Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος προς Τουρκία: Δεν θ’ αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω

Μήνυμα προς την Τουρκία, ότι δεν θα μείνει απαθής απέναντι στις προκλήσεις, έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Ακούω την κριτική που μου κάνουν για το θέμα της Συνθήκης της Λωζάννης. Λένε ότι ο Ερντογάν τα κάνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Με συγχωρείτε πολύ, ας κάνει ό,τι νομίζει. Εγώ, η Ελλάδα, δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Και τονίζω, δεν το κάνουμε μόνο για την Ελλάδα. Το κάνουμε για την Ευρώπη», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εκπομπή «Επωνύμως» της ΕΡΤ, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη το πρωί της Κυριακής.

Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα και προς τα Σκόπια, τονίζοντας «Η Μακεδονία είναι ελληνική, θέλουν δεν θέλουν».

Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην εκτίμηση του Ταμείου.

«Το ΔΝΤ είναι πριν από λίγες ημέρες ότι το χρέος είναι μία βόμβα, Φοβάμαι ότι το είπαν λίγο αργά. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κούρεμα του χρέους, διότι δεν είναι νοητό κούρεμα χρέους ιδιαίτερα από την ώρα που δημιουργήθηκε ο ESM. Ο ESM απαγορεύει το κούρεμα και μετά από την ομολογία του δικαστηρίου της ΕΕ. Αυτό που ο κύριος Σόιμπλε έλεγε, ”δεν δέχομαι κάτι τέτοιο”. Σωστά το έλεγε, αλλά δεν έλεγε την υπόλοιπη αλήθεια. Ναι, κούρεμα ”όχι” αλλά ρύθμιση του χρέους οπωσδήποτε», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέφερε το ζήτημα του ευρωομολόγου.

«Χωρίς ένα είδος ευρωομολόγου, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει όπως η Τζάνετ Γέλεν στη FED, ο Ντράγκι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση που όχι μόνο γιγαντώνεται αλλά μετατρέπεται και σε τραπεζική κρίση και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», τόνισε.