Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Είμαι απέναντι στην απλή αναλογική

Δύσκολες ώρες για τον Μπακογιάννη: Πέθανε ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, Θάνος Τάτσης – Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός

Newsroom eleftherostypos.gr

«Έχουμε το πιο αρτηριοσκληρωτικό, το πιο γραφειοκρατικό και υδροκέφαλο κράτος της Ευρώπης και μια πολιτεία που είναι σχεδιασμένη με τις λογικές του 1960 και όχι του 2020. Και αυτό το κράτος θέλουμε να το γυρίσουμε ανάποδα, να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της ελληνικής περιφέρειας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σημειώνεται ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση για την «Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα στον Νομό Κοζάνης: Το στοίχημα της συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Κυβέρνησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων», που οργάνωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Χρόνης Ακριτίδης.

Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τη συνεργασία, τόνισε ότι έφτασε ο καιρός ώστε να μπορέσουν να γίνουν αυτές αλλαγές, ενώ διαφώνησε με την εφαρμογή της απλής αναλογικής ως το πολιτικό μετρό που θα διευκόλυνε το στάδιο και την επιλογή των συνεργασιών. «Αλίμονο εάν περιμέναμε την απλή αναλογική για κάνουμε πράξη τις συνεργασίες» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι το 90% των αποφάσεων στο περιφερειακό μας συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας λαμβάνονται με μεγάλη πλειοψηφία. «Από την πρώτη στιγμή ήμουν απέναντι στην απλή αναλογική, γιατί αδικεί την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι εμείς τα προηγούμενα χρόνια στην αυτοδιοίκηση» συμπλήρωσε και κατέληξε: «τα κομματικά να μείνουν μακριά από την αυτοδιοίκηση».

Ως καλή πρακτική ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας που πέτυχε η διοίκησή του ανάφερε την περίπτωση του Ασωπού και το χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 250 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το οποίο έχει αγκαλιάσει ακόμη και η Κομισιόν.

«Καλή είδηση η πρόταση της ΝΔ»

Χαρακτήρισε ως καλή είδηση την εξαγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημιουργία συμβουλίου των περιφερειαρχών, όπου με τη λειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου θα επιτευχθεί μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στο κράτος, την κυβέρνηση και την ελληνική περιφέρεια που είναι και το μεγάλο στοίχημα για «εμάς τους αυτοδιοικητικούς», ώστε να αρχίσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον χώρο αυτό. Χαρακτήρισε την αυτοδιοίκηση ως τον πλησιέστερο δημοκρατικό θεσμό στον άνθρωπο και τον πολίτη και δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική και το μοντέλο στη χώρα μας.

Το παράδειγμα Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι το χάος που προέκυψε από την απλή αναλογική αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην περίπτωση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ο κ. Ζέρβας, σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών, αναδείχθηκε δήμαρχος με το ποσοστό του 66,79%, έναντι του συνυποψηφίου του Νίκου Ταχιάου (33,21%). Ωστόσο, το νέο δημοτικό συμβούλιο θα απαρτίζεται από τους συμβούλους που εξελέγησαν την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης το ποσοστό στον α’ γύρο ήταν 14,93%, μια επίδοση που του έδωσε μόλις 7 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. Απεναντίας, ο Νίκος Ταχιάος συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο ποσοστό ύψους 22,4%, με συνέπεια να έχει κερδίσει 11 έδρες.

Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης σχολιάζοντας το θέμα της αποχής στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν την επιλογή της αρεσκείας τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Ο γάμος που… γονάτισε το Ίντερνετ – Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κώστας Μπακογιάννης: Το «ευχαριστώ» για τη στήριξη του κόσμου – «Η μητέρα μου είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μπακογιάννης: Θα φυτέψουμε 86 πλατάνια στην Πανεπιστημίου- Θα φτιάξουμε ένα “ευρωπαϊκό βουλεβάρτο”

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: «Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μπακογιάννης για Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία: Στο Δημοτικό ανακαλύψαμε πως ήμουν βαριά δυσλεκτικός

Λάμπρος Κατσαρός

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παύλος Μπακογιάννης: 32 χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε η δημοκρατία – Οι συγκινητικές αναρτήσεις της Ντόρας και του Κώστα Μπακογιάννη

Λάμπρος Κατσαρός

Μπακογιάννης στο Monocle: Η Αθήνα είναι μια ζωντανή, δυναμική μητρόπολη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ξανά υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom