Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν η Εφη Αχτσιόγλου αποδοκίμασε τις δηλώσεις της στον «Ε.Τ.»

Τι συμφωνήθηκε με τους θεσμούς σε εργασιακά και ασφάλιση

Newsroom eleftherostypos.gr

Τίμησε τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής με συνέντευξή της η κ. Εφη Αχτσιόγλου – αλλά, δυστυχώς για την ίδια, δεν φρόντισε να τιμήσει εξίσου τα ίδια της τα λόγια, τα οποία αποδοκίμασε, πριν μάλιστα κυκλοφορήσει η εφημερίδα στα περίπτερα.

Η κ. Αχτσιόγλου εξέδωσε ανακοίνωση τη νύχτα του Σαββάτου, κατηγορώντας τον Ελεύθερο Τύπο ότι δεν χρησιμοποίησε αυτολεξεί τα λόγια της στους τίτλους, τόσο στο πρωτοσέλιδο όσο και στο κείμενο της συνέντευξής της.

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τη διπλή αυτοακύρωση της τέως εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: Σε ό,τι αφορά τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Χάσαμε λόγω παραπλάνησης του λαού», η ερώτηση είχε να κάνει με το αν υπήρξαν προεκλογικά λάθη του κόμματός της. Στη μακροσκελή απάντησή της καταλήγει ως εξής: «Μπορεί η στρατηγική της παραπλάνησης και της χειραγώγησης διά της προπαγάνδας να μην είναι η μοναδική αιτία που οδήγησε στα συγκεκριμένα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά σίγουρα έπαιξε σημαντικότατο ρόλο».

Ο τίτλος είναι προφανώς από τα λεγόμενά της – τα οποία προφανώς δεν ήθελε να δει σε τίτλο, για εσωκομματικούς λόγους, μιας και για το ζήτημα υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εσωτερικός τίτλος της συνέντευξης ήταν «Αισθάνομαι πολύ άνετα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήλθαν στον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτή ακριβώς ήταν η ερώτηση της εφημερίδας, και για τον σχετικό τίτλο χρησιμοποιήθηκε η φράση της «Επομένως, ναι, αισθάνομαι πολύ άνετα που συμπορεύομαι με στελέχη που ενστερνίζονται αυτή τη στρατηγική». Μια απάντηση που, προφανώς, εκνευρίζει την ομάδα των «53» – αλλά είναι δική της και άρα… φταίει ο «Ε.Τ.» που την ανέδειξε.

Η κ. Αχτσιόγλου εκτρέπεται στη δήλωσή της και, σε πρωτοφανείς ύβρεις για μια εφημερίδα που επιτελεί το δημοσιογραφικό της καθήκον, κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για έντυπο που συχνά έχει διαστρεβλώσει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ με ψευδείς ειδήσεις και έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία προφανώς αγνοεί παντελώς. Δεν πρόκειται ασφαλώς να ανοίξουμε διάλογο με μια πολιτικό που διαψεύδει τα ίδια τα λεγόμενά της. Ωστόσο, σημειώνουμε τη διορατικότητα του Αλέξη Τσίπρα που τη διατήρησε μόνον για κάποιες ημέρες στο πόστο της εκπροσώπου Τύπου.

Από την έντυπη έκδοση 

Προτεινόμενα για εσάς

Η κανονικότητα δίνει πόντους στην κυβέρνηση

Kon

Υπάρχουν λόγοι σοβαροί…

Kon

Για την επόμενη μέρα…

Kon

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το μπάχαλο και η κανονικότητα

Kon

Τα λουλούδια στην κ. Αχτσιόγλου…

Kon

Πελώνη κατά Αχτσιόγλου: Αντί της συγγνώμης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Έγκυος η Εφη Αχτσιόγλου – Πατέρας για πρώτη φορά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Mega stories για σεξουαλική παρενόχλησης και σεξισμό με επίκεντρο το Κοινοβούλιο

Δημήτρης Ντόγκας

Αχτσιόγλου: Τζανακόπουλος και Πολάκης θα πάνε κανονικά στην Επιτροπή

Δημήτρης Κατσάκος