Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο με 173 ψήφους υπέρ και 83 κατά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

Την απόλυτη πλειοψηφία εξασφάλισε η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Κατηγορητήριο ανοικτό και για άλλα αδικήματα και για άλλα πρόσωπα, εάν αποδειχθούν παρεμβάσεις, ήταν το μήνυμα του εισηγητή της πλειοψηφίας Θανάση Πλεύρη και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. από το βήμα της Βουλής για το έργο της Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τη διάπραξη τεσσάρων ποινικών αδικημάτων από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για το ρόλο του στην υπόθεση της Novartis. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από 173 βουλευτές αργά χθες το βράδυ.

«Εσείς σύρατε 10 πολιτικά πρόσωπα στη Δικαιοσύνη με τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες… oι κουκούλες όμως δεν θα εμποδίσουν στην αλήθεια και τη Δικαιοσύνη, εμείς θα κινηθούμε θεσμικά… εσείς επιλέξατε με τρεις κουκουλοφόρους να σύρετε 10 πολιτικά πρόσωπα στη Δικαιοσύνη… εμείς ερχόμαστε με στοιχεία, επαρκές αποδεικτικό υλικό και τις καταθέσεις όχι κουκουλοφόρων αλλά δύο αντεισαγγελέων…», διαμήνυσε ο εισηγητής της Ν.Δ. Θανάσης Πλεύρης ενώ αποδόμησε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να συκοφαντήσουν το μάρτυρα αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή! Θυμίζοντας ότι στην υπόθεση της εισαγγελέως Τσατάνη ήταν ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εκείνος που χαρακτήρισε τον κ. Γιάννη Αγγελή «αδάμαντα δικαστικό»!

Ο Θανάσης Πλεύρης, μάλιστα, αναρωτήθηκε «τι έχει αλλάξει στις απόψεις του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την εποχή που δήλωνε βαρύγδουπα από τα υπουργικά έδρανα ότι θα ζητούσε ο ίδιος την άρση της ασυλίας όταν θα έρχονταν στη Βουλή οι μηνύσεις των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Λοβέρδου και σήμερα δεν θέλει τον έλεγχό του από την προανακριτική;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σπήλιος Λιβανός σήκωσε το γάντι και απάντησε στα παραπειστικά επιχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα με τα οποία θέλησε να παρουσιάσει την τήρηση των θεσμών και του Συντάγματος ως δειλία της κυβέρνησης και ως δήθεν απόδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη διεξαγωγή της συζήτησης. Στο ίδιο ύφος με την ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μας κάνει τον νταή αλλά μας θυμίζει τον Ζήκο της ελληνικής ταινίας…» και τον κάλεσε να συνηθίσει στη θεσμική κανονικότητα που θέλει άλλο ρόλο στην εκτελεστική εξουσία και άλλο της κοινοβουλευτικής. Αυτή, είπε, «είναι η μεγάλη διαφορά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και ας ζητήσετε και καμία συγγνώμη».

Παρέμβαση με νόημα ήταν κι εκείνη της Ντόρας Μπακογιάννη, όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας θέλησε (για να θολώσει τα νερά) να επαναφέρει μια ερώτηση που είχε καταθέσει το 2011 με άλλους βουλευτές, σχετικά με τα σκάνδαλα στην Υγεία. Η κ. Μπακογιάννη είπε πως «σκάνδαλα και προβλήματα στην Υγεία υπήρχαν και υπάρχουν και θα πρέπει να διερευνηθούν, άλλο όμως αυτό και άλλο η σκευωρία που στήθηκε για κρεμαστούν στα μανταλάκια 10 πολιτικοί σας αντίπαλοι… άλλο τα σκάνδαλα και άλλο οι σκευωρίες…».

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Νέα «βόμβα» Μιωνή: Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε εκβιαστικά χρήματα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Novartis: Απαλλάσσεται από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας ο Μανιαδάκης

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Υπόθεση Novartis – Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος: Να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα ζητά o οικονομικός εισαγγελέας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Υπόθεση Novartis: Παρατείνει το καθεστώς προστασίας των «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Novartis: Οι οικονομικοί εισαγγελείς αποφασίζουν για τις κουκούλες στους μάρτυρες

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Novartis: Να βγουν οι «κουκούλες» προτείνει η εισαγγελέας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Υπόθεση Novartis: Η δίωξη κατά του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή και η μετωπική ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Υπόθεση Novartis: Δίωξη στον αντεισαγγελέα Αγγελή για παράβαση καθήκοντος

Υπόθεση Novartis-Παπασταύρου: Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα αποκαλύψει τους σκευωρούς

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom