Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Το ξεχείλωμα της τροπολογίας για να χωρέσει… η εσωκομματική  αντιπολίτευση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Δέσμιος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του τόπου ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα που έχει αποδεχθεί 100% την ατζέντα Πολάκη, οι αντιδράσεις στελεχών όπως ο Π. Σκουρλέτης, ο Ν. Φίλης, ο Ευκ. Τσακαλώτος και άλλων στην πρωτοβουλία του Χρήστου Σπίρτζη και άλλων πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (σε απόλυτη γνώση της Κουμουνδούρου) να πάρουν 13ο μισθό οι αστυνομικοί την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αστυνομική αυθαιρεσία, ανάγκασαν τον κ. Τσίπρα να κάνει ένα βήμα πίσω.

Για να μην επιστρέψει στο διχασμό που επικρατούσε προ μηνός, ο κ. Τσίπρας έκανε πίσω και ενώ είχε δώσει το «ΟΚ» στον κ. Σπίρτζη για την τροπολογία για έκτακτη οικονομική βοήθεια στους αστυνομικούς, τώρα έδωσε εντολή να κατατεθεί τροπολογία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση -ίση με την καταβολή ενός μηνιαίου μισθού- στο προσωπικό πρώτης γραμμής αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την κοινωνική προσφορά προσωπικού , αφορά:

-Σε όλες τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στο ΕΚΑΒ (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί κλάδοι υπαλλήλων).

-Στο προσωπικό των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού που απασχολείται σε υπηρεσίες υγείας, καθαριότητας, δομές φιλοξενίας και κοινωνικές δράσεις.

-Στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., στους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης, τους εξωτερικούς υπαλλήλους φρούρησης και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

-Στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, που απασχολούνται στους πυροσβεστικούς σταθμούς και κλιμάκια. Επίσης, στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκουν η φρούρηση και ο έλεγχος των λιμένων και εγκαταστάσεων, η διάσωση κινδυνευόντων στη θάλασσα, η αντιμετώπιση διαφόρων εκτάκτων γεγονότων που αφορούν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και τον έλεγχο των χωρικών υδάτων της χώρας.

-Στο προσωπικό που απασχολείται στις δομές φιλοξενίας κάθε δημόσιου φορέα, όλων των ειδικοτήτων (ΠΡΟΚΕΚΑ, ΚΥΤ κ.λπ.).

-Στο διδακτικό, επιστημονικό και υποστηρικτικό προσωπικό που απασχολείται στην ειδική αγωγή στη δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δεδομένου ότι οι μονάδες εκπαίδευσης ειδικής αγωγής δεν εντάχθηκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας και τηλεκπαίδευσης, αλλά εξακολουθεί σε αυτές η διά ζώσης εκπαίδευση παρά την πανδημία.

Στο πάσης φύσεως προσωπικό περιλαμβάνονται όλοι οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας που προσέφεραν υπηρεσίες στους αναφερόμενους φορείς. Επίσης, η παραπάνω οικονομική ενίσχυση χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 2020 και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2021.

Στην τροπολογία θα επισημαίνεται πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι ακατάσχετη, δεν συμψηφίζεται με άλλες τυχόν οφειλές προς το Δημόσιο ή άλλους φορείς (ασφαλιστικά ταμεία, πιστωτικά ιδρύματα κλπ), δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής, υγειονομικής περίθαλψης, σε όλες τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές κρατήσεις των πρόσθετων αμοιβών, καθώς επίσης και σε φόρο εισοδήματος.

Ειδήσεις

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία των ηγετών για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας

Λιανεμπόριο με… ραντεβού – Πότε ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια την Παρασκευή – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε την έκπληξη: Κριτική και για την ελληνοαμερικανική συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εξεταστική για τη VOX POP και «ΣΙΑ»…

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

ΣΥΡΙΖΑ για Γεννηματά: Να κερδίσει και αυτή τη μάχη, όπως στο παρελθόν

Λάμπρος Κατσαρός