ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη της Αυτοδιοίκησης με 50 εκατ. κατά της πανδημίας

Newsroom eleftherostypos.gr

Με αρωγό την Αυτοδιοίκηση προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις που κάνουν το κράτος πιο αποτελεσματικό και κοινωνικά ωφέλιμο για τους πολίτες και την οικονομία.

Αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, κηρύσσοντας την έναρξη της Συνεδριακής Διαδικασίας της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως το υπουργείο Εσωτερικών συμβάλλει στην ανάπτυξη της Περιφέρειας με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Επισημαίνοντας, ιδιαίτερα, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: «Εχουμε, ήδη, εντάξει εννέα έργα, συνολικού ύψους 31 εκατ. ευρώ, τα οποία τρέχουν και δημιουργούν θέσεις εργασίας». «Η Θράκη είναι στην καρδιά όλων των Ελλήνων και είναι πιο Ελλάδα από την Ελλάδα», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Θέλουμε την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χώρο βιώσιμης, οικονομικής ανάπτυξης και συνεργασίας όλων των κατοίκων που ζουν σε αυτήν».

Αναφερόμενος στις δυσμενείς συνθήκες που έχει διαμορφώσει ο κορονοϊός, είπε πως επιβάλλουν ενότητα, πειθαρχία και αλληλεγγύη, ζητώντας, στη συνέχεια, από την Αυτοδιοίκηση να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν περαιτέρω οι κοινωνικές δομές των δήμων, διότι όπως είπε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν τελειώνουμε τη μάχη με τον κορονοϊό σε δέκα ημέρες». Ταυτόχρονα, υπενθύμισε πως το υπουργείο Εσωτερικών στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επιπλέον 50 εκατ. ευρώ έκτακτη επιχορήγηση.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Θεοδωρικάκος: Ενώνουμε τον παγκόσμιο ελληνισμό γιατί αυτό δίνει δύναμη στην πατρίδα μας

Θεοδωρικάκος: Προστατεύσαμε 1 εκατομμύριο εργαζόμενους – Διαθέσαμε 8 δισ. ευρώ

Λάμπρος Κατσαρός

Με παρέμβαση Θεοδωρικάκου προς χαρακτηρισμό ως «εμβληματική» η ανάπλαση του Υμηττού

Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωρικάκος για Παππά: Επιβεβαιώνει ότι ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μήνυμα Θεοδωρικάκου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Θεοδωρικάκος από Μάνη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση: Χωρίς τη νέα γενιά των Ελλήνων δεν υπάρχει κανένα αύριο για τη χώρα

Θεοδωρικάκος: Η Αντιπολίτευση πρέπει να ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του Πρωθυπουργού

Θεοδωρικάκος για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Αναγνωρίζουμε με πράξεις την συμβολή τους στην ζωή μας