Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή ανακοίνωση από το τούρκικο ΥΠΕΞ εναντίον του Νίκου Δένδια και της ελληνικής κυβέρνησης

Μανώλης Κωστίδης

Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Χαμί Άκσοϊ αναφέρει πως «αντί της πολιτικής του διαλόγου, η Ελλάδα προτιμάει την ένταση, την παραπλάνηση του κοινού με στόχο την εσωτερική πολιτική και λειτουργεί με την λογική ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου».

Ο ίδιος δηλώνει πως «είναι ντροπή να αποκαλούν “βάρβαρη” την Τουρκία όσοι στα σύνορα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου συμπεριφέρθηκαν ασυνείδητα σε αθώους ανθρώπους»

Ο Χαμί Άκσοϊ επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας και τονίζει πως «το ελληνικό κράτος πρώτα απ’ όλα πρέπει να απαλλαγεί από τη “βαρβαρότητά” του. Πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην βασανίζει , να μην κακομεταχειρίζεται  και να μην επαναπροωθεί»

Η δήλωση καταλήγει αναφέροντας πως «όσοι ισχυρίζονται ότι είναι το “λίκνο του πολιτισμού”, πρέπει να μάθουν να σέβονται και εκείνους που δεν έχουν τη δική τους γλώσσα και θρησκεία».

«Τείχος» ασφαλείας στον Έβρο: Οι θερμικές κάμερες, τα drones όλο το υπόλοιπο σχέδιο φύλαξης

«Τείχος» σε στεριά και… αέρα στήνουν στον Εβρο Ελληνική Αστυνομία και Ενοπλες Δυνάμεις.

Αρχικοί στόχοι η αποτροπή της αύξησης των «καθοδηγούμενων» μεταναστευτικών ροών, η αύξηση των οποίων ενδέχεται να φθάσει έως και το 30%, και το «παιχνίδι δύναμης» στη διασφάλιση των συνθηκών κατασκευής του φράχτη, για την οποία αναμένεται κλιμάκωση ενεργειών από την τουρκική πλευρά.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν χαρτογραφήσει και σηματοδοτήσει τα «καυτά» σημεία στα σύνορά μας στον Εβρο, που βρίσκονται κατά μήκος μιας απόστασης περίπου 30 χιλιομέτρων. Αυτά τα σημεία κατασκευής του «νέου» φράχτη είναι στο Πέταλο, σε μία απόσταση 16 χιλιομέτρων, στο κτήμα Τσιρόζη στις Φέρες σε ένα μήκος 14 χιλιομέτρων και στην περιοχή Νεραϊδότοπος επιπλέον 2,5 χιλιόμετρα. Διαβάστε εδώ την συνέχεια 

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 31 νέα κρούσματα – Συναγερμός στην Κοζάνη

Tinad

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα – 10 διασωληνωμένοι

Tinad

Δένδιας για Αγία Σοφία: Είναι παγκόσμιο και όχι ελληνικό θέμα – Τι θα ζητήσει τη Δευτέρα η Ελλάδα από την ΕΕ

Μιχάλης Μάρδας

Ο Ερντογάν προκαλεί την Οικουμένη μιλώντας για την Αγία Σοφία που έκλεισε για να ξανανοίξει ως τζαμί

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Ο χάρτης των κρουσμάτων: 26 τα εισαγόμενα – Συναγερμός για την Αττική

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: 41 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Τα 11 στις πύλες εισόδου τις χώρας

Ανδρέας Ντίνης

FAZ: Η «αισιοδοξία της Ελλάδας» και η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού

Ανδρέας Ντίνης

Πένθος…

Kon

Αποκλειστικό: Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Evanthia Karra