Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Κουτσούμπα σε κυβέρνηση και ΕΕ για τα μη μέτρα ανακούφισης των οικονομιών

Κουτσούμπας για προϋπολογισμό 2020: Η κυβέρνηση ξεζουμίζει τον εργαζόμενο λαό

Newsroom eleftherostypos.gr

Μετωπική κριτική από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε κυβέρνηση και ΕΕ κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της κύρωσης της ΠΝΠ που αφορά μέρος από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Δημήτρης Κουστούμπας, εφού επέκρινε ότι ακόμα δεν έχουν “λευκό καπνό” από τις Βρυξέλλες για την στήριξη των οικονομιών των χωρών μελών έδειξε ότι επιφυλαχτικώς στα παζάρια που γίνονται γιατί τελικά αυτο΄’ι που θα τα πληρώσουν και πάλι θα είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός ενώ η όποια στήριξη θα πάει σε νέα δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις και το κεφάλαιο.

Άσκησε διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως οι διαφορές στις προτάσεις τους είναι ο χρόνος και ο τρόπος της σφαγής των εργαζομένων για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Αναφερόμενος στο “μαξιλάρι” της εθνικής μας οικονομίας ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι αυτό έχει προκύψει από την φορολογική αφαίμαξη του λαού, από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ,από το νόμο Κατρούγκαλου, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λ.π

Υποστήριξε πως οι μόνες προτάσεις που θα ανακουφίσουν πραγματικά το λαό είναι οι προτάσεις του ΚΚΕ . Παράλληλα στήριξε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στα νοσοκομεία και επέκρινε τις παρεμβάσεις της αστυνομίας . Τα επιδόματα τα χαρακτήρισε τυράκι σε ένα αντεργατικό μενού υπέρ των εργοδοτών, αναφερόμενος στους αγρότες είπε αυτοί είναι που σήμερα πληρώσουν το μάρμαρο στον πρωτογενή τομέα. Μίλησε για σταγόνα στον ωκεανό για τα μέτρα που αφορούν τον χώρο του πολιτισμού και την στήριξη των καλλιτεχνών ενώ για την Παιδεία ζήτησε να δοθούν τώρα τάμπλετ σε όλες τις λαϊκές οικογένειες και να οριστεί τώρα η ύλη και χρόνος των πανελληνίων ενώ κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει τις όποιες σκέψεις έχει για την επαναφορά της τραπεζας των θεμάτων.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε κάθε περίπτωση ζήτησε οι εργαζόμενοι, επιστήμονες αυταπασχοπλούμενοι και οι φτωχοί αγρότες όταν ακούν το κάθε τί να σκέπτονται ποιος θα τα πληρώνει τελικά αυτά καθώς , έχουν και το κριτήριο και την εμπειρία πλέον μετά από την δεκαετή κρίησ που πέρασε ο λαός ​

Προτεινόμενα για εσάς

Βουλή: Στον Άρειο Πάγο το υλικό της πρότασης παραπομπής Παπαγγελόπουλου

Tinad

Βουλή: Αυτά είναι τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για τον έλεγχο της ποινικής δίωξης κατά Παπαγγελόπουλου

Tinad

Βουλή: Στα… χαρακώματα Σταϊκούρας-Τσακαλώτος για την πρώτη κατοικία

Μιχάλης Μάρδας

Τσίπρας στη Βουλή: Να μην γίνεται προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης στην οικονομία

Tinad

Μάσκα και στη Βουλή: Υποχρεωτική η χρήση της από όλους!

Tinad

Τροπολογία-επανάσταση: Και οι δύο γονείς θα έχουν λόγο σε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του παιδιού τους ασχέτως επιμέλειας!

Μιχάλης Μάρδας

Καλλιάνος στη Βουλή: Έρχονται δύσκολες μέρες με ισχυρό καύσωνα και μποφόρ

Μιχάλης Μάρδας

Χαμός στη Βουλή με Κεραμέως-Φίλη – Η επιλεκτική ανάγνωση πρακτικών και η απειλή στον πρόεδρο της επιτροπής

Μιχάλης Μάρδας

Έντονη η καταδίκη της Βουλής για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Evanthia Karra