Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβες» Φρουζή στην Προανακριτική για Novartis: Με πίεζε η Τουλουπάκη να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

«Βόμβες» έριξε χθες στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis με την έναρξη της κατάθεσής του.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής αποκάλυψε το σύστημα που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατασκευή της μεγαλύτερης πολιτικής σκευωρίας κατά των 10 πολιτικών προσώπων. Μια κατάθεση που δείχνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με κάθε τρόπο προσπαθούσε να την αποφύγει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Φρουζής με το «καλημέρα» φέρεται να κατάθεσε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, του ζήτησε, τον Μάιο του 2018, να μιλήσει για πολιτικούς… με αντάλλαγμα να τον καταστήσει προστατευόμενο μάρτυρα!

Χαρακτηριστικά φέρεται ο πρώην αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Novatis να έχει καταθέσει πως κλήθηκε άτυπα στο γραφείο της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, με πρωτοβουλία της ιδίας. Είχε -όπως ισχυρίστηκε- μια συνάντηση ενός τετάρτου μαζί της και με ακόμα έξι άτομα που ήταν εκεί, στο γραφείο της στην οδό Λουκάρεως.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να έχει καταθέσει πως «εγώ είπα ότι θέλω να καταθέσω όσα ξέρω, εκείνη όμως μου ζήτησε επίμονα ότι μπορεί να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του Ποινικού Κώδικα και να με καταστήσει προστατευόμενο μάρτυρα, αρκεί να μιλήσω για πολιτικούς». Μάλιστα φέρεται να κατέθεσε πως η κ. Τουλουπάκη του είπε ότι δεν είναι θέμα να καταθέσει ό,τι ξέρει για την υπόθεση αλλά επειδή έχει συντριπτικά στοιχεία εναντίον του, να πει για την υπόθεση πολιτικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τότε βουλευτές της Ν.Δ. τον διέκοψαν και τον ρώτησαν εάν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση «πολιτικά πρόσωπα» και ο κ. Φρουζής απάντησε «ναι».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Φρουζής φέρεται να χαρακτήρισε την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ως το μοχλό πίεσης… ενώ είχε και μια άλλη αποκάλυψη για τον τρόπο που γινόταν η όλη μεθόδευση, λέγοντας πως στα τέλη του 2017 διάβασε στην εφημερίδα «Documento» όλα όσα επρόκειτο να ζήσει καθώς είδε τη φωτογραφία του δίπλα σε πρωθυπουργούς, υπουργούς !!!

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis φέρεται να επέμεινε ότι δεν κλήθηκε ποτέ από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσει εξηγήσεις. Επίσης ισχυρίστηκε ότι έγινε μια έρευνα στο σπίτι του και κατασχέθηκαν αντικείμενα από Αρχή που δεν ήξερε ποια ήταν καθώς δεν του έδωσαν στοιχεία και δεν συνάχθηκε κανένα σχετικό πρακτικό!!!

Ο κ. Φρουζής, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε για μπούλινγκ που έχει δεχθεί εξαιτίας αυτής της υπόθεσης και για μεγάλη ταλαιπωρία, ότι ήταν ένας τεχνοκράτης και όχι ένας «φαρμακάς». Είπε επίσης ότι παραιτήθηκε από την εταιρία γιατί δεν ήθελε να φύγει εκτός Ελλάδας και να μείνει με τα δύο του παιδιά.

Η κατάθεση του κ. Φρουζή θα συνεχιστεί την Πέμπτη, στις 11 το πρωί, που θα συνεδριάσει εκ νέου η Προανακριτική. Η εξέταση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, μετά από δύο αναβολές τελικά πραγματοποιήθηκε, καθώς δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση οι δύο εξαιρεθέντες από την πλειοψηφία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση ήταν παρών μόνο ο εισηγητής του Σπύρος Λάππας. Νωρίτερα, στην επιτροπή ο κ. Λάππας έθεσε ξανά το θέμα ανάκλησης των δύο εξαιρέσεων των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, αλλά και πάλι απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Χαμένο όμως στις γραμμές του… βρέθηκε χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα εξαίρεσης των τριών βουλευτών, των Θάνου Πλεύρη, Κώστα Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου, που ζήτησε με υπόμνημα ο ελεγχόμενος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση που έλεγε ότι αφού η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. πιστεύουν ότι η επιτροπή μπορεί να αποφασίζει για εξαιρέσεις, όπως έκανε για τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο, εάν θέλει να έχει συνέπεια, να εξαιρέσει και τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ., που ζητάει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, έλεγε πως εμείς στη συζήτηση μέσα στην επιτροπή θα ταχθούμε κατά της εξαίρεσης των τριών καθώς η θέση μας είναι πως η επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να εξαιρεί μέλη. Στην ψηφοφορία όμως ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ήταν ο μόνος που δεν καταψήφισε τις εξαιρέσεις!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε στη μετάφραση για να κρύψει τη σκευωρία

Ανδρέας Ντίνης

«Φωτιά» έβαλε η μετάφραση του ΥΠΕΞ για Novartis – ΝΔ: Εκθέτει τους σκευωρούς – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μιχάλης Μάρδας

Νέα «βόμβα» Μιωνή: Εκτός από τον Παππά γνώριζαν και άλλοι για τη λειτουργία του παραδικαστικού

Μιχάλης Μάρδας

Σαμαράς για Novartis: Θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα

Evanthia Karra

Novartis: Έκλεισε η υπόθεση στις ΗΠΑ με εξωδικαστικό συμβιβασμό – Δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην Ελλάδα

Tinad

Προανακριτική – Παπαγγελόπουλος: Θα εξοντώσετε εμένα και τον Τσοβόλα – Θα έρθω σαν τον Ελ Σιντ

Μιχάλης Μάρδας

«Τους πήρε το ποτάμι» της Novartis

Kon

Προανακριτική: Ξεκινάει να καταθέτει ο Παπαγγελόπουλος και στο βάθος …Δικαιοσύνη

Μιχάλης Μάρδας

Προανακριτική: Η Τουλουπάκη ήταν υποψιασμένη για τον Σαράφη

Ανδρέας Ντίνης