Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνω-κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ: Τρέχουν… πίσω από τον Καλογρίτσα

Καλογρίτσας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Στο μαρτύριο της… σταγόνας υποβάλλει ο Χρήστος Καλογρίτσας τον ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνοντας μέρα με την ημέρα την πίεση προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και συνολικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα παρακάλια της πρώτης ημέρας από τον Παύλο Πολάκη, που έλεγε στον «κόκκινο εργολάβο» να μη μιλήσει γιατί θα επωφεληθεί ο… εχθρός, δεν έπιασαν. Τη δεύτερη ημέρα ο κ. Καλογρίτσας αποκάλυψε ένα SMS από τα πολλά που υποστηρίζει πως έχει στη διάθεσή του και χθες αποκάλυψε ότι προτίθεται να φέρει στην Προανακριτική και δεύτερο. Και μαζί με το ρυθμό των αποκαλύψεων που ελέγχει πλήρως, έμπειρος ων, ο κ. Καλογρίτσας ρίχνει και συνεχώς μπηχτές για την παρέα των Τσίπρα-Παππά. Με αναφορές σε «παιδιά» που έβλεπε συχνά και θα τα θυμηθεί στην πορεία, με ακριβείς περιγραφές για τον Νίκο Παππά που έμενε σπίτι του και ειρωνείες του τύπου «Νίκο, έμενες σπίτι όλων των καναλαρχών που έβλεπες;» και έπεται συνέχεια.

Οι αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Την πρώτη ημέρα αντέδρασε με μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής γιατί, λέει, δεν έβαλε στα πρακτικά ένα ατυχές σχόλιο το οποίο η Θεοδώρα Τζάκρη θεώρησε… ρατσιστικό. Από ουσία μηδέν.

Τη δεύτερη ημέρα απάντησαν ότι η υπεύθυνη δήλωση του υιού Καλογρίτσα ότι έχει τα 8 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν είναι απόδειξη ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν ήταν «μπροστινός» του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό διαγωνισμό αδειών. Εδώ ο άνθρωπος περιέγραφε λεπτομέρειες για τα τι, τα πότε, τα πώς και τα γιατί, και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε διαρροή «ναι, αλλά η υπεύθυνη δήλωση του υιού Καλογρίτσα…».

Την τρίτη ημέρα αποφάσισαν να επιτεθούν κατά του κ. Καλογρίτσα επειδή λέει ότι το μόνο που θέλει είναι να μην πληρώσει τα 3 εκατ. ευρώ που του ζητά η λιβανέζικη CCC και έβγαλαν και νέα διαρροή ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει εγκλωβιστεί στις αντιφάσεις του κ. Καλογρίτσα. Από τη μια μεριά, είναι υποχρεωμένη πολιτικά να προχωρήσει την υπόθεση αφού την άνοιξε. Από την άλλη, η κατάθεση Καλογρίτσα δεν μπορεί να έχει σοβαρή δικαστική αξιοποίηση».

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Ιδιωτική διαφορά»

«Ο διακαής πόθος του ψευδομάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα να μην επιστρέψει τα τρία εκατ. ευρώ και να πολιτικοποιήσει μια καθαρά ιδιωτική διαφορά δεν κρύφτηκε ούτε στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής», ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η ομολογία του», σύμφωνα με την οποία δήλωσε: «Ηρθα εδώ να μιλήσω για την εικονικότητα της σύμβασης, όχι για να μην πληρώσω τα τρία εκατομμύρια. Αυτά ούτως ή άλλως δεν θα τα πληρώσω. Από αυτή τη διαδικασία θα βγάλω λεφτά».

«Ο ψευδομάρτυρας Χρήστος Καλογρίτσας, συνεργάτης των Θεοδωρικάκου και Μητσοτάκη, είναι το τελευταίο αποκούμπι της Ν.Δ. Το κόμμα της διαφθοράς και της διαπλοκής, το κόμμα της Siemens, της Novartis, των Φουρθιώτηδων και των Λιγνάδηδων ποντάρει τα πάντα στους ισχυρισμούς ενός επιχειρηματία που με δικαστική απόφαση οφείλει να επιστρέψει 3 εκατ. ευρώ και για αυτό κάνει τα πάντα για να το αποφύγει. Εφθασε να αλλοιώσει τα πρακτικά της Επιτροπής για να απαλείψει τις αντιφάσεις του ψευδομάρτυρά της. Τον Καλογρίτσα διαψεύδουν η Δικαιοσύνη, οι μάρτυρες υπεράσπισης, τα ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και οι ίδιες του οι αντιφατικές καταθέσεις. Τον διαψεύδει και ο ίδιος του ο γιος, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, με την εγγυητική επιστολή των 8 εκατ. ευρώ, που κατέθεσε, και την υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό. Η Ν.Δ. να χαίρεται τον ψευδομάρτυρά της. Αν ωστόσο η Ν.Δ. θέλει περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κάλλιστα να ρωτήσει ή τον κ. Μητσοτάκη ή το κατά δήλωσή του «παιδί» του κ. Καλογρίτσα, τον κ. Θεοδωρικάκο». Αυτός ήταν ο χθεσινός σχολιασμός από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση μηδέν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Λέξεις εκατόν εξήντα τέσσερις τον αριθμό, χωρίς ούτε μία απάντηση στα όσα συνταρακτικά καταγγέλλει κάθε μέρα ο -κατά δήλωσή του- «μπροστινός» τους. Π.χ. έγραψε ή δεν έγραψε ο κ. Παππάς SMS με το οποίο -όπως είπε ο κ. Καλογρίτσας-, όταν ρωτούσε πότε θα έρθουν τα 3 εκατ. ευρώ, τον παρέπεμψε στον λογιστή της λιβανέζικης εταιρίας; Ναι ή όχι; Μήπως ο κ. Παππάς δεν μπορεί να διαψεύσει γιατί φοβάται νέες αποκαλύψεις;

Προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι δεν άκουσε από τον «κόκκινο εργολάβο» που φώναζε τον Παππά «καμάρι μου» για τον πραγματικό ρόλο του Νίκου Παππά στο διαγωνισμό των αδειών που κατέπεσε στο ΣτΕ, δεν άκουσε για «μπροστινούς», για αφανείς εταιρίες, για ύποπτες συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ, πράγματα που εύλογα τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. Και ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα όργανα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ από εκείνους που παρακολουθούν τι αποκαλύπτεται κάθε μέρα, αλλά ακόμα σιωπούν, υπακούοντας στην εντολή Τσίπρα.

Ερωτήματα Ν.Δ.

Σε μία ανακοίνωση που αναφερόμενη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. η ΝΔ κάνει λόγο για «μια κυβέρνηση που λειτουργούσε ως παρακράτος» και σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να σιωπά απέναντι στις συγκεκριμένες καταγγελίες τού, κατά δήλωσή του, “κόκκινου εργολάβου” και οφείλει να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

  1. Ο Χρ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως «μπροστινός» για το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού, έχοντας τις μετοχές, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, του Νίκου Παππά και της «παρέας» που περιγράφει;
  2. Πώς γίνεται ο Νίκος Παππάς, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν κορυφαίος υπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, να κοιμάται στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα, τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες;
  3. Σε ποιους κατέληξαν οι αφανείς χρηματοδοτήσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ, που διέθεσε, όπως είπε, ο Χρήστος Καλογρίτσας;
  4. Με ποιο ρόλο συμμετείχε ο πολυπράγμων Κύπριος δικηγόρος, με εξειδίκευση στις offshore εταιρίες, Αρτέμης Αρτεμίου, που τον γνωρίσαμε από το ταξίδι του στη Βενεζουέλα, στις συναντήσεις με τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα, την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών;
  5. Ποιοι αποτελούσαν την «ομάδα Παππά», που φιλοξενούσε στα γραφεία του στη Νέα Σμύρνη ο Χρήστος Καλογρίτσας, «με βάση τις οδηγίες που λάμβανε από τον Νίκο Παππά;».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr 

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι υποσχέσεις και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Στόχος η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η «μάχη» στο Κίνημα Αλλαγής ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Βγήκαν τα… μαχαίρια από το ξεκίνημα σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom