Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Μαξίμου διαψεύδει ότι μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ στον Παππά

Με ανακοίνωσή του το Μαξίμου κάνει λόγο για συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων και όχι υπαγωγή της Αρχής στις δικές του αρμοδιότητες.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΝΔ σύμφωνα με την οποία στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής περνούν αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εγκαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι «στον ζήλο της να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία προφανώς δεν διάβασε τον συστατικό νόμο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ)».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του Μαξίμου «αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016. Αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT).

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού καταλήγει: «Επειδή η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσο μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση, καλούμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων».

Προτεινόμενα για εσάς

Στον εισαγγελέα τα μέλη του Ρουβίκωνα που πέταξαν τρικάκια έξω από το Μαξίμου

Evanthia Karra

Μέλη του Ρουβίκωνα με μηχανές πέταξαν τρικάκια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και εξαφανίστηκαν

Μιχάλης Μάρδας

Ο πειρασμός της κάλπης και το πολιτικό κεφάλαιο του Κυριάκου

Kon

Χειραψίες τέλος και στο Μαξίμου λόγω κορωνοϊού – Με… γροθιές και αγκώνες ο χαιρετισμός

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό: Τι αποφασίστηκε

Συνάντηση Μητσοτάκη-ΚΕΔΕ στο Μέγαρο Μαξίμου

Δημήτρης Κατσάκος

Εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Στο Μαξίμου ο Ντέμης Νικολαϊδης

Δημήτρης Κατσάκος

Πώς απαντά το Μαξίμου στον ΣΥΡΙΖΑ που να δίνει ιδεολογικό πρόσημο στην τήρηση της τάξης

George Michaelides

Φάκελος Μεταναστευτικό: Από τις προκλήσεις της Άγκυρας στις απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου

George Michaelides