Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιατρίδης στον Ε.Τ.: Με κυβέρνηση ΝΔ η χώρα θα προχωρήσει μπροστά

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

«Θέλουμε να φέρουμε πάλι ελπίδα και αισιοδοξία στους Ελληνες», τονίζει στον «Ε.Τ.» ο δικηγόρος-οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Ν.Δ. Δημήτρης Ιατρίδης.

Οπως επισημαίνει, τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες είναι πολλά και κρίσιμα, ωστόσο υπογραμμίζει ότι στις γειτονιές της Αθήνας πνέει άνεμος πολιτικής αλλαγής πως «μετά τις 7 Ιουλίου η χώρα θα βγει στο ξέφωτο».

Είστε υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών. Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους πολίτες;

Πράγματι, ως υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, συνομιλώ με τους πολίτες καθημερινά. Περπατώ στις γειτονιές της Αθήνας, βλέπω με τα μάτια μου και καταγράφω τη σημερινή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οργανώνω συζητήσεις με σκοπό την άμεση και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία και επαφή με τις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες είναι πολλά και εξαιρετικής σημασίας. Ασφάλεια, οικονομία, νέες θέσεις εργασίας, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, Παιδεία, Υγεία, προσφυγικό-μεταναστευτικό. Τα μηνύματα που λαμβάνω είναι, κυρίως, μηνύματα ανησυχίας για την καθημερινότητα και τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις βαριές οικονομικές υποχρεώσεις που επέβαλε η σημερινή κυβέρνηση, ενώ είχε εξαγγείλει ακριβώς τα αντίθετα. Παράλληλα, όμως, ένας άνεμος αισιοδοξίας, άνεμος πολιτικής αλλαγής πνέει στις γειτονιές της Αθήνας. Αισιοδοξίας ότι μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, η χώρα θα βγει στο ξέφωτο, θα προχωρήσει μπροστά. Οι Ελληνες μπορούμε καλύτερα!

Ενα κεντρικό πρόβλημα στην περιφέρεια όπου πολιτεύεστε είναι η εγκληματικότητα. Υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις;

Το θέμα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας σε μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα υλοποιήσουμε άμεσα, όπως η αύξηση των περιπολιών στις γειτονιές, η επανασύσταση της Ομάδας Δέλτα, η προμήθεια εξοπλισμού, γιλέκων ασφαλείας για τους αστυνομικούς αλλά και οχημάτων-περιπολικών. Και βέβαια τα Εξάρχεια, περιοχή όπου μεγάλωσα και εργάζομαι, θα σταματήσουν να αποτελούν κέντρο παρανομίας. Οι αλλαγές θα προχωρήσουν σε συνεργασία με τη νέα δημοτική Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη αλλά και την περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Πατούλη. Η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε εφαρμογή ρεαλιστικών πολιτικών που θα δώσουν λύση στα προβλήματα των πολιτών.

Η Ν.Δ. πέτυχε συντριπτική νίκη στις ευρωεκλογές αλλά και στις περιφερειακές εκλογές. Σας προβληματίζει το ενδεχόμενο της αποχής στις εθνικές εκλογές;

Πράγματι, η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές πέτυχε μία σημαντική νίκη. Οι πολίτες έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διακριτό μήνυμα αποδοχής των προτάσεών μας στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στα εθνικά θέματα. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από την αντικειμενική αδυναμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ολοκληρώσει τη θητεία και την προσφυγή του σε πρόωρες εκλογές. Είναι, βέβαια, και μία προσωπική νίκη του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει μεταστροφή του εκλογικού σώματος κατά 17 μονάδες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Καλούμε, λοιπόν, τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες των εθνικών εκλογών γιατί το διακύβευμα τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Αφορά στο μέλλον της χώρας μας.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των τελευταίων ημερών, η αυτοδυναμία έχει «κλειδώσει» για τη Ν.Δ. και το ζητούμενο είναι το εύρος της νίκης. Ποια είναι η εκτίμησή σας;

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Ομως, δεν εφησυχάζουμε. Εργαζόμαστε καθημερινά, στις πλατείες, στους δρόμους, στα καταστήματα, στις γειτονιές για να πείσουμε όλο και περισσότερους πολίτες να μας εμπιστευθούν για τις προτάσεις, τις ιδέες, τις απόψεις μας και τον θετικό μας λόγο.

