Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεμιέρα προκαταρκτικής για Novartis – «Ομπρέλα» ΣΥΡΙΖΑ στους προστατευόμενους μάρτυρες

Πρεμιέρα προκαταρκτικής για Novartis - «Ομπρέλα» ΣΥΡΙΖΑ στους προστατευόμενους μάρτυρες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Εκκίνηση από αύριο για την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καθώς τα κόμματα θα ανακοινώσουν τις προτάσεις τους για τους μάρτυρες που θέλουν να κληθούν για να καταθέσουν. Πολιτική και δικονομική μάχη «χαρακωμάτων» αναμένεται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να μη βγουν οι «κουκούλες» των προστατευόμενων μαρτύρων για να μην αποκαλυφθούν όχι μόνο οι προθέσεις τους για όσα κατέθεσαν κατά των 10 πολιτικών προσώπων αλλά και να μην αποκαλύψουν εάν τους ασκήθηκαν και από ποιους πιέσεις.

Στο θέμα της δυνατότητας της Προανακριτικής να καλέσει σε κατάθεση τους προστατευόμενους μάρτυρες η Ν.Δ. φέρεται να έχει καταλήξει πως «νομικά και δικονομικά, αλλά και κοινοβουλευτικά, η Επιτροπή μπορεί να βγάλει τις κουκούλες… και να καλέσει σε εξέταση τους προστατευόμενους μάρτυρες», όπως έλεγε ερωτηθείς σχετικά ο βουλευτής της Θανάσης Πλεύρης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, εάν επιμείνει μέχρι τέλους… στην «ομπρέλα» προστασίας στους κουκουλοφόρους μάρτυρες, τότε αναμένεται ότι θα μείνει εντελώς μόνος. Καθώς υπέρ τού να βγουν οι κουκούλες… διαφάνηκε την Παρασκευή ότι δεν είναι μόνο το ΚΙΝ.ΑΛ. αλλά και το ΚΚΕ, ενώ υπέρ έχει ταχθεί και η Ελληνική Λύση.

Καταλύτης στην «καθαρότητα» της άποψης ότι θα πρέπει να καταθέσουν στην Επιτροπή οι κουκουλοφόροι μάρτυρες ήταν τα όσα έγιναν γνωστά από τη μαραθώνια κατάθεση που έδωσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης (σαν Ιωάννης Αναστασίου) και νυν κατηγορούμενος, ο οποίος μίλησε για χειραγώγηση της έρευνας από την ηγεσία της τότε Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και ότι δέχθηκε πιέσεις και υποδείξεις να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

Πεπιεσμένος ότι η Προανακριτική Επιτροπή «θα βγάλει την κουκούλα από τους μάρτυρες και θα τους καλέσει για να πουν ποιος τους έβαλε» εμφανίσθηκε την Παρασκευή και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι που με διέβαλαν, με συκοφάντησαν και είπαν τέτοια τερατώδη ψέματα για μένα, αν νομίζουν ότι δεν θα τους πάω στα δικαστήρια για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου, πλανώνται πλάνην οικτρά…».

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο – Βολές από τους «53+»

Ανδρέας Ντίνης

Εντονη κριτική ΣΥΡΙΖΑ κατά της συμφωνίας με Αίγυπτο για ΑΟΖ, ενώ ακόμη δεν έχει ενημερωθεί!

Ανδρέας Ντίνης

Έξαρση ΣΥΡΙΖΑ για τον κορωνοϊό

Kon

Διακυβέρνηση σε ρυθμό… «My way» από τον Κυριάκο

Kon

Παιχνίδια με τους θεσμούς

Kon

Όταν έχεις υπογράψει μνημόνιο δεν μιλάς για νεοφιλελευθερισμό

Kon

Ο Γράμμος, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Γιάλτα

Tinad

Οι νέοι του Γράμμου

Tinad

Χαμός στο twitter για το εναλλακτικό camping της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο

Μιχάλης Μάρδας