Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: To 85% στηρίζει τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Στις 20 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: To 85% στηρίζει τα μέτρα για τον κορωναϊό - Στις 20 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Opinion Poll διενήργησε δημοσκόπηση για την πανδημία του κορωναϊού, το κοινωνικό και το πολιτικό της αποτύπωμα και τα ευρήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Η έρευνα αποτυπώνει επίσης τη χαοτική διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ που εντοπίζεται στις 20 μονάδες (40% έναντι 20%, αλλά και του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα που ξεπερνά τις 30 ποσοστιαίες μονάδες (51,0% -20%).

Αξιοσημείωτο στοιχείο της έρευνας είναι ότι η κοινή γνώμη σε ποσοστό 90% συμφωνεί με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ κατά 61,5% δηλώνει ότι δεν έχει ξανααισθανθεί ποτέ στη ζωή της τόσο φόβο.

Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται ότι βρίσκει φοβισμένη την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση, με το 45,8% και το 40,6% να δηλώνουν πολύ ή αρκετά ανήσυχοι.

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι εκ των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα, το 48,8% πιστεύει πως όλη αυτή η περιπέτεια θα κρατήσει μέχρι και τον Μάιο. Ικανοποιημένο από τις κινήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία του κορωνοϊού δηλώνει το 61,1% των ερωτηθέντων.

Από την άλλη, η στάση του Αλέξη Τσίπρα ικανοποιεί μόνο το 13,1% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, στο ερώτημα: «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», το 51% βρίσκει την απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 20%.

Για την εξ αποστάσεως διδασκαλία στα σχολεία εμφανίζεται ένας « τριχασμός » των απόψεων. Το 34.5% θεωρεί ότι γίνεται με επιτυχία, το 34.8% έχει αντίθετη άποψη, ενώ το 30.7% δεν απαντά που μάλλον δείχνει επιφύλαξη αφού σε όλα τα άλλα ερωτήματα ήταν πολύ λίγοι αυτοί που δεν δέχονταν να απαντήσουν. Το σημείο στο οποίο εκφράζεται μια επιφύλαξη αφορά στην δυνατότητα του Ε.Σ.Υ να ανταποκριθεί στις ανάγκες μίας μεγάλης έξαρσης παρουσίασης κρουσμάτων. Το 30.1% θεωρεί ότι μπορεί να ανταποκριθεί και το 63.2% ότι δεν μπορεί.

Οι τρεις πρώτοι σε θετική άποψη Υπουργοί ως προς τις πρωτοβουλίες τους και την παρουσία τους είναι οι κ Β. Κικίλιας, Ν. Δένδιας και Τ.Θεοδωρικάκος. Την δεκάδα κατά σειρά συγκεντρώνουν οι κ. Χ.Σταικούρας, Μ.Χρυσοχοίδης, Γ.Βρούτσης, Α, Γεωργιάδης, Ν. Παναγιωτόπουλος, Ν.Κεραμέως και Γ.Γεραπετρίτης.

 

Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση της Opinion Poll

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοσκόπηση Opinion Poll: «Λουκέτο» ή απολύσεις βλέπει 1 στους 4 επαγγελματίες – Το 81% υπέστη ζημιές εν μέσω καραντίνας

Tinad

Ροζ σκάνδαλο με τον «Βρετανό Τσιόδρα»: Τον υπερασπίζεται η… πεθερά του

Ανδρέας Ντίνης

Δημοσκόπηση Βεργίνα ΤV: Στις 22,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Tinad

Δημοσκόπηση Interview: Ικανοποίηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης- Υπερβολικό το πρόστιμο για την μη χρήση μάσκας

Ανδρέας Ντίνης

Δημοσκόπηση KΑΠΑ Research: Πόσο ακόμα αντέχουν οι πολίτες στην καραντίνα – Μεγάλη η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

Δημοσκόπηση Marc: Στα ύψη η δημοτικότητα Τσιόδρα, Χαρδαλιά – Μεγαλώνει η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

Δημοσκόπηση MRB για κορωνοϊό: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – Στα ύψη Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Ανδρέας Ντίνης

Η κυβέρνηση μάχεται να ενημερώσει τους πολίτες για τον κορωνοϊό και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει… σκάνδαλα

Μιχάλης Μάρδας

Δημοσκόπηση Pulse: Το 82% εμπιστεύεται τα μέτρα της κυβέρνησης – Προβάδισμα 23 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης