Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα αποχαιρετά τον Δημήτρη Χριστόφια

«Τσίπρας και αλήθεια δεν πάνε μαζί» - Πώς αντέδρασε η αντιπολίτευση στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός

Newsroom eleftherostypos.gr

Η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χριστόφια δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο και τον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τη σύζυγο του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ελση Χριστόφια, στην οποία εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια.

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Ελληνισμός πληροφορήθηκε σήμερα το θάνατο του Δ. Χριστόφια» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης υπογραμμίζοντας πως «ο Δ. Χριστόφιας δεν υπήρξε μόνο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βουλής των αντιπροσώπων της Κύπρου, αλλά και ένας συνεπής αγωνιστής της αριστεράς» και πρόσθεσε: «Από τα μαθητικά του ακόμη χρόνια πάλεψε για τα δίκαια του λαϊκού κινήματος. Και από τα αξιώματα με τα οποία τον τίμησε το κόμμα του και ο Κυπριακός λαός αγωνίστηκε μαχητικά για την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό ζήτημα. Για την απώλειά του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», αναφέρει ο κ. Βούτσης.

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Χριστόφια, έναν γνήσιο ηγέτη του Κυπριακού λαού, έναν μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς, πάντοτε μπροστάρη στους κοινωνικούς αγώνες και ιδιαίτερα στον αγώνα για την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική συμβίωση όλου του Κυπριακού λαού. Το σπουδαίο έργο του θα μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.», είπε ο πρωθυπουργός για τον Δημήτρη  Χριστόφια μέσω του πρωθυπουργικού λογαριασμού στο twitter.

«Η πορεία του Δημήτρη Χριστόφια ήταν καθοριστική στη νεότερη ιστορία της Κύπρου. Ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεργάστηκε αρμονικά με όλους τους Έλληνες πρωθυπουργούς και υπηρέτησε τις ελληνοκυπριακές σχέσεις. Στην οικογένειά του και το ΑΚΕΛ τα θερμά μου συλλυπητήρια», δήλωσε, μέσω Twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, επιφανούς στελέχους του ΑΚΕΛ, πρώην γ.γ. και προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εξέφρασε στον Άντρο Κυπριανού τα θερμά συλλυπητήρια του κόμματος προς το ΑΚΕΛ, αλλά και την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του Δημήτρη Χριστόφια

Evanthia Karra

Η Κύπρος είπε το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Χριστόφια

Σήμερα Τρίτη θα κηδευτεί ο Δημήτρης Χριστόφιας

Δημήτρης Κατσάκος

Κηδεύεται με τιμές εν ενεργεία Προέδρου ο Δημήτρης Χριστόφιας

Evanthia Karra

Την Τρίτη η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια με τιμές εν ενεργεία προέδρου

Δημήτρης Κατσάκος

Το συγκινητικό «αντίο» του γιου του Δημήτρη Χριστόφια στον πατέρα του με τραγούδι του Μητροπάνου

Δημήτρης Κατσάκος

Με Μητροπάνο αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Χριστόφια ο γιος του Χρίστος

Συλλυπητήρια από Ακιντζί και Αναστασιάδη για τον Χριστόφια

Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας