Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο: Ο Αμερικανός στοχαστής και η… κόντρα Μητσοτάκη – Τσακαλώτου

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις υπαίθριες διαδηλώσεις με το πολιτικό θερμόμετρο να είναι στα ύψη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια αναφορά στον Αμερικανό στοχαστή Ρόναλντ Ντουόρκιν κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Πρέπει να πάρουμε τα δικαιώματα στα σοβαρά και θα δανειστώ τον τίτλο ενός εμβληματικού βιβλίου ενός μεγάλου Αμερικανού νομικού στοχαστή, του Ρόναλντ Ντουόρκιν. Ένας στοχαστής ο οποίος απέρριπτε το ασυμβίβαστο μεταξύ ελευθερίας και ισότητας. Αυτό ακριβώς επιχειρούμε να κάνουμε σήμερα. Να εναρμονίσουμε την ελευθερία με την ισότητα των δικαιωμάτων ώστε να πάψουν κάποτε οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνταγματικών ελευθεριών να τις καταχρώνται εις βάρος των υπολοίπων», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαμογελώντας είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Συγχαρητήρια, υπάρχει και ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει τον Ντουόρκιν. Μπράβο κ. Τσακαλώτο», για να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα οι βουλευτές της ΝΔ.

«Μην ανησυχείτε ακολουθούν κι άλλα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι «είμαστε Βουλή και όχι φροντιστήριο».

Στις διαμαρτυρίες, μάλιστα του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος απευθυνόταν στον ενικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «Τελειώσατε; Στη Βουλή μιλάμε στον πληθυντικό κ. Τσακαλώτε. Τον ενικό να τον αφήσετε για τις δικές σας εσωτερικές συγκεντρώσεις, παρακαλώ πολύ, όταν τσακώνεστε μεταξύ σας. Εδώ είναι κοινοβούλιο και θα μάθετε ότι υπάρχουν κανόνες».

Προτεινόμενα για εσάς

Μητσοτάκης για τουρισμό: Προσωπική δέσμευση να μην μείνουν απροστάτευτοι οι εποχικά εργαζόμενοι

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης: Εθνική επιτυχία η υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο

Ανδρέας Ντίνης

Προαναγγελία-ανάσα από τον Μητσοτάκη: Μείωση ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους μικρών νησιών

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης για συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Δημιουργεί νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και επαναφέρει τη νομιμότητα στην περιοχή

Evanthia Karra

Το μέσον και το μήνυμα

Kon

Μητσοτάκης στη Χάλκη: Έρχεται μείωση ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά

Tinad

Κυριαρχία Μητσοτάκη στο πολιτικό κέντρο

Kon

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Δύο οι επιλογές της Τουρκίας – Συμφωνία ή Χάγη

Tinad

Διακυβέρνηση σε ρυθμό… «My way» από τον Κυριάκο

Kon