Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας για προϋπολογισμό 2020: Η κυβέρνηση ξεζουμίζει τον εργαζόμενο λαό

Κουτσούμπας

Newsroom eleftherostypos.gr

«Τα οφέλη του Προϋπολογισμού που φέρνετε στη Βουλή προς ψήφιση καρπώνεται μόνο το μεγάλο κεφάλαιο.

Συρρικνώνετε με κάθε τρόπο τους μισθούς και μετατρέπετε τους Έλληνες εργαζόμενους στους φτωχότερους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2020.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε το «δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ» για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για «πικρούς καρπούς» που φέρνουν οι πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων και αναφερόμενος στις «χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων που φέρνει η δήθεν πράσινη ανάπτυξη».

«Η πολιτική σας χτυπάει τους μισθωτούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σας αδικούν όσοι εδώ μέσα σας προσάπτουν ότι δεν έχετε σχέδιο. Τουναντίον, οι πράξεις σας αποδεικνύουν το ταξικό πρόσημο της πολιτικής σας», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ επέκρινε την κυβέρνηση για τη διατήρηση της έμμεσης φορολογίας σε υψηλά επίπεδα, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση επιμένει να ξεζουμίζει τον εργαζόμενο, τον απλό λαό, καθώς δημιουργεί επιπρόσθετα βάρη».

Σημείωσε πως «πίσω από κάθε αλλαγή και εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών κρύβεται ακόμη μία επίθεση στα λαϊκά στρώματα» και πρόσθεσε πως αυτό γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό στις συντάξεις, «όπου με θράσος μιλάτε για δήθεν υπερπλεόνασμα των ασφαλιστικών ταμείων» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνιστά αποκλειστικά δική του ευθύνη ο νόμος Κατρούγκαλου.

«Ο Προϋπολογισμός που φέρνετε, κύριοι της κυβέρνησης, δεν είναι παρά μέτρα που δίνεται υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Βουτάτε χρήματα από μισθούς και συντάξεις και τα δίνετε “μπαξίσι” στο μεγάλο κεφάλαιο», συνέχισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Προτεινόμενα για εσάς

Μαύρα ρούχα, κόκκινα κοντάρια…

Kon

Ασέβεια νεκρού

Kon

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Θεόδωρος Ιγνατιάδης

Λάμπρος Κατσαρός

Μίκης Θεοδωράκης: Ο πολιτικός κόσμος τον αποχαιρετά – «Πενθούμε σήμερα»

Λάμπρος Κατσαρός

Ανασχηματισμός: Πώς αντέδρασαν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Λάμπρος Κατσαρός

Κουτσούμπας: Είναι κρίσιμο να αναδειχτούν οι αιτίες πώς και γιατί φτάσαμε ως εδώ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πόθεν έσχες: Τα εισοδήματά του Δημήτρη Κουτσούμπα στη δήλωση του 2020

KKE: Ομόφωνη επανεκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα ως Γενικού Γραμματέα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κουτσούμπας: Η Κούβα έχει εμπάργκο και έχει αναπτύξει πέντε είδη εμβολίων για τον κορωνοϊό

Evanthia Karra