Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχισαν τα «όργανα» για τον ανεμβολίαστο Πολάκη

Τσίπρας

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Nέους και ισχυρότερους εσωτερικούς κλυδωνισμούς προκάλεσε η νέα στήριξη του Αλ. Τσίπρα στον Π. Πολάκη και μάλιστα μέσα στη Βουλή και για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως ο εμβολιασμός.

Ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγοντας να ταυτιστεί με τον «αψύ» στην εκδοχή του αρνητή αυτή τη φορά, αναγκαστικά «άδειασε» πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός του, τα οποία έχουν ταχθεί ανοιχτά και δημοσίως υπέρ του εμβολιασμού ακόμα και με AstraΖeneca. Τόσο ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας Αν. Ξανθός όσο και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, όπως ο Ε. Τσακαλώτος, ο Ν. Φίλης ή ο Κ. Ζαχαριάδης, έχουν πάρει ξεκάθαρη στάση υπέρ των εμβολίων. Οπως και στελέχη από τη νεότερη γενιά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι προσωπικές επιλογές του Αλ. Τσίπρα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ν. Ηλιόπουλος ή ο αναπληρωτής του Στ. Καλπάκης είναι δυο τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, αλλά όχι οι μόνες.

Η δημόσια υπεράσπιση του Π. Πολάκη, και μάλιστα στην «ψεκασμένη εκδοχή» του, προκάλεσε θύελλα εσωτερικών αντιδράσεων, όχι μόνο γιατί ο Αλ. Τσίπρας «διάλεξε για μια ακόμα φορά με ποιον θα πάει και ποιους θα αφήσει», αλλά και γιατί οι απόψεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, που «παραπέμπουν ευθέως στον Βελόπουλο», δημιουργούν «μεγάλο πρόβλημα στη σοβαρότητα και τη φυσιογνωμία του κόμματος», όπως έλεγε χαρακτηριστικά ιστορικό και θιγμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόβλημα

Σωρευτικά κι αμετανόητα δρώντας, ο Π. Πολάκης έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα και για τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος συνεχίζει να ταυτίζεται μαζί του, και για το κόμμα του. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» είπε εν εξάλλω στέλεχος που ανήκει στην «Ομπρέλα», μετά από συζητήσεις που είχε με στελέχη και από τους «προεδρικούς», αλλά και τους πασοκογενείς, οι οποίοι βλέπουν τον πολιτικά αμετροεπή Σφακιανό να τους συμπαρασύρει στην ανυποληψία. Το μπαλάκι έχει πάει στον Α. Τσίπρα, ο οποίος, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μετά τα όσα άκουσε απ’ όλες τις «τάσεις», φέρεται να κάνει δεύτερες σκέψεις για το αν ήταν σωστή η ταύτισή του με τον Π. Πολάκη, αλλά και το πρωτοφανές άδειασμα κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνέχεια αναμένεται στα όργανα του κόμματος. Τα οποία, εκτός του θέματος Πολάκη, θα κληθούν να αποφασίσουν και το πότε θα γίνει η περίφημη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η οποία θα είναι και το πιο σημαντικό σώμα που θα συνέλθει πριν από το Συνέδριο του κόμματος. Οι πληροφορίες φέρουν τον Α. Τσίπρα να τρενάρει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Παρά τη σαφή εικόνα που έχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών εντός του 2021, περιμένουν και τις εξελίξεις του Σεπτεμβρίου. Αν και τότε δεν βγει εκλογικός καπνός, θεωρείται βέβαιο ότι θα ενταθούν οι πιέσεις για την άμεση διεξαγωγή του Συνεδρίου, καθώς θα έχει εκλείψει και τυπικά το πρόσχημα του Αλ. Τσίπρα με βάση το οποίο «κλοτσάει το τενεκεδάκι» του Συνεδρίου παρακάτω. Ετσι είναι πολύ πιθανόν το Συνέδριο να γίνει μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2022.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

 

Προτεινόμενα για εσάς

Λασπόλουτρα από τον «θερμόπληκτο» ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ και καύσωνας: Τα «μέτρα προστασίας» στη γλώσσα του σημαίνει «αργία»!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Ας αφήσει κατά μέρος ο κ. Πολάκης τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως

Η αύξηση των μισθών και η πραγματικότητα

Kon

Αντιπολίτευση κάτω από τη βάση

Kon

ΝΔ για πόθεν έσχες Πολάκη: Γιατί δεν δήλωνε 15 χρόνια την εταιρεία της συζύγου του;

Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Φτηνό σόου Πολάκη στη Βουλή για τα πόθεν έσχες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το γαρ πολύ της θλίψεως στον ΣΥΡΙΖΑ γεννά παραφροσύνη

Kon