Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ-Πετσίτη

Εκλογικός νόμος: Ψηφίζεται απόψε η επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Στη Βουλή, από το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε χθες η δικογραφία, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών για τους πρώην υπουργούς Γιώργο Σταθάκη, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Γιάννη Δραγασάκη για την υπόθεση ΔΕΠΑ- ELFE Λαυρεντιάδης και στην οποία υπήρχε η εμπλοκή και του ονόματος του Μανώλη Πετσίτη.

Η δικαστική έρευνα της υπόθεσης, ξεκίνησε από τις καταγγελίες που είχε κάνει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος. Η Ν.Δ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδείξει τις καταγγελίες του κ. Κιτσάκου καθώς και τον κεντρικό ρολό που φέρεται να διαδραμάτισε ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και παιδικό του φίλος από την Καισαριανή, Μανώλης Πετσίτης, που του είχε δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στο Μαξίμου επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει κάνει ο κ. Θεόδωρος Κιτσάκος, ο «Μανόλο» του Μαξίμου, κάνοντας χρήση των σχέσεων με στελέχη της κυβέρνησης, τον πίεζε να προχωρήσει σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και την εταιρία του ELFE, στη ΔΕΠΑ. To χρέος της ELFE στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 προς τη ΔΕΦΑ ανερχόταν στα 126.454.540 ευρώ.

Ο «Ε.Τ.» είχε αναδείξει τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, ενώ κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. είχε φέρει την υπόθεση εξαντλώντας όχι μόνο όλες τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά ακόμα και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με την τότε πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. «μπλόκαρε» την πολιτική της διερεύνησης.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που είχε αναδείξει ο «Ε.Τ.», ο κ. Μανώλης Πετσίτης ανέλαβε ως σύμβουλος της ELFE και έναντι αμοιβής τη ρύθμιση των χρεών της εταιρίας προς τη ΔΕΠΑ. Στη, δε, υπόθεση ELFE, είχε εμπλακεί και το όνομα ενός ακόμα επισκέπτη του Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ, του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου και των συνεργατών του, οι οποίοι παραμένουν διαχειριστές των offshore εταιριών στις οποίες μεταβιβάστηκαν η παραγωγή και οι εργαζόμενοι της ELFE.

Μετά την έλευση στη Βουλή, από το υπουργείο Δικαιοσύνης της δικογραφίας που αφορά τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη, Αλέκο Φλαμπουράρη και Γιάννη Δραγασάκη, τα κόμματα μπορούν να ενημερωθούν και με 30 υπογραφές βουλευτών να κινηθεί η διαδικασία του αιτήματος σύστασης προκαταρτικής επιτροπής για να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα..

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

«Κλείδωσε» η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών

Λάμπρος Κατσαρός

Σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή η “σκυτάλη” των μεγάλων έργων ανάπτυξης υποδομών διανομής φυσικού αερίου

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά ενέργειας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Ευθεία μπροστά η διάσπαση

Kon

Μάχη κολοσσών: Ποιοι είναι οι επτά μνηστήρες για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στην Πειραιώς

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Το κλειδί βρίσκεται στα μέσα μεταφοράς

Kon

Αυτές είναι οι 39 πόλεις που θα πάει το φυσικό αέριο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Στην Βουλή η δικογραφία κατά Δραγασάκη, Φλαμπουράρη και Σταθάκη για την υπόθεση της ΔΕΠΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών

Evanthia Karra