Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα

Newsroom eleftherostypos.gr

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα συναντήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και συζήτησαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού που σχετίζονται με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και ευρύτερα προτάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας δήμου και υπουργείου αναφορικά με τη λειτουργία του δήμου Θεσσαλονίκης ως δήμου – πιλότου για την υλοποίηση της ψηφιακής αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με τα ΚΕΠ και τις διαδικτυακές υπηρεσίες των δήμων.

Ο κ. Πιερρακάκης μετά την συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι «το αναγκαίο ψηφιακό άλμα της χώρας δεν μπορεί να πραγματωθεί χωρίς την ουσιαστική συμβολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης είχαμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και παραγωγική συζήτηση. Ακούσαμε με προσοχή τις προτάσεις του, πολλές από τις οποίες βρίσκονται ήδη στο πρόγραμμά μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου αφενός να μπει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και αφετέρου να είναι σε θέση να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες του. Για το λόγο αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και προσδοκώ σε μια αποτελεσματική συνεργασία στις κοινές προσπάθειες που μας περιμένουν».

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς

Αλλάζουν όλα: Έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη – Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Μιχάλης Μάρδας

Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Πώς θα κάνει ευκολότερη την καθημερινότητά μας

Ανδρέας Ντίνης

Πόσα SMS εστάλησαν στο 13033 την περίοδο της καραντίνας – Τρομερό νούμερο

Ανδρέας Ντίνης

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση: 21 ψηφιακές αλλαγές στο κράτος

Ανδρέας Ντίνης

Έπαινοι Le Figaro στον Πιερρακάκη για την ταχύτατη ψηφιοποίηση του Δημοσίου

Ανδρέας Ντίνης

Στην… πρίζα

Kon

Αυτή είναι η νέα πλατφόρμα για συνεχή ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Tinad

Πιερρακάκης: Χρήσιμο όπλο κατά της πανδημίας οι ψηφιακές πρωτοβουλίες μας

Kon

Ο Ζέρβας έκανε αίτημα για άρση της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Μιχάλης Μάρδας