Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Να διερευνήσουμε τα αίτια που προκάλεσαν τους θανάτους στην Μόρια

Συντετριμμένος δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας με αφορμή το νέο θάνατο πρόσφυγα στον καταυλισμό της Μόριας. «Οφείλουμε να διερευνήσουμε γρήγορα τα αίτια που προκάλεσαν του θανάτους στην Μόρια και να προβούμε σε κινήσεις που θα κάνουν την κατάσταση πιο ελέγξιμη», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης, τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί να αποσυνδέσει τους θανάτους από το γεγονός του υπερπληθυσμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και πρόσθεσε ότι το υπουργείο περιμένει τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων για να προβεί εκ νέου σε ενημέρωση.

Τρίτος νεκρός μετανάστης μέσα σε λίγες ημέρες στον καταυλισμό της Μόριας

Το πρωί της Δευτέρας ένας ακόμη άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα 18-20 ετών, πιθανότατα από το Πακιστάν.

Είναι ο τρίτος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του από τις 24 Ιανουαρίου μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό. Ο θάνατος του αποδίδεται σε αναθυμιάσεις από μαγκάλι, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.

Μάλιστα, οι προηγούμενοι δύο μετανάστες που απεβίωσαν στη Μόρια, ένας 20χρονος Αιγύπτιος που πέθανε στις 24 Ιανουαρίου και ένας 46χρονος πρόσφυγας από τη Συρία που έχασε η ζωή του το Σάββατο 28 του μήνα, βρέθηκαν νεκροί στην ίδια σκηνή του καταυλισμού, ενώ προσπαθούσαν να ζεσταθούν, με κάποιο αυτοσχέδιο μέσο, πιθανότατα μαγκάλι.

Μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό επικρατεί αναταραχή και υπάρχει φόβος για εξέγερση των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη Μόρια. Το Σάββατο, έπειτα από το θάνατο του 46χρονου από τη Συρία, οι μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία.

Προτεινόμενα για εσάς

Ο Μηταράκης διαψεύδει τον Σασόλι για τη Μόρια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ποινές φυλάκισης σε δύο ανήλικους για τη φωτιά του Σεπτεμβρίου στη Μόρια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Μόρια δεν πρόκειται να ξαναυπάρξει

Μηταράκης: Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε άλλες Μόριες

Evanthia Karra

Μεταναστευτικό: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπορίας από τέσσερις ΜΚΟ στη Λέσβο – Πώς δρούσε

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Βουλή: Σάλος με την δήλωση-απειλή του Μουζάλα για το μεταναστευτικό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προφυλακίστηκαν οι έξι Αφγανοί για τον εμπρησμό στη Μόρια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μηταράκης: Κλείνει η δημοτική δομή του Καρά Τεπέ στις 31 Δεκεμβρίου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Λέσβος: Τουλάχιστον 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Καρά Τεπέ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom