Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες πιέσεις εξ αριστερών στον Τσίπρα: «Δεν θα ξεμπερδέψετε έτσι…»

Το brand «Τσίπρας» ξεφτίζει ενώ ετοιμάζουν ανασχηματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από τα ρεπορτάζ περί εισηγήσεων που δέχεται ο κ. Τσίπρας «να τελειώνει με τις μειοψηφικές συμπεριφορές» στο όνομα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, και δύο στελέχη της Πρωτοβουλίας 53+, οι Πάνος Λάμπρου και Μανώλης Σαρρής, με άρθρο που συνυπογράφουν και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα των 53+ commonality.gr σήκωσαν το «γάντι», βάλλοντας και κατά αρθρογράφων που επικοινωνούν αντίστοιχες απόψεις.

«Ορισμένοι, από το παλαιό πολιτικό σύστημα -και όχι μόνο-, αλλά και αρθρογράφοι, οι οποίοι ασχολούνται με στοχοπροσήλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα και μας περνούν από κόσκινο, ενοχλήθηκαν τα μάλα με το μαζικότατο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου και με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε αυτήν, όπως άλλωστε και με τη στάση μας στα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ. Μειοψηφικές απόψεις και συμπεριφορές, λένε. Και κατακεραυνώνουν τους εμπνευστές τους. Και τους χρεώνουν τις “καθυστερήσεις” στη διεύρυνση του κόμματος προς τη σοσιαλδημοκρατία. Και προειδοποιούν τον Α. Τσίπρα ότι αν δεν τελειώσει με τις απόψεις αυτές και τους εκφραστές τους “θα έχει ακέραια την ευθύνη”» (η φράση αυτή ανήκει σε άρθρο του Γ. Λακόπουλου στο blog anoiktoparathyro.gr). «Το σύνθημα, λοιπόν, “δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά” ήταν αυτό που ενόχλησε τόσο πολύ, ώστε να βγουν τα μαχαίρια και να ζητούν κάποιοι την κεφαλήν του Σκουρλέτη (και όχι μόνο) επί πίνακι», γράφουν οι Λάμπρου και Σαρρής και εξηγούν ότι «αυτοί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την Αριστερά και τις ιδέες της και επιδιώκουν να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα “κανονικό” σοσιαλδημοκρατικό κόμμα εντός του συστήματος». Μιλούν μάλιστα και για «δράκους» (σ.σ.: αναφέρει τους 53+, τον Τσακαλώτο, τον Σκουρλέτη, τον Βούτση, τον Φίλη, το Οργανωτικό Γραφείο, τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίοι -σύμφωνα με τους εμπνευστές της γραμμής «ξεμπερδεύετε με την Αριστερά» προς τον κ. Τσίπρα- «δήθεν δεν θέλουν ένα μεγάλο κόμμα, αλλά θέλουν το μικρό».

«“Βαλκάνιος αριστερός” ο Φίλης, “υπονομευτής” ο Τσακαλώτος, “γραφειοκράτες” ο Βούτσης και ο Σκουρλέτης, αριστεριστές οι 53, “περιθωριακή” η Νεολαία, “αντίπαλοι” του Τσίπρα όσοι εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους, “βαρίδια” όσοι προέρχονται από την ιστορική Αριστερά, “ξεπερασμένα” από τις νέες συνθήκες τα μέλη του κόμματος. Ενα ατελείωτο πάνθεον απαράδεκτων χαρακτηρισμών», γράφουν οι Λάμπρου και Σαρρής στο άρθρο τους αφήνοντας αιχμές στην απέναντι πλευρά και συνεχίζουν: «Απαιτούν την προσαρμογή μας, διαφορετικά η τιμωρία δεν θα αφορά μόνο τους “κομματικούς”, όπως… ευγενικά μας χαρακτηρίζουν, αλλά και αυτούς που δεν προχώρησαν σε αφορισμούς και εσωκομματικές διώξεις. Αν δεν τελειώσει με τις μειοψηφίες, “θα έχει ακέραια την ευθύνη”, λένε, κουνώντας το δάχτυλο όχι μόνο στον Σκουρλέτη και τον Τσακαλώτο, αλλά αυτή τη φορά και στον Αλέξη Τσίπρα, προειδοποιώντας τον για τη συνέχεια».

Και καταλήγουν, χωρίς να μπορούν να κρύψουν το… φόβο τους, ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη πειστεί από αυτούς που τώρα έχει στην αυλή του αλλά και με ένα άρωμα απειλής προς την ηγεσία: «Εχουν δίκιο, δεν είμαστε κεντρώοι ούτε κοιτάμε προς τα εκεί, γιατί τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με μεσαίες λύσεις. Εχουν δίκιο, εμείς οι “αριστεριστές”, οι “υπονομευτές”, οι “γραφειοκράτες”, οι “περιθωριακοί” ή όπως μας λένε θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την ενότητα της ευρύτερης Αριστεράς και της οικολογίας, να είμαστε στους θεσμούς, τους δρόμους και τα λιμάνια, να κοιτάμε με προσδοκία τις… πλατείες και το κίνημα των νέων, να αντιδρούμε στην καταστολή, να αρνιόμαστε την κράτηση και τη μετατροπή της χώρας μας σε φυλακή για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να πηγαίνουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου, στις πορείες για τον Γρηγορόπουλο, στις εργατικές απεργίες, να υπερασπιζόμαστε τις εργατικές κατακτήσεις, να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για την κλιματική κρίση, στις αντιαυταρχικές διαδηλώσεις, στις αντιπολεμικές δράσεις…».

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Εντονη κριτική ΣΥΡΙΖΑ κατά της συμφωνίας με Αίγυπτο για ΑΟΖ, ενώ ακόμη δεν έχει ενημερωθεί!

Ανδρέας Ντίνης

Έξαρση ΣΥΡΙΖΑ για τον κορωνοϊό

Kon

Διακυβέρνηση σε ρυθμό… «My way» από τον Κυριάκο

Kon

Παιχνίδια με τους θεσμούς

Kon

Όταν έχεις υπογράψει μνημόνιο δεν μιλάς για νεοφιλελευθερισμό

Kon

Ο Γράμμος, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Γιάλτα

Tinad

Πέτσας σε Τσίπρα: Η ατομική ευθύνη αφορά και τους επικεφαλής των κομμάτων!

Ανδρέας Ντίνης

Οι νέοι του Γράμμου

Tinad

Χαμός στο twitter για το εναλλακτικό camping της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο

Μιχάλης Μάρδας