Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «μαχαίρια» Πολάκης – Βούτσης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Σύγκρουση Πολάκη - Βούτση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένταση ανάμεσα στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση σημειώθηκε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης άσκησε κριτική στο κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν εμπεριέχει την απαιτούμενη αυτοκριτική για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχασε τη μάχη της εξουσίας, γιατί κυβέρνησε με τους θεσμούς που άφησαν οι προηγούμενοι και δεν άλλαξαν τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Μάλιστα, επ’ αυτού άφησε αιχμές κατά του κ. Βούτση, για το γεγονός ότι δεν άλλαξε τον Κανονισμό της Βουλής αναφορικά με το ΕΣΡ, με αποτέλεσμα να χάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη των καναλιών.

Τον λόγο ζήτησε επί προσωπικού ο Νίκος Βούτσης, αλλά παρενέβη ο Στέλιος Παππάς φωνάζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάζει η σειρά των ομιλητών και να έχουν προνομιακή μεταχείριση τα μέλη της Πολιτικής γραμματείας.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο Νίκος Βούτσης ξέσπασε λέγοντας πως «είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα μεταξύ μας» και εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να κινηθεί η κυβέρνηση αντιθεσμικά, σημειώνοντας, μάλιστα, πως «ουδέποτε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε ζητήσει κάτι ανάλογο».

Προτεινόμενα για εσάς

Σάλος με τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα – ΝΔ: Το «μαγαζί» Τσίπρα-Παππά έγινε… White House

Evanthia Karra

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για Ελληνικό: Συνεχίζετε να πολεμάτε την επένδυση με fake news

Tinad

Το άλλο εμβόλιο

Kon

Τζάμπα μάγκας…

Kon

Ανησυχία για την οικονομία, εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκη

Kon

Δημοσκόπηση GPO: Κυριαρχία ΝΔ – Πού έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ

Evanthia Karra

Oταν ταΐζεις το θηρίο…

Kon

Η «χαριστική βολή»

Kon

«Όταν το κόμμα γίνεται ανώνυμη εταιρία»

Kon