Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχώρησε η κυβέρνηση στους όρους της ΝΔ και συγκροτήθηκε το ΕΣΡ

Λευκός καπνός χθες από τη Διάσκεψη των Προέδρων για την ανάδειξη του νέου ΕΣΡ μετά την πλήρη υποχώρηση της κυβέρνησης από το νόμο Παππά και τον περιοριστικό αριθμό των 4 αδειών πανελλήνιας εμβέλειας και μάλιστα με θεσμική ρήτρα εγγύησης από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Μια εγγύηση από τον τρίτο πολιτειακό θεσμό της χώρας που ζήτησε ευθέως στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η Ν.Δ. ως αναγκαία προϋπόθεση καθώς το «τρίτο» βήμα πίσω που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δηλώνοντας ότι «το ΕΣΡ θα είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και ο αριθμός αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής» δεν ήταν αρκετή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, μάλιστα, το κατέστησε σαφές λέγοντας πως «εμείς, κ. Πρόεδρε της Βουλής, προσβλέπουμε σε μια δική σας καθαρή θέση, με τη θεσμική βαρύτητα που έχετε, και λιγότερο στη δήλωση που έχει κάνει ο υπουργός κ. Νίκος Παππάς καθώς, είτε άθελά του είτε γιατί αυτή ήταν η άποψή του για τα πράγματα, ο υπουργός δεν βοήθησε μέχρι σήμερα…».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε πως «είναι προφανές ότι το ΕΣΡ θα κινηθεί ελεύθερα και με ανοιχτό ορίζοντα σε μια δημόσια διαβούλευση και εάν το ΕΣΡ κρίνει ότι μπορεί να υπάρξουν οι δυνατότητες να εκπέμψουν και περισσότεροι σταθμοί με τις εξασφαλίσεις των αναγκαίων θέσεων εργασίας και όσων άλλων έχουν ειπωθεί στο δημόσιο διάλογο όλη αυτή την περίοδο, θα μπορούμε να ξεφύγουμε από τον περιοριστικό αριθμό που είχε τεθεί… και νομίζω ότι σε αυτό είμαι απολύτως σαφής…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας αποδεχόμενος τη δήλωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση «έδειξε» τη λύση του γόρδιου δεσμού στον οποίο είχε εξελιχθεί η ανάδειξη του νέου ΕΣΡ λέγοντας πως «η τοποθέτηση αυτή του Προέδρου της Βουλής είναι στη σωστή κατεύθυνση και επαρκής», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η Ν.Δ. όταν λέει αύξηση του αριθμού αδειών «δεν εννοεί ότι θα δεχθεί σε καμία περίπτωση να υπάρξει μια εικονική αύξηση κατά μία άδεια και αυτό να θεωρηθεί ότι μας ικανοποιεί…».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

Καταγγελία στο ΕΣΡ για σεξιστική ερώτηση Καμπουράκη σε μαθήτρια της Γ’Λυκείου

Μιχάλης Μάρδας

Κι όμως! Οι τηλεθεατές έμειναν σπίτι με την Νατάσα Θεοδωρίδου – «Έσπασε» τα κοντέρ τηλεθέασης

Tinad

Σε δημοπρασία η εμβληματική γυμνή φωτογραφία της Άνιστον για καλό σκοπό!

Tinad

ΕΣΡ προς αντιπολίτευση: Συνταγματική αρχή η ελευθερία των Δημοσιογράφων

Ανδρέας Ντίνης

Ο Νίκος Γκάλης έκανε ρεκόρ και στις δημοπρασίες με τη φανέλα του!

Μιχάλης Μάρδας

Πότε θα μεταδοθούν οι ιερές Ακολουθίες της Μ. Παρασκευής και του Μ. Σαββάτου από τα κανάλια

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: «Σφάζονται» τα τηλεοπτικά κανάλια – Τρελό παρασκήνιο

Ανδρέας Ντίνης

Τηλεθέαση: Ο κορωνοϊός έφερε ανατροπές – Δείτε τα νούμερα-έκπληξη

Μιχάλης Μάρδας

Τηλεοπτικό έπος στην Κύπρο: Μετεωρολόγος μιλούσε ταυτόχρονα ζωντανά σε δύο κανάλια

Ανδρέας Ντίνης