Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Η επιστολή της Τουλουπάκη και οι νέες βόμβες Τσατάνη για Παπαγγελόπουλο

Υπόθεση Novartis: Προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των απόρρητων εγγράφων του FBI

Newsroom eleftherostypos.gr

Στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης διαβιβάστηκε επιστολή της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, μετά από την πληροφορία ότι το Κίνημα Αλλαγής προτείνει να κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση

Η Ελένη Τουλουπάκη υπογραμμίζει ότι το αίτημα παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας της και επισημαίνει ότι αυτό συμβαίνει ενώ διενεργείται σε βάρος της προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Novartis από τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Η επιστολή της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Προανακριτικής Επιτροπής

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής υπέβαλαν αίτημα με το οποίο ζήτησαν να κληθώ ενώπιον της Επιτροπής με την ιδιότητα της υπόπτου και όχι της μάρτυρος, με την αιτιολογία ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βάρος μου.

Είναι φανερό ότι το ως άνω διατυπωθέν αίτημα καθώς και οι σχετικές διαρροές στον τύπο, την στιγμή που, όπως είναι γνωστό πανελληνίως, διενεργείται σε βάρος μου προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Novartis από τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη, παραβιάζει κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητάς μου, καθόσον η ως άνω Προανακριτική Επιτροπή είναι αρμόδια κατά το νόμο να κρίνει μόνο για ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων από πολιτικά πρόσωπα. Επισημαίνεται ότι ενέργειες όπως η προαναφερόμενη, συνιστούν ευθεία παρέμβαση από τα συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής που υπέβαλαν το ανωτέρω αίτημα στην δικαστική έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιοι κ.κ. Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Παρακαλώ όπως για τις δικές σας κατά νόμο ενέργειες (κατ΄άρθρο2 σε συνδυασμό με το άρθρο 8 εδάφιο α΄ του Κανονισμού της Βουλής).

Με τιμή Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς-Ελένη Τουλουπάκη Αντεισαγγελέας Εφετών».

Από εκεί και πέρα στην κατάθεσή της σήμερα στην ειδική επιτροπή η πρώην Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη επανέλαβε ότι έγινε σε βάρος της «βρώμικος πόλεμος» και δήλωσε ότι είναι έτοιμη να προσκομίσει στην επιτροπή αντίγραφο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, το οποίο «αποδεικνύει τα τηλεφωνήματα με τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Η Γεωργία Τσατάνη αναφέρθηκε και στις δηλώσεις της πρώην Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη το 2016. Εξέφρασε ειδικότερα την εκτίμηση ότι φωτογράφιζε εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης και ότι η δήλωση αυτή αναφερόταν στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η πρώην Εισαγγελέας Εφετών συνέδεσε την πειθαρχική της δίωξη από την Βασιλική Θάνου, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της στην επιτροπή η κ. Τσατάνη δήλωσε: «Η σοβαρότητα ενός ανθρώπου κρίνεται από τη σχέση της λογικής με τα έργα του. Στον κ. Παπαγγελόπουλο αμφισβητώ αυτή τη σοβαρότητα. Την αμφισβητώ γιατί, με την εξουσία που είχε πίστευε ότι μπορούσε να επέμβει στην εισαγγελική μου κρίση. Νόμιζε ότι ήμουν διαβλητή. Δεν ήμουν. Είμαι πεντακάθαρη, ποτέ δεν υπήρξα διαβλητή σε τίποτε».

Προτεινόμενα για εσάς

Προανακριτική Novartis: Κυνικές ομολογίες Τζανακόπουλου για την υπόθεση

Ανδρέας Ντίνης

Υπόθεση Novartis: Ως ύποπτη καλείται η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη

Ανδρέας Ντίνης

Δεν καταθέτει η Τουλουπάκη στην Προανακριτική – Με τι διαφωνεί

Ανδρέας Ντίνης

Γιατί η Εισαγγελεας Τουλουπάκη αρνείται να στείλει έγγραφα στην Προανακριτική

Μιχάλης Μάρδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει… καθυστερήσεις στην προανακριτική για την Novartis

Ανδρέας Ντίνης

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει τη Δευτέρα ο «Σαράφης» στη ΓΑΔΑ

Δημήτρης Κατσάκος

Λαζαρίδης: Σε πανικό ο κ. Τσίπρας τώρα που ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες στην υπόθεση Novartis

Ανδρέας Ντίνης

Προανακριτική για Novartis: Κάλυψη από ΣΥΡΙΖΑ στους εξαφανισθέντες μάρτυρες

Δημήτρης Κατσάκος

Αρειος Πάγος: Νόμιμα τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Μιχάλης Μάρδας