Θέλουμε να φέρουμε πάλι ελπίδα και αισιοδοξία στους Ελληνες.

Και μην ξεχνάμε ότι η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι, αυτή τη στιγμή, άδεια και θα γεμίσει με τις ψήφους όλων μας. Στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε μία ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση με στόχο μία αυτοδύναμη Ελλάδα. Διότι μόνο μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Ποιος είναι ο προσωπικός σας πήχυς στην κάλπη της 7ης Ιουλίου;

Ο στόχος μου είναι σαφής και διακριτός. Να πείσω τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να με τιμήσουν με την ψήφο τους, ώστε να έχω την τιμή να τους εκπροσωπήσω στην επόμενη Βουλή. Με βάση τα στοιχεία των ευρωεκλογών και τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εκλέξει από 7 έως 8 βουλευτές στην Α’ Αθηνών. Λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα που λαμβάνω από την κοινωνία, ο στόχος εκλογής μου είναι ρεαλιστικός και εφικτός. Πάντα όμως με τη στήριξη των πολιτών! Διότι η κοινωνία, τελικά, αναθέτει ρόλους. Και οι πόρτες του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές για τους πολίτες.

Ως πολίτης και επιστήμονας, σε ποια κατεύθυνση θα επικεντρώσετε τις δυνάμεις σας την επομένη των εκλογών;

Εργάζομαι πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως δικηγόρος στο κέντρο της Αθήνας και γνωρίζω τα ζητήματα που απασχολούν τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους καταστηματάρχες, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Αλλά παράλληλα έχω υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο υπουργείο Αμυνας, στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Εξωτερικών με απτά αποτελέσματα. Ως ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, στην κυβέρνηση Σαμαρά, ηγήθηκα μίας μεγάλης προσπάθειας που οδήγησε στον επταπλασιασμό των κοινοτικών απορροφήσεων στον αγροτικό τομέα, αλλά και στην πρόοδο σε σειρά μεγάλων έργων. Μπορώ, λοιπόν, να δώσω λύσεις. Στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στην εξωτερική πολιτική, στην καθημερινότητα.

Είμαι μέλος της μεγάλης φιλελεύθερης, πατριωτικής παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας πολλά χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρίθηκα στο εξαιρετικό κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενός ανθρώπου, πολιτικού και επιστήμονα της γενιάς μας, και δεσμεύομαι να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τη στήριξη της μεσαίας τάξης, αλλά και των πιο αδυνάτων, των νέων, των γυναικών και των συνταξιούχων, για την ευημερία όλων των Ελλήνων. Και ζητώ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τη στήριξη και την ψήφο των πολιτών στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής  

Προτεινόμενα για εσάς

Εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ: Δυναμική τάση στους νέους που ξεπερνούν το 22% των μελών της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πηγές Κ.Ο. ΝΔ για εξεταστική: Καλούμε τον κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΝΔ: Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπραγματευόταν αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ με τους ίδιους όρους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Επαναφέρει τα ερωτήματα που αρνείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας η δίωξη σε Ματθαιόπουλο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 13% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την άρση μέτρων και η δημοφιλία των υπουργών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η ΝΔ θυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ τα πρωτοσέλιδα πριν τις εκλογές και τις «δημοσκοπήσεις μαϊμού»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της συμφωνίας επιλέγει τον φθηνό λαϊκισμό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΝΔ: Και ψηφιακά η ανάδειξη κομματικών οργάνων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Διψήφια διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom