Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετ α τετ Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο

Τετ α τετ Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινά από τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός. Στην ατζέντα του διαλόγου θα είναι η ψήφος των ομογενών και στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να τονίσει την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού της εκλογικής νομοθεσίας, ώστε να δοθεί το δικαίωμα σε όλους τους Ελληνες -ανεξαρτήτως πού διαμένουν- να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές.

Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης Πιερ Μοσκοβισί όπου συζητήθηκε η πρόοδος που έχει ήδη επιτευχθεί στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις δημοσιονομικές προοπτικές, καθώς και για τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Μοσκοβισί για το γεγονός ότι σε κρίσιμες στιγμές στήριξε την Ελλάδα.

Μηνύματα έστειλε ο πρωθυπουργός και από το βήμα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ που ολοκληρώνεται αύριο. «Οι προκλήσεις των καιρών που ζητούν απαντήσεις είναι πολλές: Η κλιματική κρίση και η πράσινη ανάπτυξη. Η διάχυση της τεχνολογίας και η μόνιμη απασχόληση. Και οι σύγχρονες ανισότητες. Οπως και πολλά είναι τα παλαιά προβλήματα που ζητούν τη σημερινή τους μετάφραση. Η αποτύπωση του υπεύθυνου πατριωτισμού και η ρεαλιστική διαχείριση του Μεταναστευτικού είναι μόνο δύο από αυτά…», τόνισε ο πρωθυπουργός: «Το βλέμμα μας είναι προσηλωμένο και στα παιδιά που κοπιάζουν καθημερινά. Που σηκώνονται το πρωί ή που κοιμούνται αργά τη νύχτα για ένα αβέβαιο μεροκάματο. Στο χωριό ή στην πόλη, στο χωράφι ή στο εργοστάσιο. Αταλάντευτος στόχος μας είναι να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στην εργασία».

«Μόλις προχθές, η Ελλάδα που λαχταρά να τρέξει μπροστά ένιωσε και πάλι γύρω της τα σκουριασμένα φρένα που θέλουν να την κρατούν καθηλωμένη. Και έτσι, μερικοί γραφειοκράτες συνδικαλιστές ταλαιπώρησαν εκατομμύρια πολίτες. Με μία απεργία που έγινε γιατί; Γιατί με τις νέες ρυθμίσεις οι επαγγελματίες εργατοπατέρες χάνουν τα προνόμιά τους! Τα σωματεία γίνονται αντιπροσωπευτικά και θα λογοδοτούν! Και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται, πλέον, από την πλειοψηφία των εργαζομένων κι όχι από μικρές ομάδες σε σκοτεινά γραφεία. Γι’ αυτό ακριβώς θέλησα να παρέμβω και προσωπικά στο θέμα. Για να μιλήσω στο όνομα των πολλών κατά της αυθαιρεσίας των λίγων. Και να δηλώσω ότι, επιτέλους, δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν τη ζωή 4 εκατομμυρίων, κοστίζοντας ταυτόχρονα και μερικά δισεκατομμύρια στην εθνική οικονομία!», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΟΝΝΕΔ, η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, διεξάγει το 12ο Συνέδριό της στην Αθήνα από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Συγκριτικά με το προηγούμενο συνέδριο που έγινε το 2016 η ΟΝΝΕΔ διπλασίασε τα μέλη της αλλά και τους συνέδρους, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας. Το συνέδριο έχει και εκλογικό χαρακτήρα, καθώς την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα εκλεγεί ο 19ος πρόεδρος της οργάνωσης, νέα μέλη στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του συνεδρίου και γύρω από τον συνεδριακό χώρο θα βρίσκονται περίπτερα εθελοντικών οργανώσεων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών όπου οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν ιδέες.

«Η ΟΝΝΕΔ βρέθηκε συχνά μπροστά απ’ την εποχή της. Οταν άλλοι μιλούσαν μονοδιάστατα για “συλλογικότητες” που πνίγουν τις προσωπικότητες, η οργάνωσή μας πρότασσε την ατομική ευθύνη, εναρμονισμένη με τη μαζική δράση. Οταν κάποιοι έβλεπαν το πανεπιστήμιο ως φέουδο και δίοδο πολιτικής καριέρας, η ΟΝΝΕΔ ζητούσε Παιδεία συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας και την οικονομία. Οταν οι περισσότεροι υμνούσαν τον κρατισμό, η δική μας παράταξη πρότεινε την ιδιωτική πρωτοβουλία ως τον δρόμο της ανάπτυξης», επισήμανε ο πρωθυπουργός: «Ηδη, με το δεύτερο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, τα πανεπιστήμια είναι, πια, ελεύθερα από τον βραχνά της παρανομίας, της βίας και της παρεμπόδισης της ελεύθερης διδασκαλίας. Χρέος δικό σας είναι να αξιοποιήσετε τώρα το νέο θεσμικό περιβάλλον, ώστε να αποκαταστήσετε το αληθινό άσυλο: Το άσυλο της γνώσης, των ιδεών και του ελεύθερου διαλόγου!».

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Επιστολή Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη: Θα διαφυλάξουμε την κυριαρχία των χωρών μας έναντι απειλών

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία: Ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας η πενταετής συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης για κόστος θέρμανσης: Σύστημα ρυθμίσεων για να μην είναι μεγάλη η επιβάρυνση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φώφη Γεννηματά: Στον Ευαγγελισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Λάμπρος Κατσαρός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου ο πρωθυπουργός

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο data center της Lamda Hellix: «Ψήφος εμπιστοσύνης στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ωρες χαλάρωσης στα Χανιά για τον Μητσοτάκη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης στο ΙΟΒΕ: Η επόμενη 10ετία ίσως είναι θρίαμβος

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ο Τσίπρας έμεινε μόνος με τις προφάσεις του

Kon