Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Σήμερα η απόφαση της Εκκλησίας για τις λειτουργίες και το ραντεβού Μητσοτάκη-Τσίπρα

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου για κορωνοϊό: Η Εκκλησία θα ενημερώσει του πιστούς

Newsroom eleftherostypos.gr

Συναγερμός έχε σημάνει στην Εκκλησία της Ελλάδας μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και για αυτό τον λόγο συ­νέρ­χε­ται ε­κτά­κτως σήμερα το α­πό­γευμα η Δι­αρ­κής Ι­ερά Σύ­νο­δος της Εκκλη­σίας της Ελ­λά­δος, της 163ης Συνο­δι­κής Πε­ρι­ό­δου.

Η έκτακτη σύγκλιση θα αφορά θέ­ματα υ­γείας σχε­τι­ζό­μενα με τις τε­λευ­ταίες ε­ξε­λί­ξεις της ε­πι­δη­μίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα σενάρια που εξετάζουν οι Ιεράρχες είναι ο περιορισμός των λατρευτικών συνάξεων στους ναούς σε όλη την χώρα ή ακόμη περισσότερο να μην γίνονται καθόλου λειτουργίες για δύο εβδομάδες.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ναοί κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν ανοικτοί ώστε όποιος επιθυμεί να μπορεί να τους επισκεφθεί για να προσευχηθεί.

Θυμίζουμε ότι ήδη σε ορισμένες Μητροπόλεις όπως στην Μεσογαίας και στην Κασσανδρείας, οι Μητροπολίτες έχουν ήδη αναστείλει όλες τις ακολουθίες εξαιρουμένων των κυριακάτικων Λειτουργιών.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και του έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο.

Επίσης, σειρά επαφών ξεκινά από σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τις νέες εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η αρχή θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα όπου θα συζητήσει με βιντεοκλήση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου, είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη ζητώντας μια κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Δευτέρα  για ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και κατάθεση προτάσεων συμβολής στην αντιμετώπιση της κρίσης από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Ερευνα ΙΕΛΚΑ: 4 στους 10 θα πάνε διακοπές εφέτος και 1 στους 3 θα πάνε αμέσως στα εστιατόρια

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: 4 νέα κρούσματα, 2.882 συνολικά και 172 θάνατοι

Μιχάλης Μάρδας

Πώς θα γίνονται τα ταξίδια με την Aegean – Οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής

Tinad

Αύριο, Τρίτη, τα μεσάνυχτα θα πούμε Χριστός Ανέστη στις εκκλησίες

Μιχάλης Μάρδας

Ρωσία –κορωνοϊός: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 350.000

Ανδρέας Ντίνης

Η Ολλανδία ανακοίνωσε δεύτερο κρούσμα μετάδοσης του κορωνοϊού από μινκ σε άνθρωπο

Ανδρέας Ντίνης

Η Ισπανία «ανοίγει τις πύλες της» για τους τουρίστες τον Ιούλιο

Evanthia Karra

Κορωνοϊός: Τέλος της υποχρεωτικής καραντίνας στην Κύπρο

Evanthia Karra

Κορωνοϊός: 172 οι νεκροί – Πέθανε γυναίκα στον «Ευαγγελισμό»

Ανδρέας Ντίνης