Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 9 προτάσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Οι 9 προτάσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Newsroom eleftherostypos.gr

Τις δικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού κατέθεσε το ΚΚΕ.

Το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει αρχικά για τον κορωνοϊό ότι «στάση ευθύνης δεν είναι να αποσιωπηθούν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και στη δημόσια υγεία», εστιάζοντας στην υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, στα σοβαρά προβλήματα στη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και στις ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων γιατρών στα Κέντρα Υγείας.

«Τα παραπάνω προβλήματα αντικειμενικά αποτελούν το “θερμοκήπιο” παραγωγής ανασφάλειας και φόβου στο λαό, αλλά και έδαφος να αναπτύσσεται η παραπληροφόρηση» προσθέτει το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας αυτά δε λύνονται».

Τα 9 μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα τα παρακάτω μέτρα:

  1. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας.
  2. Να μονιμοποιηθεί τώρα όλο το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κλπ. χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  3. Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
  4. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής.
  5. Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης για τον κορωνοϊό (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ.) να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός. Να παταχτεί η αισχροκέρδεια.
  6. Να εξασφαλιστεί η ιατρική παρακολούθηση, η επαρκής υγιεινή και διατροφή σε προνοιακά ιδρύματα, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία και τις σχολές, στις στρατιωτικές μονάδες, στις προσφυγικές δομές.
  7. Να πάρει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες υγείας, στο πλαίσιο της εργοδοτικής ευθύνης και να καλυφθούν όλα τα κενά σε γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας. Άμεση και επίσημη ενημέρωση όλου του προσωπικού, όλων των κλάδων των μονάδων υγείας.
  8. Να εξασφαλίσει πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: α) Σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς. β) Σε ένα μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο ή αν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός.
  9. Να αυξήσει τα δρομολόγια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

Προτεινόμενα για εσάς

«Βγαίνουμε Νικητές»: Τo νέο σποτ της Πολιτικής Προστασίας με εργαζόμενους πρωταγωνιστές

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Ο Κόντε προειδοποιεί για τελευταία φορά την Γερμανία

Μιχάλης Μάρδας

Τραγωδία δίχως τέλος: Πάνω από 86.000 νεκροί από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός και fake news: Τι κατέγραψε το Παρατηρητήριο της ΝΔ

Μιχάλης Μάρδας

Στο έλεος του κορωνοϊου οι ΗΠΑ – 779 νεκροί σε μια ημέρα στη Νέα Υόρκη

Μιχάλης Μάρδας

H Corriere della Sera δίνει εύσημα στην Ελλάδα για τους «τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα»

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – Το Λιμενικό στέλνει το μήνυμα: Εμείς μένουμε στις Ελληνικές θάλασσες. Εσείς μένετε σπίτι

Μιχάλης Μάρδας

Μετά το Πάσχα τα τεστ για τον κορωνοϊό από τις Κινητές Μονάδες

Μιχάλης Μάρδας

Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει πάνω από 60.000 Ευρωπαίους – Το 70% των θανάτων παγκοσμίως

Μιχάλης Μάρδας