ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Μώραλη στο υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβερνησιμότητα των δήμων στο «μενού»

Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Μώραλη στο υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβερνησιμότητα των δήμων στο «μενού»

Newsroom eleftherostypos.gr

Με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη συνεχίστηκε ο κύκλος επαφών του νέου υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, με αιρετούς με κύριο σκοπό την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης που θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα στις περιπτώσεις όπου οι διοικήσεις των δήμων και των περιφερειών δεν έχουν εξασφαλίσει αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι «επειδή επίκειται η κυβερνητική παρέμβαση με στόχο να ενισχύσουμε την κυβερνησιμότητα των δήμων εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρξαν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, συζητάμε με τα στελέχη της αυτοδιοίκησης τις βέλτιστες λύσεις, ώστε η παρέμβασή μας να είναι συμφωνημένη και να είναι πάρα πολύ αποτελεσματική. Γι΄ αυτόν τον λόγο κάνουμε αυτές τις συναντήσεις με έναν επείγοντα τρόπο».

Σημείωσε επίσης ότι ενθαρρύνει τις συνεργασίες και τις συμπράξεις και με άλλες δημοτικές κινήσεις, «ώστε να διαμορφώνονται μεγάλες πλειοψηφίες πιο λειτουργικές και πιο αποτελεσματικές».

Θετικός σε «ήπιες διορθωτικές παρεμβάσεις» στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης εμφανίστηκε από την πλευρά του ο κ. Μώραλης, ο οποίος επισήμανε ότι «σε μια περίοδο που η χώρα πάει να βγει από μια κρίση, το να μη μπορέσουν να διοικηθούν δήμοι και περιφέρειες είναι καταστροφικό».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στις 18:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και εκλεγμένο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τοπικά στελέχη της αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Προτεινόμενα για εσάς

Θεοδωρικάκος: Ενώνουμε τον παγκόσμιο ελληνισμό γιατί αυτό δίνει δύναμη στην πατρίδα μας

Ενισχύεται το ΕΣΥ με 4.000 προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών – Εντός του 2021 η προκήρυξη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θεοδωρικάκος: Προστατεύσαμε 1 εκατομμύριο εργαζόμενους – Διαθέσαμε 8 δισ. ευρώ

Λάμπρος Κατσαρός

Με παρέμβαση Θεοδωρικάκου προς χαρακτηρισμό ως «εμβληματική» η ανάπλαση του Υμηττού

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Evanthia Karra

Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωρικάκος για Παππά: Επιβεβαιώνει ότι ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μήνυμα Θεοδωρικάκου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Θεοδωρικάκος από Μάνη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση: Χωρίς τη νέα γενιά των Ελλήνων δεν υπάρχει κανένα αύριο για τη χώρα