Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tρείς προϋποθέσεις θέτει η ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Σε ακόμα ένα ναυάγιο φαίνεται πως οδηγείται η αυριανή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και την ανάδειξη του προεδρείου, καθώς η Νέα Δημοκρατία εμμένει μέχρι κεραίας στην εκπεφρασμένη εδώ και εβδομάδες θέση της περί συνολικής απόσυρσης του νόμου Παππά, εγκαλώντας, παράλληλα, τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως συνεχίζει να διαβαίνει σε δρόμο ολισθηρό.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν στη Βουλή ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Δένδιας, η οδός Πειραιώς διεμήνυσε πως προϋπόθεση, για να προχωρήσει η συγκρότηση μίας πραγματικά ανεξάρτητης αρχής είναι:

-Η πλήρης δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση του περιλάλητου άρθρου 2Α του νόμου Παππά.

-Η απόλυτη δέσμευση του πρωθυπουργού για κατάργηση της αυθαίρετης, σύμφωνα με τους γαλάζιους, πρόβλεψης περί τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

-Η συγκρότηση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, που θα τυγχάνουν της ευρύτερης αποδοχής και θα μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

“Η Νέα Δημοκρατία μπροστά στο θεσμικό αδιέξοδο που χτίζει η κυβέρνηση, για να διαμορφώσει το άλλοθι της, έχει διανύσει την απόσταση που της αναλογεί, ώστε η διάσκεψη των προέδρων να συγκροτήσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου. Έχουμε αναλύσει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος, προτείνοντας τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο…Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι υπεύθυνη να αποδείξει πως δε θέλει ένα ακόμα ναυάγιο”, τόνισε ο κ. Τσιάρας.

“Η δική μας υποχρέωση είναι να προασπίσουμε τις προβλέψεις του Συντάγματος. Σε αυτό το πλαίσιο και εφόσον η κυβέρνηση εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της θα μπορούσαμε να βρούμε λύση. Αλλά, πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος”, επεσήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 13% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την άρση μέτρων και η δημοφιλία των υπουργών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η ΝΔ θυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ τα πρωτοσέλιδα πριν τις εκλογές και τις «δημοσκοπήσεις μαϊμού»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της συμφωνίας επιλέγει τον φθηνό λαϊκισμό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Και ψηφιακά η ανάδειξη κομματικών οργάνων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Διψήφια διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Τα fake news για το άνοιγμα των σχολείων – Ποιες οι αλλαγές και τα μέτρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Αυτά είναι τα δέκα fake news της χθεσινής συνέντευξης Τσίπρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ για εμβολιασμό Πολάκη: Ζωντανή απόδειξη αποτελεσματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ για Καλλιάνο: Λάθος που το αναγνώρισε η ανάρτησή του – Ιδού η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom