Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ζούλας αποκάλυψε τα fake news για τον λογαριασμό του στο twitter

Newsroom eleftherostypos.gr

Στα ψεύτικα tweet που του αποδίδονται και διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται σε σχόλιό του  ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ σημειώνει πως δεν συνηθίζει να απαντά στην δημοσιογραφική κριτική -ακόμη και στην κακόπιστη- αλλά μετά την αναπαραγωγή fake news, οφείλει να δώσει «κάποιες αυτονόητες διευκρινίσεις».

«Ο λογαριασμός μου @kzoulas στο twitter χακαρίστηκε προ μηνών και δεν είχα πρόσβαση σε αυτόν για αρκετές εβδομάδες, κάτι που είχα γράψει και όταν τον ανέκτησα. Στη συνέχεια και ενώ δεν είχα καμία δραστηριότητα στο twitter, ο λογαριασμός αυτός έγινε suspended προφανώς γιατί ο χάκερ στο διάστημα που δεν τον ήλεγχα, τον χρησιμοποίησε με παράνομο τρόπο που δεν γνωρίζω. Αυτό συνέβη ΠΡΙΝ από τις ευρωεκλογές και επομένως είναι fake news ότι δήθεν τον κατέβασα χθες μόνος μου, μετά την πολύ τιμητική για μένα πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ», αναφέρει.

Και προσθέτει: «Όσον αφορά ένα χυδαίο και ρατσιστικό τουιτ περί “Αφρικής και μαύρων” που μου αποδίδεται (και το είδα ξανά και εδώ στο FB), έχει κατασκευαστεί πριν από χρόνια από ένα parody account, το είχα διαψεύσει και τότε, και ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό όσων το αναπαράγουν σήμερα ως τάχα δικό μου ποστ».

Τέλος, καταλήγει σημειώνοντας πως «όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας και προφανώς γνωρίζω ότι στο εξής θα είμαι ένας εύκολος στόχος κριτικής. Πόσο μάλλον όταν δέχθηκα την μεγάλη πρόκληση να συμβάλω στην προσπάθεια ανάκτησης της αμεροληψίας της ΕΡΤ. (Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω όσους μου ασκούν προκαταβολικά κριτική, ενώ πρωταγωνίστησαν στην παρακμή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης…)».

Προτεινόμενα για εσάς

Διαλυτική κατάσταση στη ΕΡΤ κατήγγειλε ο Ζούλας: Παραλάβαμε άδειο ταμείο

Δημήτρης Κατσάκος

Ζούλας: Σε τραγική οικονομική κατάσταση η ΕΡΤ

Ανδρέας Ντίνης

Ανακοινώθηκαν επίσημα Ζούλας – Γαμπρίτσος στην ΕΡΤ και Τσιόδρας στο Μαξίμου

Ανδρέας Ντίνης