωπική άποψη και να επιληφθεί λύνοντας τυχόν δυσλειτουργίες. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής επισκέφθηκε το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, στη συνέχεια το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου και ακολούθησε τηλεδιάσκεψη με όλους τους περιφερειακούς διευθυντές των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας.

«Θέλω ν’ ακούσω τον απλό αστυνομικό και τον απλό πολίτη… Να αισθανθούν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι δίπλα τους και στηρίζει ολόπλευρα τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Τους ανθρώπους που εργάζονται νύχτα και μέρα για την προστασία όλων και την αντιμετώπιση κάθε απειλής ενάντια στη ζωή και την περιουσία τους. Με ενότητα, σχέδιο, αλληλεγγύη και σκληρή δουλειά, δίνουμε τη μάχη για να νιώθουν και να είναι ασφαλείς οι Ελληνες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας!», σημείωσε από τις πρώτες στιγμές που βρέθηκε στο νέο του υπουργείο ο κ. Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας και τη χρήση νέων τεχνολογιών που θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες της Αστυνομίας προς τους πολίτες.

Αυτήν την εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, με αντικείμενο την εργασία ψηφιοποίησης υπηρεσιών που θα μπορεί να παρέχει ηλεκτρονικά η Ελληνική Αστυνομία, όπως για παράδειγμα τον έλεγχο των οικονομικών αδειών, προκειμένου να εξοικονομηθεί αστυνομικό προσωπικό.

Σημαντικό χρόνο στις συσκέψεις με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. κατέλαβε η πιθανότητα εργαλειοποίησης από την πλευρά της Τουρκίας του προσφυγικού κύματος από το Αφγανιστάν, σε Εβρο και θαλάσσια σύνορα. Κάποιες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι αυτή η πιθανότητα μπορεί να γίνει ορατή έπειτα από 2-3 μήνες, κάτι όμως που βρίσκει την ΕΛ.ΑΣ. σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει με αποφασιστικό τρόπο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως και τον Μάρτιο του 2020. Ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί πως η Ελληνική Αστυνομία με απόλυτο επαγγελματισμό και αυταπάρνηση θα έχει και πάλι καθοριστική συμβολή στην ασφάλεια της χώρας, στην ασφάλεια των πολιτών, στην δημόσια Υγεία και την κοινωνική συνοχή.

Οταν ο κ. Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε από τον «Ε.Τ.» της Κυριακής τι δεν του αρέσει στην ΕΛ.ΑΣ. και το Πυροσβεστικό Σώμα, τι θα ήθελε να διορθώσει και τι καινούργιο που δεν υπάρχει θα ήθελε να φέρει, επισήμανε πως είναι πολύ νωρίς για να κάνει τέτοιου είδους επισημάνσεις, θα ενημερωθεί, θα κάνει επισκέψεις, τακτικές και «έκτακτες» και από εκεί και έπειτα θα επιχειρήσει διορθωτικές κινήσεις, όπου χρειάζονται, σε πρακτικό και νομοθετικό επίπεδο, χαράσσοντας τη δική του πολιτική στο συγκεκριμένο υπουργείο. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσον αφορά στη δημιουργία υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, στην οποία θα ανήκει το Πυροσβεστικό Σώμα, οπότε ο κ. Θεοδωρικάκος επιφυλάσσεται ακόμη να προβεί σε συναντήσεις και ενέργειες που αφορούν στο Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία.

Ο νέος υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για τον φάκελο του οργανωμένου εγκλήματος, που είχε διαβιβάσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον αρμόδιο εισαγγελέα, με ομάδες και πρόσωπα που το συνθέτουν, όπως και την επικινδυνότητα των επαφών τους με διάφορους τομείς της κοινωνικής και της πολιτικής ζωής της χώρας, και δεν αποκλείεται και ο ίδιος να έχει συνάντηση ή επικοινωνία με τις εισαγγελικές Αρχές.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ELEFTHEROSTYPOS.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Αντιεμβολιαστές: Τους τάζουν… ασυλία και τους αρπάζουν χιλιάδες ευρώ – Σαρώνουν το διαδίκτυο για να βρουν τους λογαριασμούς

Λάμπρος Κατσαρός

Θεοδωρικάκος: Η Αστυνομία είναι εδώ για να συμβάλλει στην εφαρμογή των νόμων και στη διασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τάκης Θεοδωρικάκος: Αυτές είναι οι τρεις προτεραιότητες για την ασφάλεια των Ελλήνων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σχολεία: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά της τρομοκρατίας προτείνει ο Θεοδωρικάκος

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Θεοδωρικάκος: Το 22% των αστυνομικών είναι μη εμβολιασμένο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Θεοδωρικάκος: To επιτυχημένο σχέδιο για την ασφάλεια στη ΔΕΘ και οι εμβολιασμοί αστυνομικών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τάκης Θεοδωρικάκος: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη ΓΑΔΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ. κέρδισε τις μάχες του Έβρου και κατά της πανδημίας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom