ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμοί 30-39: Εμβολιάστηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου δίνοντας το παράδειγμα

Newsroom eleftherostypos.gr

Εμβολιασμοί: Ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca μπορούν να κλείνουν από χθες οι πολίτες 30-39 ετών εκτός των εγκύων γυναικών, για τις οποίες συστήνεται μια προσωρινή στάση αναμονής έως ότου συλλεχθούν περισσότερα δεδομένα, και στο διάστημα αυτό ο εμβολιασμός τους να επιλέγεται με τα mRNA εμβόλια (Pfizer, Moderna).

Σήμερα, μάλιστα, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για όλους όσους ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, καθώς χθες είχε ανοίξει μόνο για αυτούς που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση.

Εμβολιάστηκε η Μιχαηλίδου

Στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τους νέους, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39, να εμβολιαστούν με AstraZeneca, στελέχη της κυβέρνησης προχώρησαν σε εμβολιασμό δίνοντας το παράδειγμα. Πρώτη εμβολιάστηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ εντός της ημέρας θα εμβολιαστεί και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

Τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να εμβολιαστούν και γενικοί γραμματείς υπουργείων που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Με το άνοιγμα της πλατφόρμας, σήμερα, ήδη κλείστηκαν τα πρώτα 60.000 ραντεβού, όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη, με 60.000 ραντεβού να κλείνονται μέσα σε λίγες ώρες: “Η πλατφόρμα άνοιξε από χθες το βράδυ για όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση κι ήδη όσοι πολίτες είναι από 30-39 ετών έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα και μάλιστα κλείστηκαν 60.000 ραντεβού, δηλαδή 30.000 άτομα”.

Το πλάνο στην συνέχεια είναι τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου να ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca. Η ίδια διαδικασία, δηλαδή, με τους 30-39.

Σύμφωνα με το πλάνο της προτεραιόποιησης, το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν, αν θέλουν, να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια: Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, το οποίο θα χορηγείται από 5 Μαΐου.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους. Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους. Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Εμβόλιο – Θεμιστοκλέους: Μία επιπλοκή σε 200.000 εμβολιασμούς με Johnson & Johnson

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορονοϊός: Εμβολιασμοί και self test έκοψαν τη φόρα της Covid

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Να ακουστεί καθαρά ο επιστημονικός λόγος

Kon

ΝΔ: Ο Πολάκης καλεί τους πολίτες να μην εμβολιαστούν – Να πάρει θέση ο Τσίπρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κικίλιας: Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έκανε σήμερα τη δεύτερη δόση AstraZeneca

Εμβολιασμοί: Πάνω από 7 εκατ. δόσεις – 29% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

AstraZeneca: Πώς γίνεται η αλλαγή στη δεύτερη δόση – Σε ποιους θα έρθει SMS

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εμβόλιο AstraZeneca: Πόσο πιθανή είναι η θρόμβωση στη 2η δόση – Τι εξηγούν οι ειδικοί

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κικίλιας για AstraZeneca: Η δεύτερη δόση να γίνει κανονικά