Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Ο «Mάξιμος Σαράφης» λέει ότι δεν έχει στοιχεία για κανέναν πολιτικό

Προανακριτική: Κατέθεσε ο «Μάξιμος Σαράφης», σήμερα το μεσημέρι καταθέτει η «Αικατερίνη Κελέση»

Newsroom eleftherostypos.gr

Η «ώρα μηδέν» έφτασε για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» από αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής.

Αυτή την ώρα εξετάζεται ο «Μάξιμος Σαράφης» και η «Αικατερίνη Κελέση» θα ακολουθήσει στις 20:30 αλλά η κατάθεση της δεύτερης δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει και θα εξαρτηθεί από το πόσο θα διαρκέσει η πρώτη κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της πλειοψηφίας της επιτροπής ο «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτα για πολιτικά πρόσωπα κάνοντας λόγο για «πιθανολογήσεις».

Για τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τόνισε «δεν είχα κανένα απολύτως στοιχείο, σας είπα ήταν μια πιθανολόγηση…» ενώ δεν έχει τίποτα να προσάψει σε  Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα, ενώ για τον Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε πως πέραν από τυχόν εύνοια, κατά την εκτίμησή του δεν έχει κανένα στοιχειό για χρηματισμό του.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να άφησε δε υπαινιγμούς για διαρροές της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην εφημερίδα Documento για τον Μανιαδάκη.

«Για τον κ. Μανιαδάκη κατέθεσα από τον Ιανουάριο του 2018 ότι είχε εμπλοκή. Αλλά δεν το κατέγραψε (σ.σ. Ε. Τουλουπάκη) γιατί δεν ήθελε, πιθανολογώ, να τον βγάλει από το καθεστώς προστασίας» φέρεται να ανέφερε. «Μετά από 10 μήνες με κάλεσε η κ. Τουλουπάκη και μού είπε: ‘’δεν έχω πρόβλημα γίνε συγκεκριμένος για τον Μανιαδάκη’’» πρόσθεσε.

«Εγώ δεν είχα μιλήσει με το Documento που το είχε γράψει. Μόνο στην κ. Τουλουπάκη είχα πει για την εμπλοκή Μανιαδάκη. Δεν ξέρω πώς διέρρευσε» σχολίασε χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ωστόσο, από την πλευρά τους μέλη της προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν πως «Ο Σαράφης επιβεβαιώνει όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς».

«Δίνει στοιχεία πως είχε στηθεί το σκάνδαλο. Για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες πλυντήριο καθώς και πως γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι ανέφερε για «σχέσεις υπουργού Υγείας με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας και μέσω μέιλ έφτιαχναν τις τιμές».

Προτεινόμενα για εσάς

Υπόθεση Novartis: Παρατείνει το καθεστώς προστασίας των «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Υπόθεση Novartis: Ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Υπόθεση Novartis: Διχογνωμία των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου για την Τουλουπάκη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Φωτιά» έβαλε η μετάφραση του ΥΠΕΞ για Novartis – ΝΔ: Εκθέτει τους σκευωρούς – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προανακριτική – Παπαγγελόπουλος: Θα εξοντώσετε εμένα και τον Τσοβόλα – Θα έρθω σαν τον Ελ Σιντ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προανακριτική: Ξεκινάει να καταθέτει ο Παπαγγελόπουλος και στο βάθος …Δικαιοσύνη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προανακριτική: Η Τουλουπάκη ήταν υποψιασμένη για τον Σαράφη

Προανακριτική Novartis: Κι άλλη μήνυση κατά «Σαράφη» και «Κελέση» – Τι κατέθεσε ο εκδότης που εμπλέκεται

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προανακριτική Novartis: Χωρίς στοιχεία για πολιτικούς τα έγγραφα του FBI

Ελεύθερος Τύπος Newsroom