Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Την κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική ζητά ο Αρειος Πάγος

Newsroom eleftherostypos.gr

Tην κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπής της Βουλής θα ζητήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που διενεργεί σχετική έρευνα καθώς οι αναφορές του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartιs για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση αφορούν τη διενεργούμενη έρευνα για τυχόν ευθύνες των αρμοδίων εισαγγελικών λειτουργών.

Παράλληλα  η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένει απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής σχετικά με τα πολιτικά. πρόσωπα για τα οποία η υπόθεση παραμένει προς το παρόν ανοικτή ( Αδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο) ενώ επίκειται τις επόμενες ημέρες η σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών που θα επιλέξει εισαγγελείς και εφέτες που θα αναλάβουν το σύνολο της διερεύνησης της υπόθεσης περιλαμβανομένων και των πολιτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένουν απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών αλλά και τη διαβίβαση πορισμάτων των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη των δικογραφιών που αφορούν στα δυο πολιτικά πρόσωπα.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς έχουν στο στόχαστρό τους γιατρούς, στελέχη της μητρικής εταιρίας Novartis καθώς και πρώην στελέχη-μέλη των Επιτροπών τιμολόγησης του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης: Φρουζής στην Προανακριτική: Ο τζίρος της Novartis εκτοξεύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε για συναντήσεις με Τσίπρα και πρώην υπουργούς

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς από το 2018 ενεργοποιώντας για πρώτη φορά το νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που ίσχυε τότε (3691/2018) υπέβαλε αίτημα στο ΣΔΟΕ μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για δωροδοκία σε βάρος του Κ. Φρουζή ζητώντας την επιβολή προστίμου στη Novartis Hellas. Μάλιστα, διαβίβασαν τα σχετικά έγγραφα τον ΟΟΣΑ προκειμένου η κίνηση τους να συνεκτιμηθεί στο πλαίσιο της αξιολόγησης της χώρας μας από τον Οργανισμό για υποθέσεις διαφθοράς.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου για τον οποίον ήδη  παραγγέλθηκε η ποινική δίωξη, και αυτή η υπόθεση θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, αν γίνει δεκτή η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα που ζήτησε τη σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών για το σύνολο της υπόθεσης της Novartis και τον ορισμό εισαγγελέων και εφετών ανακριτών.

Προτεινόμενα για εσάς

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο γεμάτο νομοσχέδια – Στην ατζέντα οι αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

Tinad

Σαμαράς για Novartis: Θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα

Evanthia Karra

Novartis: Έκλεισε η υπόθεση στις ΗΠΑ με εξωδικαστικό συμβιβασμό – Δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην Ελλάδα

Tinad

«Τους πήρε το ποτάμι» της Novartis

Kon

Προανακριτική: Η Τουλουπάκη ήταν υποψιασμένη για τον Σαράφη

Ανδρέας Ντίνης

Προανακριτική Novartis: Χωρίς στοιχεία για πολιτικούς τα έγγραφα του FBI

Μιχάλης Μάρδας

Προανακριτική Παπαγγελόπουλου: Απόρρητα έγγραφα του FBI στη Βουλή

Ανδρέας Ντίνης

Υπουργικό συμβούλιο: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία ΣτΕ και Αρείου Πάγου

Μιχάλης Μάρδας

Υπόθεση Novartis: Επιμένει στα περί «καλπονοθείας» ο Παπαγγελόπουλος

Ανδρέας Ντίνης