Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεοδωράκης προς το κόμμα Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση

Με μόλις έξι βουλευτές να έχουν μείνει στο Ποτάμι και οι συζητήσεις για το μέλλον του κόμματος «δίνουν και παίρνουν». Οι ίδιοι οι βουλευτές διαβεβαιώνουν ο ένας τον άλλον ότι δεν πρόκειται να φύγουν προς άλλα κόμματα ενώ το καλό νέο το «μετέφερε» ο Σταύρος Θεοδωράκης στους βουλευτές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη», τους είπε ότι κλείνει προς συνεργασία με την «Ωρα των Αποφάσεων», την πολιτική κίνηση που δημιούργησαν οι Άννα Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης και Ι. Ραγκούσης και να περιμένουν καλά νέα από τη συνάντηση που θα έχει μαζί τους.

Εχτές σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού οι ΜΕΤΑρυθμιστές της Αριστεράς του Σπύρου Λυκούδη και οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία,  με ομιλητές τον βουλευτή του Ποταμιού και τον Παναγιώτη Ιωακειμίδη των Κινήσεων που συμμετέχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη παραβρέθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η εκδήλωση με θέμα η «Η προοδευτική παράταξη σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει μέλλον, αν κοιτάζει το μέλλον» έγινε σε μια περίοδο που εντείνονται οι προσπάθειες για τη συγκρότηση ενός τρίτου πόλου μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σπύρος Λυκούδης υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις δεν έχουν χάσει το τρένο και μπορούν να ανασυνταχτούν.

«Τίποτα δεν έχει χαθεί. Το μέλλον ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις εάν το προετοιμάσουν με προσοχή κι αν παλέψουν γι αυτό. Χρειάζεται να δώσουμε λύσεις και Όραμα για το μέλλον, ιδιαίτερα στις νέες γενιές» υποστήριξε  ο Σπύρος Λυκούδης, καταθέτοντας το στρατηγικό στόχο των «ΜΕΤΑρρυθμιστών» την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης. Όπως αναφέρει το Koolnews.gr, ο κ. Λυκούδης, παρουσίασε τα βασικά σημεία της πρότασής του: Πρώτον, τη δημόσια πολιτική δήλωση όλων για τη συγκρότηση νέου και ενιαίου φορέα. Δεύτερον, τη δημιουργία ενός προσωρινού Πολιτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των επικεφαλής κομμάτων, κινήσεων και στελεχών. Τρίτον, την Πανελλαδική εξόρμηση με ανοιχτές συγκεντρώσεις. Τέταρτον, την εκλογή ηγεσίας από τη βάση με συμπεφωνημένες διαδικασίες και πέμπτον, το Ιδρυτικό Συνέδριο του Νέου Φορέα.

«Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι ο ορθολογικός μας λόγος δεν επαρκεί. Δεν μπορεί να διασπάσει το σκληρό περίβλημα του λαϊκισμού. Εάν δεν καταφέρουμε οι αξίες και οι ιδέες της Προοδευτικής Παράταξης να κατακτήσουν το νου και την καρδιά ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, της διανόησης και των νέων γενιών δεν βλέπω κανένα μέλλον ούτε για την Παράταξη ούτε για τη χώρα μας» σημείωσε ο κ.Λυκούδης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι: Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννη Μανιάτης, Τάσος Δαρτσινός, Γιώργος Σιακαντάρης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης, Νικος Διακουλάκηςς, Γιάννης Τουντας, Νίκος Χριστοδουλάκης, Κώστας Σπηλιόπουλος, Πέτρος Κουναλάκης, Γιάνης Μεϊμάρογλου, Δημήτρης Τσιόρδας, Γιώργος Κοττανίδης, Νίκος Μπίστης, Βασίλης Πουλαντζάς, Γιάννης Χατζηγώγας, Κώστας Παττακός, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

 

Προτεινόμενα για εσάς

«Βόμβες» Μπουτάρη στον Θεοδωράκη: Γουστάρω τον Μητσοτάκη – Αυτός ο μ@λ@κ@ς ο Ζέρβας ακύρωσε ό,τι είχαμε ξεκινήσει

Μιχάλης Μάρδας

Θεοδωράκης: Τα Ανώγεια πέρα από τα φονικά

Ανακαλύφθηκε τερατώδης Σπινόσαυρος – Ήταν ο πρώτος δεινόσαυρος που κολυμπούσε σε ποτάμια της βόρειας Αφρικής

Evanthia Karra

Η κόρη του Σταύρου Θεοδωράκη ξύρισε γουλί τον πατέρα της [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Οι επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων δωρίζουν το 50% του μισθού τους

Tinad

Η δύναμη των συμβολισμών

Kon

Το 50% του μισθού τους καταθέτουν οι τρεις βουλευτές Έβρου της Ν.Δ.

Kon

Αποχώρησαν οι Έλληνες βουλευτές από τη συνέλευση του ΝΑΤΟ: Δεν τους άφηνε να μιλήσουν ο πρόεδρος

Δημήτρης Κατσάκος

Οριστικό: Ανέστειλε τη λειτουργία του το Ποτάμι – Επιστρέφει άλλα 500.000 ευρώ

Δημήτρης Κατσάκος