Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Διγλωσσία για lockdown, διχασμός για 13ο μισθό στους αστυνομικούς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Στα ύψη η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ποιοτική διαφορά σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα είναι ότι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση ξεκίνησε να απαντά.

Από την Ελευσίνα ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άργησε να επιβάλλει lockdown, την ίδια ώρα που σε όποια περιοχή επιβλήθηκαν μέτρα πριν το δεύτερο lockdown, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτύρονταν για τη ζημιά στην οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η κατάσταση στη Δυτική Αττική δεν είναι αποτέλεσμα συγκυρίας, αλλά εγκληματικής αδιαφορίας και διαχειριστικής ανικανότητας σημειώνοντας επίσης ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μεταθέτει την ευθύνη στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους ίδιους τους πολίτες.

«Είναι προφανές ότι όλα όσα πάρα πολύ καιρό τώρα λένε οι ίδιοι οι επιστήμονες, διαμαρτυρόμενοι ότι η επιτροπή δεν έχει έγκαιρα στοιχεία για την επιδημιολογική πορεία ανά περιοχή, ανά περιφέρεια και σε καθημερινή βάση αποδεικνύονται σήμερα μέσα από την ίδια την εξέλιξη της πανδημίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αν και είναι πλέον γνωστό ότι ο ΕΟΔΥ εδώ και μέρες δίνει στοιχεία ανά περιοχή και ανά περιφέρεια.

Συκοφαντίες

Ο Αλέξης Τσίπρας, που επενδύει πολιτικά στην πανδημία, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν τεστ μαζικά στους εργασιακούς χώρους που έχει αποδειχθεί τελικά ότι είναι χώροι που μεταδίδεται και επωάζεται ο ιός.

Είπε ακόμα ότι δεν είναι τυχαίο ότι η Δυτική Αττική είναι στο κόκκινο και η Δυτική Μακεδονία είναι στο κόκκινο, η περιοχή της Πιερίας, της Πέλλας, του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης με τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, προσπαθώντας – ατυχώς – να πει ότι η κυβέρνηση κινείται στην αντιμετώπιση της πανδημίας με βάση το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Και για τον ίδιο λόγο κατήγγειλε ότι ένας εργαζόμενος ο οποίος γνωρίζει ότι αν βρεθεί θετικός, θα έχει 14 ημέρες υποχρεωτικής καραντίνας και μετά για ένα μήνα θα είναι υποχρεωμένος να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, υποστηρίζοντας ότι “ουσιαστικά ωθείται από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη δήλωση της ασθένειας”. Υποστήριξε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι “είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας 80 – 100 ευρώ και δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης σε καταγγελίες εργαζομένων ότι το “σώμα επιθεώρησης εργασίας δεν υπάρχει, είναι αδρανοποιημένο και σε μεγάλες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της περιοχής δεν γίνονται συχνά τεστ, διότι οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να κάνουν αυτό το έξοδο για να έχουν σε έλεγχο τους εργαζομένους τους”.

Σκληρή απάντηση Πέτσα

«Εχει ξεπεράσει και τον εαυτό του σε λαϊκισμό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην απάντησή του στις καταγγελίες Τσίπρα, σημειώνοντας επίσης πως “όταν γίνονται προειδοποιήσεις για κάποια περιοχή, ο κ. Τσίπρας τις αγνοεί και όταν λαμβάνονται μέτρα επιδίδεται – πάντα εκ των υστέρων – σε μικροπολιτική κριτική”.

“Ο κ. Τσίπρας έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του σε λαϊκισμό. Οταν γίνονται προειδοποιήσεις για κάποια περιοχή τις αγνοεί.

Οταν λαμβάνονται μέτρα επιδίδεται – πάντα εκ των υστέρων – σε μικροπολιτική κριτική. Πότε ζήτησε lockdown σε κάποια περιοχή και δεν το θυμόμαστε; Οταν λαμβάνονται μέτρα, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι καταστρέφει την οικονομία.

Οταν εμφανίζεται αναζωπύρωση της πανδημίας, μόνιμη επωδός είναι ότι φταίει η κυβέρνηση που δήθεν δεν πήρε μέτρα. Μονά-ζυγά δικά του! Στη Δυτική Αττική η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τους κινδύνους με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στις 9 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε τονίσει την αυξητική τάση στη Δυτική Αττική στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης.

Στις 11 Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των δημάρχων και γενικών γραμματέων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών όπου είχε τονιστεί η κρισιμότητα της κατάστασης. Πού ήταν τότε ο κ. Τσίπρας; Πάντα απών όταν πρέπει. Και πάντα προβλέψιμα ίδιος».

Στον κ. Πέτσα ανέλαβε να απαντήσει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος:

«Οταν φωνάζαμε για εργασιακούς χώρους στη Βόρεια Ελλάδα που βρέθηκαν 190 κρούσματα η κυβέρνηση μίλαγε για την ατομική ευθύνη. Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης και οι πολίτες πια το ξέρουν».

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση Σπίρτζη για 13ο μισθό στους αστυνομικούς που μετά από αντιδράσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο τραβήχτηκε πίσω και επανήλθε ως πρόταση για 13ο μισθό σε όλους όσοι δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών, συνεχίζει να διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη φορά αντιδρά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκφράζει τη διαφωνία της και σημειώνει ότι είναι “παντελώς αδικαιολόγητη και πλήρως αναιτιολόγητη η συμπερίληψη των ένστολων της ΕΛ.ΑΣ. στις κατηγορίες που θα πρέπει να ενισχυθούν με έναν επιπλέον μισθό, δεδομένου ότι δεν αποτελούν εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία ή πλήττονται κατάφωρα από την οικονομική δυσπραγία πολλών κλάδων της οικονομίας”.

Ειδήσεις

Αλληλοκατηγορίες για την κατασκοπεία στη Ρόδο: Τι ισχυρίζονται τώρα ο μάγειρας και ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου

Κορωνοϊός: Ανησυχία για νέα έξαρση λόγω εορτών

Τελευταία ευκαιρία για πρόωρη σύνταξη κάτω των 62 για 1 εκατ. παλαιούς ασφαλισμένους [αναλυτικοί πίνακες & παραδείγματα]

Κορωνοϊός και εμβόλια: Στην τελική ευθεία η επιχείρηση «Ελευθερία» – Το χρονοδιάγραμμα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Λετονία: Lockdown για ένα μήνα μετά το παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων – 1.406 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες

Λάμπρος Κατσαρός

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Ευρωλίγκα: Lockdown στη Μόσχα, «στον αέρα» το ΤΣΣΚΑ-Φενερμπαχτσέ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

Ρωσία: Σε lockdown η Μόσχα από τις 28 Οκτωβρίου – Ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπραγματευόταν αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ με τους ίδιους όρους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Προσυνεδριακές διαδικασίες και καμπάνιες για να «σκεπάσει» το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πάιατ: Ενδεχόμενο βάσεων και σε άλλα νησιά από ΗΠΑ – Εκπλήσσομαι από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom