Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ για Φίλη: Κατέστρεψε ότι είχε χτιστεί στην παιδεία

Με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν για την εκπαίδευση, που δηλώνει ότι όλες οι αλλαγές Φίλη ήταν λάθος, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε το πέρασμα του συγκεκριμένου πολιτικού από τον χώρο της παιδείας. 

Αναλυτικά:

«Δεν περίμενε κανείς την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συμπεράνει την καταστροφική πολιτική που ακολούθησαν οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δύο χρόνια δεν ακούν κανέναν. Αφενός οι ιδεοληψίες τους κατέστρεψαν ό,τι με κόπο είχε χτιστεί. Αξιολόγηση, Ολοήμερο Σχολείο, Πανεπιστήμιο ανοιχτό στον κόσμο και την οικονομία, συνέργειες δημόσιου με ιδιωτικό τομέα. Όλα έγιναν εστίες λυσσαλέας μάχης για να αποδείξουν δήθεν την αριστερή τους ιδεολογία.

Αφετέρου η ανικανότητά τους δεν έδωσε καμία νέα προοπτική στο ελληνικό σχολείο. Ένα φαιδρό σύστημα επιλογής Διευθυντών που κατέπεσε και αυτό στο ΣΤΕ, μια αντίληψη για χαλαρό σχολείο με υποβάθμιση όλων των προγραμμάτων, η απέχθεια για τη διασύνδεση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με την αγορά. Όλα οδήγησαν σε βαθιά υστέρηση την Παιδεία μας.

Και δυστυχώς δύο χρόνια η αντίληψη ότι η Παιδεία αποτελεί προσωπικό προνόμιο του κάθε Υπουργού Παιδείας που ανακοινώνει το «δικό του» εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Στον προηγούμενο υπουργό κύριο Φίλη τα είχαμε επισημάνει όλα από νωρίς και συμμετείχαμε με προτάσεις στον εθνικό διάλογο που προσπάθησε να κάνει. Καμία αντίδραση από τον Υπουργό που βαθμολογήθηκε με άριστα από τον πρωθυπουργό μόλις τον Σεπτέμβριο. Ο διάλογος κατέρρευσε.

Ο νέος Υπουργός κος Γαβρόγλου οφείλει να λειτουργήσει με θεσμικό τρόπο. Να προχωρήσει επιτέλους στη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Συμβούλιου Παιδείας. Να καταλήξουν πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι στο ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές τους προτεραιότητες καθώς όσα λένε τώρα είναι τα ίδια που αντιπάλευαν και υπονόμευαν στο παρελθόν, διχάζοντας μάλιστα τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Εμείς είμαστε πάντα παρόντες στον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο με το νέο προγραμματικό μας πλαίσιο για την παιδεία.

Σε μια χώρα που έπρεπε να δημιουργεί συναινέσεις και να χτίζει σε νέα βάση την παιδεία της, όπως εμείς προτείνουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να απομακρύνει τους εφιάλτες του δικού του παρελθόντος. Όμως έτσι καταδικάζει όλη τη νέα γενιά και τη χώρα».

Προτεινόμενα για εσάς

Κακά μαντάτα από έκθεση της ΕΕ: Ο κορωνοϊός δεν αναμένεται να εξαφανιστεί το καλοκαίρι

Μιχάλης Μάρδας

Στα σκαριά κορονο-ομόλογα: Πρόταση της Κομισιόν για νέα γραμμή ρευστότητας μέσω του ΕΜΣ

Κώστας Σκαναβής

Κεραμέως: Οι Πανελλαδικές όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία έναρξής τους

Κώστας Σκαναβής

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: «Ελπίζω να έχουμε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πριν το φθινόπωρο»

Tinad

Πέθανε ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος

Ανδρέας Ντίνης

Κομισιόν σε Τουρκία: Πάρε πίσω τους μετανάστες από τα σύνορα με την Ελλάδα

Ανδρέας Ντίνης

Κομισιόν: Οφείλουμε να προστατεύουμε τα σύνορα της ΕΕ

Ανδρέας Ντίνης

Κομισιόν για μεταναστευτικό: Προστασία των συνόρων με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων

Ανδρέας Ντίνης

Πρόστιμο 3,5 εκατ. ευρώ για αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ανδρέας Ντίνης