Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Με την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ ο αριθμός των αδειών

«Με οριακή πλειοψηφία έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι διατάξεις για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Όπως σημείωσε, «ερχόμαστε να αναστείλουμε τη ρύθμιση. Είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε διαγωνισμός γίνει θα γίνει από το ΕΣΡ».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο αριθμός των αδειών θα αποφασίζεται«με την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ», ενώ επεσήμανε ότι «η οριακή η απόφαση του ΣτΕ παράγει μια αδικία. Την μεταφορά πόρων από τους πλούσιους σε φτωχούς συμπολίτες μας».

«Είναι σαφές πως η διαδικασία σήμερα είναι εξαιρετικά δημοκρατική και έγκαιρη που προκαλείται από την πλευρά της κυβέρνησης. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες από τη διαρροή σε σχέση με την απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση φέρνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις για να υπάρξει συμμόρφωση», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Αυτή η ευαισθησία δεν έχει καταδειχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια για το συγκεκριμένο ζήτημα. Επί χρόνια είχαν άλλες κυβερνήσεις τέτοιες αποφάσεις και δεν έδειξαν την ευαισθησία να φέρουν προς συζήτηση τη θεραπεία των ενεργειών της διοίκησης. Και σήμερα σηκώνονται οι τόνοι, για υπουργούς που διχάσανε την κοινωνία; Όλοι μαζί πρέπει να βρούμε κοινούς τόπους για τη θεραπεία αυτών των πραγμάτων και να προχωρήσουμε συναινετικά δεν είναι ανάγκη να οξύνονται τέτοιες καταστάσεις», ανέφερε νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δικογραφία για Παππά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL: Ξεκίνησε η ανακριτική έρευνα για τον Παππά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

O Παππάς στην ΑΕΚ – «Είμαι Παναθηναϊκός, η εκτίμηση των οπαδών της Ενωσης με τιμά»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στη μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια και ο Νίκος Παππάς [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΝΔ: Αν η λέξη θράσος είχε πρόσωπο, αυτό θα ήταν του κ. Παππά

ΑΕΚ: Δικός της ο Νίκος Παππάς

Λάμπρος Κατσαρός

«Αρπάχτηκαν» Λοβέρδος και Παππάς στη Βουλή – Ο διάλογος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τι μάθαμε χθες

Kon

Προανακριτική: Καμαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή Παππά!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom