Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βάνα Μπάρμπα: To ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της καρδιάς μου

Εκτάκτως στο νοσοκομείο η Βάνα Μπάρμπα - Τι είπε η ίδια

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο βασικός άξονας της εκστρατείας της , είναι ο άνθρωπος, και κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο με το ΚΙΝΑΛ.

Η γνωστή ηθοποιός πιστεύει ακράδαντα ότι οι γυναίκες έχουν άλλο ένστικτο και κάνει έκκληση στον κόσμο να στηρίξει και πάλι το ΠΑΣΟΚ και επιπρόσθετα καλεί τους νέους να μην γυρίσουν την πλάτη τους στις επικείμενες εκλογές και να πάνε στην κάλπη για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Η Βάνα Μπάρμπα, υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων με το Κίνημα Αλλαγής, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την προσωπική της επιλογή να πολιτευτεί και εξηγεί τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής της ατζέντας.

«Πιστεύω, πως όταν κάποιος θέλει να κατέβει στον αγώνα και να είναι χρήσιμος πρέπει να ακολουθεί τον δρόμο της καρδιάς. Το ΚΙΝΑΛ με αντιπροσωπεύει. Γιατί πρέπει να πάω με κάτι άλλο; Αυτό μου γεμίζει την καρδιά. Ήμουν ανέκαθεν με το ΠΑΣΟΚ, είναι κόμμα της καρδιάς μου. Από κει και πέρα. με όσα λάθη, παρατράγουδα και κακές επιλογές να κάναμε στην ζωή μας , αυτή είναι η επιλογή που μου δίνει χαρά.

Δεν ξέρω τι μπορεί θα συμβεί. Δεν είμαι μάντης ούτε καλών, ούτε δεινών. Έχω ανάγκη να ονειρευτώ. Έχω ανάγκη να ξαναθυμηθώ την καλή εποχή του ΠΑΣΟΚ. Έχω ανάγκη να πω στον κόσμο να μας εμπιστευτεί ξανά».

Η Βάνα Μπάρμπα πιστεύει πως οι γυναίκες της πολιτικής έχουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν και επισημαίνει:

«Το ΚΙΝΑΛ έχει μια εξαιρετική πρόεδρο και επειδή είμαι γυναίκα, μπορώ να πω πως η στήριξη σε γυναίκες είναι πολύ σημαντική, γιατί οι γυναίκες, έχουν άλλο ένστικτο».

Η υποψήφια βουλευτής, δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη τιμωρηθεί σε μεγάλο βαθμό και ζήτησε «να σταματήσει αυτή η ιστορία», ενώ τόνισε πως σήμερα το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί εγγύηση και συνέχισε: «Εμείς πρέπει να καταφέρουμε να γίνουμε δυνατοί, να έχουμε ένα δικό μας ανάχωμα και να φτάσουμε ένα διψήφιο αριθμό. Γιατί το αξίζουμε. Αυτή είναι η δική μας άποψη, ο αγώνας μας» .

Η κ. Μπάρμπα σε καθημερινή βάση επισκέπτεται χωριά και γειτονιές του Νομού Ιωαννίνων και μεταφέρει τον παλμό όπως τον αφουγκράζεται η ίδια στις συγκεκριμένες περιοχές.

«Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό που εισπράττω, στις περιοδείες. Βλέπω τον κόσμο έτοιμο. Ναι, θα σας ξαναγκαλιάσουμε, αρκετά απομακρυνθήκαμε. Αυτό εισπράττω και χαίρομαι. Τώρα αν η πραγματικότητα μας διαψεύσει, τι να πω». Παράλληλα, προέτρεψε τους αναποφάσιστους να ενισχύσουν το ΚΙΝΑΛ, ενώ επισήμανε πως όλοι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν ώστε να μην υπάρχει αποχή του εκλογικού σώματος.

Στις άμεσες προτεραιότητές της είναι, όπως τόνισε, η κοινωνική μέριμνα, οι κοινωνικές δομές. Ειδικότερα απάντησε σε σχετική ερώτηση:

«Η ανάγκη της δικής μου εκστρατείας είναι πάνω από όλα ο άνθρωπος. Δεν είμαι οικονομολόγος, δεν είμαι διεθνολόγος, δεν έχω ιδέα από οικονομικά, με ενδιαφέρει η κοινωνία, το κομμάτι των γυναικών, που ζουν εδώ μόνες τους, στην μοναξιά, στην ανεργία. Η κοινωνική πολιτική, οι δομές μέριμνας και υποστήριξης, είναι προτεραιότητες για μένα».

Η Βάνα Μπάρμπα, μιλάει για σχέδιο να αξιοποιηθεί η παράδοση στο Πρωτογενή Τομέα, ο οποίος, όπως τονίζει, θα έχει την δυναμική, να κρατήσει τους νέους στον τόπο, να μην ερημώσουν τα χωριά, αλλά και να γίνει περιοχή εξειδίκευσης η Ήπειρος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

«Η Ήπειρος έπρεπε να έχει σχολές κρατικές ή ιδιωτικές, που να έρχονται σπουδαστές από όλη την Ευρώπη και να ειδικεύονται στα Γαλακτοκομικά προϊόντα, στις γεωργικές καλλιέργειες, στην Κτηνοτροφία. Υπάρχει η μεγάλη παράδοση στην περιοχή. Είναι πόνος τα χωριά που ερημώνουν. Με ποια κίνητρα να μείνουν οι νέοι. Με ελάχιστους που συναντήθηκα έχουν ιδέες, για παράδειγμα καλλιέργειες βοτάνων, ανάδειξη και αξιοποίηση του περιβάλλοντος, όμως δεν υπάρχουν πολιτικές να τους στηρίξουν. Τα Γιάννενα δεν είναι μόνο η Λίμνη και το Ζαγόρια» υπογραμμίζει η κ. Βάνα Μπάρμπα στην συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προτεινόμενα για εσάς

Το πέταγμα της πεταλούδας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Kon

Βάνα Μπάρμπα: «Σταυρώστε μας για τον «Μίκυ» – Η απάντησή της για τον χαμό στα social

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βάνα Μπάρμπα: Για αυτό το σχόλιο ξέσπασα!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ανασχηματισμός: Πώς αντέδρασαν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Λάμπρος Κατσαρός

Βάνα Μπάρμπα: Το οργισμένο της μήνυμα για όσους την ειρωνεύτηκαν που έπεσε στην Επίδαυρο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βάνα Μπάρμπα: Στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πέτρος Φιλιππίδης: Άλλαξε το… τροπάριο η Βάνα Μπάρμπα – Δείτε τι λέει τώρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βάνα Μπάρμπα: Για αυτό είπα κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δημήτρης Μοθωναίος: Η ανάρτηση «καρφί» για την Βάνα Μπάρμπα, μετά την υποστήριξη της στον Φιλιππίδη

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom