ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: To 85% στηρίζει τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Στις 20 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Opinion Poll διενήργησε δημοσκόπηση για την πανδημία του κορωναϊού, το κοινωνικό και το πολιτικό της αποτύπωμα και τα ευρήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Η έρευνα αποτυπώνει επίσης τη χαοτική διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ που εντοπίζεται στις 20 μονάδες (40% έναντι 20%, αλλά και του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα που ξεπερνά τις 30 ποσοστιαίες μονάδες (51,0% -20%).

Αξιοσημείωτο στοιχείο της έρευνας είναι ότι η κοινή γνώμη σε ποσοστό 90% συμφωνεί με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ κατά 61,5% δηλώνει ότι δεν έχει ξανααισθανθεί ποτέ στη ζωή της τόσο φόβο.

Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται ότι βρίσκει φοβισμένη την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση, με το 45,8% και το 40,6% να δηλώνουν πολύ ή αρκετά ανήσυχοι.

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι εκ των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα, το 48,8% πιστεύει πως όλη αυτή η περιπέτεια θα κρατήσει μέχρι και τον Μάιο. Ικανοποιημένο από τις κινήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία του κορωνοϊού δηλώνει το 61,1% των ερωτηθέντων.

Από την άλλη, η στάση του Αλέξη Τσίπρα ικανοποιεί μόνο το 13,1% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, στο ερώτημα: «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», το 51% βρίσκει την απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 20%.

Για την εξ αποστάσεως διδασκαλία στα σχολεία εμφανίζεται ένας « τριχασμός » των απόψεων. Το 34.5% θεωρεί ότι γίνεται με επιτυχία, το 34.8% έχει αντίθετη άποψη, ενώ το 30.7% δεν απαντά που μάλλον δείχνει επιφύλαξη αφού σε όλα τα άλλα ερωτήματα ήταν πολύ λίγοι αυτοί που δεν δέχονταν να απαντήσουν. Το σημείο στο οποίο εκφράζεται μια επιφύλαξη αφορά στην δυνατότητα του Ε.Σ.Υ να ανταποκριθεί στις ανάγκες μίας μεγάλης έξαρσης παρουσίασης κρουσμάτων. Το 30.1% θεωρεί ότι μπορεί να ανταποκριθεί και το 63.2% ότι δεν μπορεί.

Οι τρεις πρώτοι σε θετική άποψη Υπουργοί ως προς τις πρωτοβουλίες τους και την παρουσία τους είναι οι κ Β. Κικίλιας, Ν. Δένδιας και Τ.Θεοδωρικάκος. Την δεκάδα κατά σειρά συγκεντρώνουν οι κ. Χ.Σταικούρας, Μ.Χρυσοχοίδης, Γ.Βρούτσης, Α, Γεωργιάδης, Ν. Παναγιωτόπουλος, Ν.Κεραμέως και Γ.Γεραπετρίτης.

 

Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση της Opinion Poll

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοσκόπηση Marc: Μπροστά η ΝΔ με 15,4 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

Η σίγουρη επένδυση στη μεσαία τάξη

Kon

Δημοσκόπηση Pulse στον ΣΚΑΪ: 13,5% μπροστά η ΝΔ – Τι λένε οι πολίτες για εστίαση, μετακινήσεις και εμβόλια

Μιχάλης Μάρδας

Έρευνα Opinion Poll : Μεγάλη η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για self test και για την πορεία των εμβολιασμών

Ανδρέας Ντίνης

Δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα 14,6% για τη ΝΔ

Μιχάλης Μάρδας

Ράλλυ Ακρόπολις: «Ναι» λένε οι πολίτες και θεωρούν ότι θα προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό

Evanthia Karra

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 9% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

Δημοσκόπηση GPO: Μητσοτάκης-Γεννηματά οι «κερδισμένοι» – Πώς διαμορφώνεται ο εκλογικός χάρτης της κεντροαριστεράς

Ανδρέας Ντίνης

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Άνετο προβάδισμα 11,8 μονάδων για τη ΝΔ

Ανδρέας Ντίνης