Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαριφόπουλος: Οι κεραίες 5G δεν πρέπει να ανησυχούν τους πολίτες

Newsroom eleftherostypos.gr

«Οι κεραίες 5G δεν πρέπει να ανησυχούν τους πολίτες» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για την ψηφιακή στρατηγική και την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντζούνο, τόνισε πως τα επίπεδα ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα έχουν θεσμοθετηθεί σημαντικά κάτω από τα διεθνώς καθορισμένα όρια και πως δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και παγκοσμίως που να πραγματοποιεί τόσο εκτενείς και συχνές μετρήσεις ελέγχου της ακτινοβολίας των κεραιών.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός εξήγησε πως, ήδη από το 2006, τα όρια εκπομπής ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας έχουν θεσμοθετεί στο 70% των διεθνώς καθορισμένων ορίων ενώ συμπλήρωσε πως χώρες όπως η Ολλανδία επιτρέπουν την εκπομπή ακτινοβολίας άνω των διεθνών ορίων.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμπλήρωσε πως η μετάβαση σε τεχνολογίες 5G αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων. Σημείωσε δε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις υποδομές συνδεσιμότητας, σύμφωνα με τον δείκτη DESI.

Σχετικά με την ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr, διευκρίνισε ότι στην πρώτη της έκδοση θα είναι διαθέσιμη στους πολίτες το πρώτο εξάμηνο του 2020 και ότι στη συνέχεια θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες ψηφιακές υπηρεσίες επιτρέποντας στους πολίτες να διεκπεραιώνουν πολλές συναλλαγές τους με το Δημόσιο από το σπίτι ή την εργασία τους. Τέλος, ανέφερε ότι σχεδιάζονται και έργα τηλεϊατρικής καθώς και χρήσης τηλεδιάσκεψης σε δίκες που θα επιτρέπουν την κατάθεση μαρτύρων εξ αποστάσεως.

Προτεινόμενα για εσάς

Σαρώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας: Το εμβόλιο ήταν έτοιμο πριν την πανδημία που την προκάλεσε το 5G

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσω 5G στην Ελλάδα

Το πρώτο 5G Campus Network στην Ελλάδα από την Cosmote για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ανάπτυξη… 5G: Τεχνολογία για επενδύσεις 3,9 έως 6,5 δισ. μέχρι το 2030 και 69.000 νέες θέσεις εργασίας

Δημήτρης Ντόγκας

Τατουάζ…εξ αποστάσεως έκανε για πρώτη φορά μια γυναίκα, με τη βοήθεια ειδικού ρομπότ

Μαρίνα Μπενέκου

ΟΤΕ: Κέρδη 295,1 εκατ. στο τρίμηνο και μέρισμα εν μέσω πανδημίας

Δημήτρης Ντόγκας

Οι 10 προκλήσεις για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών το 2021

Δημήτρης Ντόγκας

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το 5G

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορωνοϊός – Ζαριφόπουλος: Μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom