Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Διαματάρης απαντά για το μεταπτυχιακό: Σπούδασα στο Columbia αλλά δεν πήρα τίτλο

Ο Διαματάρης απαντά για το μεταπτυχιακό: Σπούδασα στο Columbia αλλά δεν πήρα τίτλο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, με ανακοίνωσή του απάντησε σε δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, που υποστηρίζουν ότι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ.

Ο κ. Διαματάρης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα δημοσιεύματα και υποστήριξε πως είχε παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά δεν κατόρθωσε να το ολοκληρώσει, για οικονομικούς λόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αντώνη Διαματάρη:

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.

Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

Υεπενθυμίζεται ότι την απομάκρυνση του Αντώνη Διαματάρη από την κυβέρνηση είχε ζητήσει προ ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του:

«Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Προτεινόμενα για εσάς

Διαματάρης: Αυτοί είναι οι λόγοι της παραίτησής μου – Τι αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι

Ανδρέας Ντίνης

Πώς το Μαξίμου αποφάσισε την αποπομπή Διαματάρη – Το βιογραφικό, ο μετακλητός και τα κτηματομεσιτικά

Μιχάλης Μάρδας

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης

Ανδρέας Ντίνης

Διαματάρης-Πάιατ: Άριστο το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Μιχάλης Μάρδας

Διαματάρης: Η ομογένεια αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης

Ανδρέας Ντίνης

Παυλόπουλος: Εθνικό κεφάλαιο ο απόδημος ελληνισμός

Μιχάλης Μάρδας

«Αδέλφια ομογενείς για αυτό είπα ναι στον Μητσοτάκη» – Η ανοιχτή επιστολή Διαματάρη στην Ομογένεια

Μιχάλης Μάρδας

Ποιος είναι ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης

Μιχάλης Μάρδας