Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Έτοιμα τα ηλεκτρονικά έντυπα για την αποζημίωση σε εργαζόμενους- επιχειρήσεις

Βρούτσης: Το σύστημα αποκτά χαρακτηριστικά ανταποδοτικότητας

Newsroom eleftherostypos.gr

Υπογράφηκαν και αναρτήθηκαν σήμερα οι δύο ιδιαίτερα σημαντικές υπουργικές αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης των πρόσφατων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, που είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους, ύψους 800 ευρώ, καθώς και η στήριξη εργαζομένων-επιχειρήσεων μέσα από τη μείωση των μισθωμάτων (κύριας κατοικίας-επαγγελματικά).

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι αποφάσεις αναφέρονται σε δύο ηλεκτρονικά έντυπα, που αφορούν εργοδότες και εργαζόμενους, τα οποία θα κατατίθενται στις δύο ειδικές πλατφόρμες, που ετοιμάστηκαν σε πολύ γρήγορο χρόνο: η μία ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι για τους εργοδότες, η οποία θα ανοίξει σήμερα και θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους supportemployees.yeka.gr θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου.

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι οι εργοδότες-εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, κατά τη διαδικασία αυτή, καθώς η ψευδής δήλωση για προσωπικό όφελος επισείει ποινές κάθειρξης, μέχρι και 10 έτη.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε σχετικά: «Οι δύο πλατφόρμες αποτελούν ένα μοναδικό εγχείρημα και οφείλω συγχαρητήρια τόσο στη Γενική Γραμματέα του υπουργείου ‘Αννα Στρατινάκη, όσο και στο στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου Εργασίας, που κατάφεραν να το δημιουργήσουν από μηδενική βάση και να το ολοκληρώσουν σε ελάχιστο χρόνο.

Πρόκειται για τα δύο σημαντικά εργαλεία του υπουργείου που θα στηρίξουν την προσπάθειά μας για τη διαφανή, γρήγορη και αποτελεσματική, αποζημίωση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία του ιού».

Προτεινόμενα για εσάς

Αναλυτικά η τέταρτη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού από το υπ. Εργασίας

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Επίδομα 800 ευρώ σε σε 1,7 εκατ. μισθωτούς – Όλα τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας

Ανδρέας Ντίνης

Αποκάλυψη: Μόνο στον Ε.Τ. η απόφαση Βρούτση για μισθούς και θέσεις εργασίας – Τι ισχύει για το επίδομα των 800 ευρώ και την τηλεργασία

Μιχάλης Μάρδας

Βρούτσης: Η κυβέρνηση προχώρα στην άμεση στήριξη των επιστημονικών κλάδων

Ανδρέας Ντίνης

Υπεγράφησαν οι υπουργικές αποφάσεις για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – Βρούτσης: Μέχρι 31 Μαρτίου οι αιτήσεις εργαζομένων και επιχειρήσεων – Τον Απρίλιο οι πληρωμές

Evanthia Karra

Κορωνοϊός: Τετράμηνη αναστολή φόρων, 800 ευρώ σε εργαζόμενους που σταμάτησαν να δουλεύουν – Όλα τα μέτρα

Ανδρέας Ντίνης

Η κυβέρνηση βάζει μπλόκο στους επιχειρηματίες που σκέφτονται τις απολύσεις λόγω κορωνοϊού

Μιχάλης Μάρδας

Ρουβίκωνας: Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Γιάννη Βρούτση

Μιχάλης Μάρδας